خطر آسم در کودکانی که والدین سیگاری دارند بیشتر است

دکتر سید علی جوادوساوی ، عضو انجمن ریه ایران امروز ، در آخرین یافته های تشخیص و درمان آسم به خبرنگاران گفت: حدود 250 میلیون نفر در سراسر جهان آسم دارند و هر سال 450،000 نفر در جهان کشته می شوند و این بیماری می تواند 4 میلیون نفر را از بین ببرد.
متخصص ریه ادامه داد: ما آماری در مورد مرگ و میر آسم در ایران نداریم ، اما معمولاً مرگ در کشورهایی که مواد مخدر در دسترس نیستند یا در مناطقی که آسم به دلیل کمبود تسهیلات دشوار است ، شایع تر است.
یکی از اعضای انجمن ریه ایران در مورد علائم شایع آسم گفت: شایع ترین علائم آسم شامل سرفه ، خلط ، تنگی نفس و خس خس است و این علائم گاهی به طور خودجوش و گاهی اوقات با درمان از بین می روند و اگر افراد این علائم را مشاهده کنند ، باید پزشک را ببینند.
وی گفت: آسم یک بیماری شایع است که معمولاً ارثی است و افزود: سایر عوامل از جمله مسائل زیست محیطی نیز در آسم نقش دارند.
جوادوزووی در پاسخ به سؤالی در مورد تأثیر محیط زندگی بر آسم ، گفت: یکی از عوامل مؤثر ، آلودگی هوا ، به ویژه آلودگی هوای خانگی است. کودکانی که مواد مخدر ، قلیان و سیگار دارند ، بیشتر احتمال ابتلا به آسم را دارند و در کودکان زیر 2 سال از عفونت ریه ، احتمال آسم نیز بیشتر است. وجود میکروپلاست ها در زندگی انسان نیز آسم را تحت تأثیر قرار می دهد. این ریزگردها در شهر و محیط زندگی موجود هستند و وارد ریه ها می شوند. این ریزگردها در پلاستیک هایی که ما استفاده می کنیم یافت می شود. یکی از منابع اصلی تولید میکرونیلون ، اصطکاک تایر آسفالت است که منجر به انتشار میکونیلون ها می شود که از طریق پوست و سیستم تنفسی وارد بدن می شوند.
وی گفت: “آسم یک بیماری پیشگیرانه است و اگر عوامل با استعداد از بین بروند ، ما قطعاً در کنترل آسم موفق خواهیم بود.”
پایان پیام/