خطری که مصرف زیاد این غذاها برای مغز است

در یک مطالعه جدید آمده است که غذاهای فوق العاده فرآیند مانند غلات صبحانه ، نوشیدنی ها ، سگ های داغ و سس کچاپ خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش می دهد.
محققان گزارش دادند كه افرادی كه روزانه حدود 2 وعده غذایی فوق العاده پردازش شده مصرف می كنند 3.5 برابر بیشتر از افرادی كه كمترین مقدار را مصرف می كنند ، در معرض خطر سه یا بیشتر از علائم اولیه پارکینسون بودند.
محققان گفتند که نمونه های منفرد از غذاهای فوق العاده پردازش شده شامل یک قوطی سودا ، 2 گرم چیپس سیب زمینی ، برش کیک بسته بندی شده ، یک سگ داغ یا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ است.
دکتر شیانگ گائو ، محقق ارشد و رئیس دانشگاه مواد غذایی در شانگهای گفت: “داشتن رژیم غذایی سالم بسیار مهم است زیرا مربوط به کاهش خطر ابتلا به بیماری های عصبی است و انتخاب غذایی که امروزه می کنیم می تواند در آینده بر سلامت مغز ما تأثیر بگذارد.”
گائو ادامه داد: “شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد رژیم غذایی ممکن است بر بیماری پارکینسون تأثیر بگذارد.” تحقیقات ما نشان می دهد که خوردن غذاهای بیش از حد فرآوری شده ، مانند نوشیدنی های شیرین و میان وعده های بسته بندی شده ، ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند. “
بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی پیشرو است که باعث لرزش ، سفت شدن یا دشواری در تعادل و هماهنگی می شود. به گفته انستیتوی ملی پیری ، این بیماری زمانی رخ می دهد که سلولهای مغزی که هورمون دوپامین تولید می کنند می میرند یا مختل می شوند.
غذاهای فوق العاده فرآوری شده عمدتاً از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع شده ، نشاسته و قندهای اضافه شده ساخته شده اند. آنها همچنین حاوی طیف گسترده ای از مواد افزودنی هستند تا آنها را خوشمزه تر ، جذاب تر و ماندگار تر از جمله رنگ ها ، امولسیون ها ، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها تر کنند.
برای این مطالعه ، محققان بهداشت و درمان نزدیک به 5 متخصص بهداشت ایالات متحده را که در دو مطالعه پزشکی بزرگ در مقیاس شرکت کرده اند ، دنبال کردند.
هیچکدام در آغاز مطالعه پارکینسون. با میانگین سنی 5 سال ، آنها تا 5 سال از طریق معاینات منظم پزشکی ، پرسشنامه های بهداشتی و عادات غذایی پیگیری شدند.
تیم تحقیقاتی علائم اولیه پارکینسون را در بین شرکت کنندگان مورد بررسی قرار داد ، از جمله حرکت سریع چشم (RM) ، یبوست ، افسردگی ، درد بدن ، اختلال بینایی ، خواب آلودگی بیش از روز و کاهش توانایی بو.
آنها پس از تقسیم شرکت کنندگان به پنج گروه بر اساس میزان غذاهای فرآوری شده ، این علائم را با میزان غذاهای پردازش شده توسط افراد مقایسه کردند.
افرادی که در بالاترین گروه مصرف بودند- 2 یا بیشتر در روز- 3.5 برابر بیشتر در معرض خطر علائم اولیه پارکینسون در مقایسه با افراد گروه با کمترین مصرف کمتر از سه روز بودند.
محققان افزودند که خوردن غذاهای فوق العاده پردازش شده بیشتر با افزایش خطر تقریباً تمام علائم اولیه پارکینسون به جز یبوست همراه است.
محققان گفتند که غذاهای فوق العاده پردازش شده حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی مانند شکر ، سدیم و چربی های اشباع اضافی هستند که ممکن است رابطه آنها با پارکینسون را توضیح دهند. مواد افزودنی رژیم غذایی نیز ممکن است در التهاب مغز نقش داشته باشد.
گائو گفت: “انتخاب غذاهای کمتر فرآوری شده و مصرف غذاهای مغذی تر می تواند یک استراتژی مناسب برای حفظ سلامت مغز باشد.” “مطالعات بیشتری برای تأیید یافته های ما لازم است که خوردن غذاهای کمتر فرآوری شده ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را کند کند.”
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین