سلامت خانواده

خطرات مصرف سوسیس و کالباس فاسد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سوسیس و کالباس تازه به عنوان یکی از پرطرفدارترین فرآورده های گوشتی در بسیاری از فرهنگ ها شناخته می شود که طرز تهیه و مصرف این فرآورده ها می تواند متفاوت باشد و به نوع، مواد اولیه و روش پخت آن بستگی دارد.

سوسیس تازه معمولا از گوشت قرمز، گوشت سفید، بره، گوشت گاو و مرغ تهیه می شود. برای تهیه سوسیس از چاشنی ها و ادویه های مختلفی استفاده می شود که می تواند طعم خاصی به آن بدهد. همچنین سوسیس تازه باید در دمای پایین نگهداری شود تا از فساد آن جلوگیری شود.

سوسیس تازه از گوشت چرخ کرده و ادویه های مختلف تهیه می شود. این محصولات معمولاً برش داده می شوند و می توانند شامل پنیر، سبزیجات و سایر مواد افزودنی باشند. سوسیس به عنوان میان وعده یا در ساندویچ و سالاد مصرف می شود.

سوسیس های فاسد می توانند خطرات جدی برای سلامتی داشته باشند. به دلیل وجود نیترات ها و نیتریت ها در ساختار خود، این غذاها می توانند به راحتی در شرایط نگهداری نامناسب یا دمای بیش از حد بالا فاسد شوند. علائم مصرف سوسیس و کالباس گندیده درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال است.

تغییر در بوی سوسیس که تند است و همچنین رنگ های غیر طبیعی یا کدر و وجود لکه های سفید و سبز که نشان دهنده رشد باکتری است.

برای جلوگیری از فساد سوسیس و کالباس باید همیشه در دمای مناسب نگهداری شود و به تاریخ انقضای روی بسته بندی توجه شود و همچنین از مصرف محصولات تاریخ مصرف گذشته خودداری شود و این محصولات به خوبی طبخ شوند تا احتمال ابتلا به بیماری ها کاهش یابد.

کارخانه ها باید از مواد اولیه سالم برای تولید سوسیس استفاده کنند

محمد هاشمی مشاور رئیس سازمان غذا و دارو این سازمان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا بابیان اینکه این سازمان به عنوان متولی تولید محصولات غذایی بر تمامی مراحل تولید سوسیس و کالباس نظارت دارد، اظهار کرد: کارخانجات تولیدی موظف به استفاده از گوشت سالم و مواد اولیه تایید شده هستند و رعایت موازین بهداشتی یکی از الزامات تولید این محصولات است.

وی افزود: استفاده از مواد اولیه سالم و کنترل ترکیباتی مانند گوشت، نیتریت، فسفات و طعم دهنده ها از مهمترین اقدامات این سازمان است.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کارشناسان سازمان غذا و دارو با بازرسی های دوره ای و نمونه برداری منظم وضعیت ترکیب، برچسب و ایمنی فرآورده های گوشتی را بررسی می کنند.

وی با اشاره به اینکه نظارت در مراحل مختلف تولید مستمر انجام می شود، ادامه داد: نظارت مستمر و آزمایش های کنترل کیفی در واحدهای تولیدی انجام می شود تا میزان گوشت، افزودنی ها و سلامت مواد اولیه به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد.

آیا از گوشت حیوانات مرده برای تولید سوسیس استفاده می شود؟

هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا درست است که گوشت تهیه شده خالص نبوده و برای تهیه این فرآورده ها از دام مرده استفاده می شود، تصریح کرد: گوشت مصرفی در سوسیس و کالباس باید از کشتارگاه های مورد تایید سازمان غذا و دارو تهیه شود و استفاده از گوشت های تاریخ مصرف گذشته، بدون هویت و خارج از زنجیره مجاز فرآورده های حیوانی، تخلف غیر مجاز محسوب می شود.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده تخلف، استفاده از گوشت های غیرمجاز و عدم رعایت موازین بهداشتی با واحدهای متخلف برخورد قانونی می شود.

استفاده از سوسیس و کالباس برای گروه های حساس باید محدود شود

خطرات مصرف سوسیس و کالباس فاسد

وی افزود: مردم در خرید فرآورده های گوشتی به درصد گوشت درج شده روی بسته بندی، نام تجاری، پروانه ساخت، تاریخ تولید، شرایط نگهداری و علائم بهداشتی معتبر توجه کنند. مشاور رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مصرف این محصولات برای گروه های حساس و کودکان باید محدود شود و منابع پروتئینی تازه گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات گزینه های سالم تری برای تغذیه روزانه هستند.

سوسیس و کالباس از جمله مواد غذایی پر مصرف هستند و سازمان های نظارتی در مراحل مختلف تولید بررسی های لازم را انجام می دهند و با متخلفان برخورد می کنند، اما در کنار نظارت سازمان های مسئول، مردم در خرید و پخت محصول نکاتی را نیز رعایت کنند و توجه داشته باشند که سوسیس و کالباس تازه برای پیشگیری از بیماری های ناشی از باکتری و همچنین توجه ویژه به تاریخ مصرف و شرایط نگهداری باید کاملاً پخته شوند. نباش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا