بهداشت و درمان

خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر عباس شاهسونی گفت: گازوئیل سوخت سنگینی است که نیروگاه ها برای تولید برق از آن استفاده می کنند. مصرف این سوخت سنگین باعث تولید گاز «سولفور دی اکسید» و ذرات کمتر از 2.5 میکرون به ویژه کربن سیاه می شود. سوختن گازوئیل باعث افزایش آلاینده های هوا می شود که برای سلامت انسان خطرناک است.

وی افزود: البته غلظت آلاینده ها در شهرها تنها به مصرف سوخت گازوئیل محدود نمی شود، بلکه آلاینده هایی از منابع دیگر نیز وجود دارد. افزایش آلاینده ها سلامت افرادی را که در معرض آنها قرار دارند به خطر می اندازد. مصرف نفت کوره عموماً باعث افزایش غلظت آلاینده‌های هوا می‌شود و افزایش غلظت آلاینده‌های معلق ذرات معلق در شرایط جوی پایدار باعث کاهش کیفیت هوا می‌شود.

دکتر شاهسونی با بیان اینکه مصرف این سوخت سنگین باعث تولید گاز «دی اکسید گوگرد» می شود و این گاز بر دستگاه تنفسی فوقانی تأثیر می گذارد، گفت: گاز دی اکسید گوگرد حلالیت بسیار بالایی دارد که باعث تنگی نفس و خس خس سینه می شود. . دی اکسید گوگرد همچنین باعث تشدید بیماری های قلبی و تنفسی و تشدید علائم در افراد مبتلا به آسم می شود.

رئیس اداره سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت گفت: مصرف نفت کوره علاوه بر تولید گاز دی اکسید گوگرد، ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا به ویژه کربن سیاه تولید می کند که برای بدن مضر است. همه افراد به ویژه بیماران قلبی عروقی، سالمندان، کودکان و زنان باردار، بیماران تنفسی و افراد دیابتی مشکلات بیشتری ایجاد می کنند. ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در غلظت هایی که در محدوده ناسالم برای همه گروه ها قرار دارند باعث افزایش مرگ و میرهای زودرس نیز می شوند. باعث افزایش بیماری های ریوی و قلبی عروقی و مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی می شود.

وی بیان کرد: همچنین گاز دی اکسید گوگرد می تواند باعث اختلالات تنفسی از جمله تنگی نفس و خس خس سینه به ویژه در افراد مبتلا به آسم شود. با توجه به موارد فوق و اولویت سلامت مردم در دولت چهاردهم، کارگروه آلودگی هوا تصمیم به ممنوعیت و کاهش مصرف سوخت گازوئیل در برخی کشورها گرفته است. نیروگاه های کشور وارد عمل شده اند.

وی گفت: دسترسی به هوای پاک از دو طریق امکان پذیر است. کنترل و مدیریت منابع یکی از راه های دسترسی به هوای با کیفیت است. استفاده از سوخت های پاک مانند استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه ها و یا استفاده از سیستم های کنترلی مانند اسکرابر یکی از روش های کنترل و مدیریت منابع محسوب می شود.

وی بیان کرد: البته باید توجه داشت که بسیاری از منابع اعم از متحرک مانند خودروهای فرسوده، موتورسیکلت و کامیون و سایر منابع ثابت در تولید آلاینده ها در کلانشهرها نقش دارند و نباید چنین باشد. فرض بر این است که تنها آلودگی ناشی از سوخت گازوئیل در کشور وجود دارد و در مجموع مقداری وجود دارد.

دکتر شاهسونی تصریح کرد: منابع آلاینده در کلانشهرها زیاد است و مصرف سوخت یکی از منابع آلاینده است. بررسی غلظت دی اکسید گوگرد و ذرات معلق در شهرهایی که استفاده از نفت کوره ممنوع شده بود، نشان از کاهش غلظت آن در مدت مشابه سال گذشته دارد.

وی تاکید کرد: مردم عزیز کشور می توانند با کاهش مصرف برق و کاهش حداقل دو درجه ای دمای منازل به پایداری سوخت نیروگاه ها با گاز طبیعی و کاهش مصرف نفت کوره در نیروگاه ها کمک شایانی کنند. .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا