خرنوب چیست؟ + خواص خرنوب
به گزارش خبرگزاری ایمنا، درخت خرنوب میوه ای شبیه غلاف نخود دارد پالپ حاوی میوه ها و دانه ها بوده و ترکیبات شیمیایی زیادی در این گیاه وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به انواع املاح معدنی مانند کلسیم، نمک های سدیم و پتاسیم، ویتامین C، انواع ویتامین های گروه B به ویژه B1، … اسید گالیک و انواع اسیدهای آمینه ذکر شده است.
در گذشته از این گیاه به عنوان شکر استفاده می شد و امروزه جایگزین بسیار خوبی برای کاکائو، شکلات و مواد قندی است، به ویژه برای افرادی که نیاز به حذف قند در رژیم غذایی خود دارند. در واقع طعم خرنوب شبیه شکلات است و جایگزینی عالی برای آن محسوب می شود، فیبر و آنتی اکسیدان زیادی دارد، چربی و قند کمی دارد و فاقد کافئین و گلوتن است.
خواص خرنوب
افزودن خرنوب به رژیم غذایی می تواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد، زیرا خرنوب به طور طبیعی سرشار از فیبر و بدون کافئین است و برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مناسب است و محتوای قند و چربی کم آن، خرنوب را به یک مکمل غذایی عالی تبدیل می کند یا جایگزین خوبی برای شکلات برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند.
سطوح بالای ویتامین ها مانند ویتامین A و ویتامین B2 برای سلامت چشم و پوست مفید است و افزودن خرنوب به رژیم غذایی می تواند در موارد زیر مفید باشد:
- کاهش کلسترول
- کاهش خطر بیماری قلبی
- مشکلات معده را حل کنید
- درمان اسهال
خرنوب نیز مانند کاکائو دارای ترکیباتی است پلی فنل که آنتی اکسیدان هایی هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند و غذاهای غنی از آن را اضافه می کنند پلی فنل افزودن خرنوب به رژیم غذایی ممکن است به کاهش کلسترول خون کمک کند.
خواص خرنوب برای کاهش وزن
محتوای قند و چربی کم خرنوب آن را به یک مکمل غذایی عالی یا جایگزین شکلات برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند تبدیل کرده است. بر اساس مطالعه ای که در سال 2006 در مجله تغذیه منتشر شد، خرنوب باعث تحریک ترشح هورمون می شود. گرلین را کنترل می کند گرلین این هورمون که به عنوان هورمون گرسنگی نیز شناخته می شود، بیشتر در روده تولید می شود، بلکه در مغز، پانکراس و روده کوچک نیز تولید می شود.
در این مطالعه، محققان 20 فرد سالم 22 تا 62 ساله را با تغذیه فیبر خرنوب قبل از غذا مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و نشان دادند که محتوای فیبر موجود در خرنوب باعث کاهش تولید می شود. گرلین و باعث ایجاد سیری بیشتر در طول وعده غذایی می شود و در نتیجه از پرخوری جلوگیری می کند.
خواص خرنوب برای مشکلات گوارشی
تانن خرنوب، که یک ترکیب غذایی موجود در گیاهان است، با تانن های گیاهی معمولی متفاوت است. تانن های معمولی گیاهی در آب حل می شوند و از هضم جلوگیری می کنند، اما تانن خرنوب اینطور نیست. در عوض، آنها یک اثر خشک کننده روی دستگاه گوارش دارند که به مبارزه با سموم و جلوگیری از رشد باکتری های مضر در روده کمک می کند.
تحقیقات نشان میدهد که آب لوبیا خرنوب میتواند راهی مطمئن و موثر برای درمان اسهال در کودکان و بزرگسالان باشد، اما قبل از مصرف خرنوب به عنوان مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
خواص خرنوب برای درمان مشکلات تنفسی
از دیگر خواص این گیاه خاصیت خلط آور آن است، از این رو مصرف آن به درمان سرفه و مشکلات دستگاه تنفسی کمک می کند، علاوه بر این مصرف این گیاه برای درمان تنگی نفس و تورم ریه مفید است.
خواص خرنوب برای بیماری های قلبی عروقی
مصرف این گیاه باعث کاهش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می شود و به همین دلیل مصرف آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
خواص خرنوب برای سلامت پوست و چشم و فشار خون
از آنجایی که خرنوب به طور طبیعی سرشار از فیبر و بدون کافئین است، برای افراد مبتلا به فشار خون بالا ایده آل است و سطوح بالای ویتامین های موجود در آن مانند ویتامین A و B-2 برای سلامت پوست و چشم شما مفید است.
خرنوب نیز مانند کاکائو حاوی پلی فنل (پلی فنلنوعی ضد یک اکسیدان است) که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و منابع تحقیقاتی معتبر نشان می دهد که افزودن غذاهای غنی از پلی فنل افزودن خرنوب به رژیم غذایی ممکن است به کاهش کلسترول بالا نیز کمک کند.
نحوه استفاده از خرنوب
چای خرنوب: دو قاشق چایخوری پودر خرنوب یا 10 عدد خرنوب خشک و خرد شده را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 30 دقیقه بماند تا دم بکشد.
جوشانده خرنوب: 50 گرم خرنوب را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید 15 دقیقه بجوشد سپس صاف کنید و بنوشید.
پودر خرنوب: می توانید پودر خرنوب را به شیر، قهوه، کیک و سایر غذاها اضافه کنید.
اثرات خرنوب
خرنوب یک غذای ایمن و کم خطر در نظر گرفته می شود، اگرچه آلرژی به خرنوب نادر است، مطالعه ای در اسپانیا نشان داد افرادی که به آجیل و حبوبات گیاهی حساسیت دارند ممکن است به صمغ دانه خرنوب نیز واکنش های آلرژیک داشته باشند.
این واکنش ها عبارتند از با انقلاب ها درماتیت، آسم و تب یونجه، اما این مطالعه همچنین نشان داد که افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند میتوانند صمغ خرنوب و دانههای پخته شده را بدون مشکلات آلرژیک مصرف کنند.
همچنین مصرف زیاد خرنوب به ویژه برای زنان باردار ممکن است مضر باشد و باعث کاهش وزن، قند خون و انسولین ناخواسته شود و مصرف زیاد آدامس دانه خرنوب باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، درد شکم، اسهال و یبوست شود.