سلامت خانواده

خراش ناشی از پنجه زدن گربه؛ نیاز به درمان دارید؟

به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا شیرزادی رئیس اداره مبارزه با بیماری های قابل سرایت از حیوان به انسان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ گفت: مردم از نزدیک شدن به سگ های ولگرد و بی صاحب خودداری کنند چرا که بیشتر موارد گزش انسان به توسط سگ ها ایجاد می شود.

به گفته محمدرضا شیرزادی، در سال گذشته بیش از 380 هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور گزارش شد که از این تعداد 18 نفر به هاری مبتلا شده و جان خود را از دست دادند.

بر اساس اعلام سرپرست وزارت بهداشت از ابتدای سال جاری تاکنون 330 هزار نفر به بیماری هاری مبتلا شده اند.

محمدرضا شیرزادی با بیان اینکه دوره نهفته هاری 1 تا 3 ماه است. وی توصیه کرد: با توجه به عدم درمان قطعی هاری، هموطنان با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی و دریافت واکسن هاری به محض گزش، مراقب باشند از آزار و نزدیک شدن به حیوانات نیز خودداری کنند؛ زیرا سایر حیوانات اهلی و حیوانات وحشی نیز ممکن است به ویروس هاری مبتلا شوند و در صورت گاز گرفتن احتمال ابتلا به هاری وجود دارد.

رئیس اداره مبارزه با بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: تمامی موارد حیوان گزیدگی اعم از اهلی و وحشی حتی اگر حیوان گزنده سگ با قلاده و سابقه واکسیناسیون کامل باشد، باید انجام شود. بیماری هاری در نظر گرفته شود و بیمار باید بلافاصله تحت اقدامات پیشگیری و درمان هاری قرار گیرد، یعنی داشتن سابقه واکسیناسیون حیوانی مانعی برای واکسیناسیون نیست مردم

محمدرضا شیرزادی با بیان اینکه راه اصلی شیوع بیماری هاری از طریق حیوان گزیدگی است. وی بیان کرد: به ویژه در گربه و گربه سانان، هاری از طریق پنجه نیز منتقل می شود، زیرا گربه دائماً چنگال های خود را می لیسد و پنجه ها به بزاق آلوده می شوند و در حین پنجه زدن می تواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل کند. ” هاری از طریق پوست سالم قابل انتقال نیست. اما اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، می توان آن را پخش کرد.»

لازم به ذکر است که علائم اولیه هاری شامل تب، تهوع، استفراغ، رفتار خشونت آمیز، هیجان کنترل نشده، ترس از آب، ناتوانی در حرکت بخشی از بدن، گیجی و از دست دادن هوشیاری است.

در چند سال اخیر رها شدن سگ های ولگرد در شهرها و اطراف آنها به یکی از معضلات زیست محیطی کشور تبدیل شده است. اگرچه این حیوانات در موقعیت خود به عنوان سگ گله یا نگهبان مفید هستند. اما سرگردانی آنها در برخی شهرها یا روستاها آسیب جدی به انسان وارد کرده است.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا