اخبار سلامت

حوادث شغلی دومین عامل مرگ در کشور/نبود آمار بیماری های شغلی

به گفته خبرنگار اجتماعی خبرگزاری Tasnim ، هر سال با ورود روز جهانی کار و کارگران در 11 مه ، توجه به موضوعات و چالش های جامعه کار می شود. یکی از مهمترین این چالش ها ، رویدادهای شغلی است که زندگی هزاران کارگر در سراسر جهان را سالانه تهدید می کند.

این حوادث بیشتر به حادثه بندر شهید رجائی امسال توجه داشته است.

حوادث شغلی که اغلب در نتیجه ایمنی کافی ، آموزش ناکافی و نظارت ضعیف رخ می دهد ، نه تنها به سلامت نیروی کار آسیب می رساند ، بلکه عواقب اقتصادی و اجتماعی گسترده ای نیز خواهد داشت.

فقدان آمار دقیق در مورد تصادفات مرتبط با کار

حسن آسیلیان مهابادی ، رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفه ای ایران در مصاحبه ای با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری Tasnim ، گفت: یکی از مهمترین چالش های کشور در زمینه ایمنی و بهداشت شغلی ، عدم وجود آمار دقیق در مورد حوادث و بیماری های مرتبط با تصادفات است. مقامات ، از جمله وزارتخانه های مربوطه ، هنوز اطلاعات دقیق و جامع ارائه نداده اند. این همیشه یک مکان انتقاد بوده است ، زیرا اولین قدم برای بهبود ایمنی شغل ، داشتن آمار دقیق و قابل اعتماد است.

وقوع سالانه 13،000 تصادف مربوط به تصادف در کشور ، 800 کشته

تصادفات شغلی مرگ دوم در ایران پس از تصادفات

Asilian ادامه داد: مرکز تحقیقات Majlis همچنین گزارش جدیدی را منتشر کرد که در سال 1404 منتشر شد و با تمرکز بر حادثه معدن Tabas ، گفت که تصادفات شغلی سومین عامل اصلی مرگ در جهان و دومین علت اصلی مرگ در ایران پس از حوادث جاده ای است.

آمار جهانی از حوادث شغلی

وی گفت: در سطح بین المللی منتشر شده است که درک ملموس تر از ابعاد بحران را ارائه می دهد و بیان می کند: به عنوان مثال ، در ایالات متحده در سال 2020 ، با جمعیت بیش از 130 میلیون کارگر و بیش از 8 میلیون کارگاه ، 4764 نفر در حوادث شغلی کشته شدند. سازمان بین المللی کار (ILO) همچنین اعلام کرده است که در سال 2020 ، نزدیک به 3 میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر تصادفات و بیماری های مرتبط با کار درگذشت. این رقم در مقایسه با سال 2015 بیش از 5 ٪ افزایش یافته است. طبق گفته های ILO ، حدود 395 میلیون کارگر در جهان از صدمات غیرقانونی رنج می برند و بیش از 95 میلیون کارگر در معرض خطر هستند که اگرچه منجر به مرگ نمی شوند ، اما ممکن است آسیب های ناپذیری به سلامتی خود وارد کنند.

کار در معادن خطرناک ترین مشاغل در ایران

رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفه ای ایران در مورد پرخطر ترین مشاغل جهان و ایران گفت: براساس این گزارش ، کشاورزی و ماهیگیری از خطرناک ترین شغل ها هستند و 63 ٪ از کل آسیب های شغلی مربوط به این دو بخش است. البته این الگوی در ایران متفاوت است. طبق آمار ارائه شده توسط Majlis ، کار در معدن یکی از مشاغل پرخاشگر در کشور ما است. به عنوان مثال ، در نیمه اول سال 1400 ، تعداد تصادفات در معادن کشور به روشی نگران کننده افزایش یافته است.

آسیب های اجتماعی و اقتصادی ناشی از حوادث شغلی

وی خاطرنشان کرد: این وقایع نه تنها باعث ناتوانی کارگران می شود بلکه کارفرمایان را نیز از نیروی ماهر محروم می کند. از طرف دیگر ، آسیب روانی و روانی به کارگر و خانواده وی و همچنین بار اقتصادی و اجتماعی کارفرما و جامعه و لزوم توجه به مسئله ایمنی و سلامتی حرفه ای از اهمیت زیادی برخوردار است.

مهابادی ادامه داد: 8 مه دنیای ایمنی و بهداشت شغلی بود که به نام سازمان بین المللی کار نامگذاری شده و هر سال با یک شعار ویژه همراه است. این شعارها را نباید صرفاً نمادین تلقی کرد ، بلکه باید به سیاست ها و اقدامات اجرایی تبدیل شود. به عنوان مثال ، شعار 1402 این بود: “یک محیط کار امن و سالم ، حق ضروری هر کارگر است.” این پیام تأکید می کند که دولت ، کارفرمایان و نهادهای مسئول باید تلاش کنند تا این حق را انجام دهند. شعار 1403 همچنین بر تأثیر تغییرات آب و هوا تأکید کرده و خواستار اقدامات فوری در برابر خطرات مانند اشعه ماوراء بنفش برای کارگران کشاورزی و ماهیگیران شد.

وی خاطرنشان کرد: کارگران در بسیاری از مشاغل در معرض خطرات جدی ناشی از گرم شدن کره زمین هستند ، از جمله اشعه ماوراء بنفش مضر که می تواند منجر به بیماری هایی مانند آب مروارید و بیماری های پوستی شود.

هوش مصنوعی یک رویکرد جدید برای کاهش حوادث شغلی است

رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفه ای ایران اظهار داشت که شعار امسال نیز مبتنی بر استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش حوادث شغلی است ، وی گفت: “در حقیقت ، استفاده از هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن می تواند فرصتی برای کاهش استفاده مستقیم از منابع انسانی در مشاغل پرخاشگرانه باشد.” استفاده از هوش مصنوعی می تواند به ما در ارزیابی ریسک و شناسایی خطرات شغلی کمک کند. این یکی از اصلی ترین کانون های شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت امسال بود.

آمار بالای تصادفات منجر به مرگ در ایران

وی گفت: در مورد تصادفات شغلی ، متأسفانه ، میزان مرگ در ایران از میانگین جهانی بالاتر است ، اظهار داشت: اگرچه ما به صنعتی شدن انتقال می یابیم ، اما ما هنوز زیرساخت های ایمنی متناسب با این تحول را ارائه نداده ایم. علاوه بر مرگ ، موارد بسیاری از نارسایی اندام نیز وجود دارد. از جمله رایج ترین وقایع ، سقوط ارتفاع ، برق و خطاهای انسانی است. خطاها اغلب به دلیل مشکلات روانی ، معیشت یا مشکلات اجتماعی مانند مشکلات خانوادگی رخ می دهد.

نیاز به توجه به بیماری های شغلی در کارگران

رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفه ای ایران ، با اشاره به اینکه بیماری های شغلی نیز موضوعاتی است که منجر به ناتوانی می شود ، گفت: “نوع بیماری های شغلی به فرآیندها و آلاینده ها در هر صنعت بستگی دارد.” به عنوان مثال ، کارگرانی که با حلال هایی مانند بنزن کار می کنند در معرض سرطان خون یا سرطان ریه قرار دارند. افراد درگیر در معادن آزبست ممکن است آزبستوز ایجاد کنند.

فقدان آمار خاص در مورد بیماری های شغلی!

در پاسخ به این سؤال ، آمار بیماری شغلی در ایران چگونه است؟ وی گفت: “متأسفانه هیچ آمار دقیقی در مورد بیماری های شغلی ، به ویژه سرطان های شغلی در کشور وجود ندارد.” وزارت بهداشت مسئولیت بیماریهای شغلی را بر عهده دارد و وزارت کار مسئولیت برخورد با تصادفات را بر عهده دارد ، اما تاکنون هیچکدام آمارهای قابل اعتماد را منتشر نکرده اند. البته ، وزارت کار معمولاً آمار را بر اساس گزارش های کارخانه و فرم های ثبت نام حادثه گزارش می دهد ، اما این داده ها به دلیل عدم بیمه و نظارت کارفرمایان ممکن است برای برخی از کارگران نیز دقیق نباشد.

پیشنهادهایی برای کاهش بیماری های شغلی و بیماری ها

وی گفت: “اولین قدم برای جلوگیری از تصادفات تقویت سیستم مدیریت بهداشت حرفه ای در محیط کار است.” این امر با ترویج اصول ایمنی در صنعت و مشاهده مفاد قانون کار امکان پذیر است. قانون کار به کارفرمایان توصیه می کند که از متخصصان بهداشت و بهداشت حرفه ای استفاده کنند ، اما در عمل بسیاری از کارفرمایان به دلیل هزینه این استخدام از استفاده از متخصصان خودداری می کنند.

وی افزود: در قانون کار ، وظایف مربوط به اندازه گیری آلاینده ها و بررسی بیماری های شغلی بین وزارت بهداشت و وزارت کار از هم جدا شده است که به گفته کارشناسان ناکارآمد و ناکارآمد بوده است. ” در نتیجه ، نیاز به بررسی جدی ساختار بهداشت و درمان بهداشت انسان در این کشور در بخش بهداشت ، بهداشت محیط و بهداشت محیط وظایف خاصی دارند. اما در زمینه ایمنی ، با وجود تأکید بر قانون کار بر وجود “سلامت شغلی” مستقل ، متأسفانه در بخش بهداشت محیط ادغام شده است. با این حال ، سلامت محیط زیست و سلامت شغلی دو رشته و تخصص تخصصی با کارهای خاص و تعریف شده است. این ادغام باعث شده است که نه سلامت محیط زیست وظایف خود را به درستی انجام دهد و نه نقش واقعی خود را ایفا کند.

وی اظهار داشت: یکی از پیشنهادهای مهم انجمن ما اصلاح بازرسی های بهداشتی و افزایش اقتدار بازرسان است ، وی توضیح داد: این بازرسان باید در صورت عدم رعایت موارد غیر مونتاژ یا ناسالم ، بتوانند گزارش لازم را ارسال کنند و اگر کارفرما نتواند پیروی کند ، روند کار باید پردازش شود ، به موقع و ناکارآمد باشد. این روند نیاز به تصحیح جدی دارد.

وی ادامه داد: یک پیشنهاد دیگر ، که به Majlis نیز ارائه شده است ، تشکیل یک سازمان ایمنی و بهداشت مستقل شغلی مشابه آنچه در بسیاری از کشورهای جهان در دسترس است. سازمان هایی مانند OSHA در ایالات متحده تمام امنیت و قدرتهای بهداشتی را در یک موسسه متمرکز کرده اند. شکل گیری چنین سازمانی در ایران می تواند بازرسی ها را به موقع انجام دهد ، قوانین را اصلاح کرده و تخلفات را تسریع کند. این سازمان همچنین می تواند از بروز حوادث مانند حادثه در معدن تاباس یا بندر شهید رجائی جلوگیری کند.

وی تأکید کرد که آموزش و ارتقاء فرهنگ ایمنی در سطح جامعه ، مدیران و کارفرمایان نیز باید افزایش یابد.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا