اخبار سلامت

حوادث ترافیکی نخستین عامل مرگ و میر جوانان است

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرکندی; وزیر بهداشت امروز در چهارمین کنگره ملی تروما که به همت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در مرکز همایش های رازی برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تعداد فوتی های ناشی از ترافیک و ترافیک تصادفات در جهان نسبت به سال 2010 5 درصد است. کاهش یافته است تصادفات رانندگی اولین عامل مرگ و میر در افراد 5 تا 29 ساله است و اگر این گروه سنی در نظر گرفته شود، می توان دریافت که مربوط به جوانی جمعیت است.

وی افزود: اگر کشور ما به این روند ادامه دهد در سال 2050 به قدیمی ترین کشور منطقه تبدیل می شود که برای مقابله با این امر باید تلاش های زیادی انجام شود از جمله راه اندازی مراکز درمان ناباروری که در نهایت منجر به ایجاد بین 1500 تا 2000 تولد در سال در حالی که مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در کشور ما سالانه 20 هزار جوان را از دست می دهد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: تصادفات رانندگی دوازدهمین عامل مرگ و میر در تمام گروه های سنی در جهان است. این حوادث 2.2 درصد از مرگ و میرها در سطح جهان و 3.7 درصد از مرگ و میرها در منطقه مدیترانه شرقی را تشکیل می دهند، در حالی که در ایران 5.4 درصد از مرگ و میرها به دلیل تصادفات است.

ظفر قندی با اشاره به اینکه تعداد فوتی های ناشی از تصادفات در سال 2019 حدود 15 هزار نفر بوده است اما اکنون به بیش از 20 هزار نفر رسیده است، گفت: باید به مرگ های قابل پیشگیری توجه شود اما همه این مسائل در حوزه نیست. پزشکی و سلامت بسیاری از عوامل موثر بر وقوع حوادث، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی افزود: تمامی رشته های مرتبط با تروما اعم از ارتوپدی، فوریت های پزشکی، بیهوشی و … باید آموزش های عملی و تئوری در زمینه تروما بیاموزند. مدیریت ایمنی راه ها یکی از راه های کاهش تصادفات است اما در حال حاضر تخلفات رانندگی بازدارندگی لازم را ایجاد نمی کند. خودروی کاربر و ایمن نیز از عوامل موثر در تصادفات رانندگی هستند. بسیاری از قربانیان تصادفات جاده ای به دلیل باز نشدن ایربگ خودرو جان خود را از دست می دهند. جاده های ایمن، واکنش سریع اضطراری پس از تصادف و مدیریت سرعت خودرو نیز از دیگر ارکان اصلی مدیریت حوادث ترافیکی هستند.

ظفر قندی با اشاره به ضرورت کاهش صدمات ناشی از حوادث مختلف و ارائه درمان مناسب گفت: تاکنون 1500 عمل جراحی برای مجروحان لبنانی بر اثر انفجار پیجر انجام شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا