حقوق این قشر با فرمول جدید از اول مهر/ توضیحات وزیر بهداشت پرداخت می شود
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا ظفرقندی در نخستین نشست روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی که به صورت غیرحضوری برگزار شد، اظهار داشت: جوان بودن جمعیت یکی از مهمترین خواسته های ما از دانشگاه های علوم پزشکی است. این قانون منابع و اعتباراتی دارد و ما نیازمند نگاه نظام مند به جوانان جمعیت هستیم. به عنوان مثال برای بهورزان و مراقبین سلامت انگیزه ایجاد کنیم و برای رفع مشکلات، مشورت و فرهنگ سازی اقدام کنیم.
رکنا در خبری نوشت: وزیر بهداشت با اشاره به مسئولیت سنگین و خطیر در حوزه سلامت گفت: این مسئولیت در حوزه های مختلف از جمله تربیت علمی، عملی و اخلاقی فرزندان نخبگان و خروجی ها. این کشور با سلامتی کشور و مردم شروع می شود و به پایان می رسد. به این نیروها سپرده شده است. ظفرکندی با اشاره به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور یادآور شد: مهم این است که وظایف خود را به بهترین نحو و با جدیت و همت در ابعاد مختلف حوزه سلامت انجام دهیم. علاوه بر حوزه های پژوهشی، درمانی، بهداشتی و آموزشی، مسائل مربوط به پرسنل، توسعه و حل مشکلات مواد مخدر از اصول کار ما در دولت چهاردهم است.
وی با بیان اینکه در دوره های مختلف تغییرات مدیریتی صورت گرفته است، تاکید کرد: با تغییرات مدیریتی در حوزه سلامت نباید وقفه ای در ارائه خدمات به مردم ایجاد شود. همه ما می دویم و فعالیت هایی مانند مسابقه امدادی انجام می دهیم و این باتوم را به نفر بعدی می دهیم. لذا تقاضا دارم هیچ وقفه ای در ارائه خدمات به مردم ایجاد نشود.
وزیر بهداشت آموزش پزشکی را یکی از وظایف اصلی و مهم وزارت بهداشت دانست و گفت: در حوزه آموزش، آمایش سرزمینی و منطقه ای، توسعه زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، فناوری های نوین. و هوش مصنوعی، توسعه شبیه سازهای بالینی و آموزش از هیئت مدیره تا عمل و توجه ویژه به اعتبارسنجی و جلوگیری از کاهش کیفیت آموزش از اولویت های وزارت بهداشت است.
ظفرکندی افزایش 100 درصدی ظرفیت های پزشکی در 4 سال گذشته را یکی از مهم ترین مشکلات دانشگاه های علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: این افزایش ظرفیت بدون تامین منابع، امکانات، اساتید و نیروی انسانی صورت گرفت که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس جمهور مطرح شد. مقرر شد این مصوبه بررسی شود.
وزیر بهداشت با اشاره به هشدارهای وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان نظام پزشکی و کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی در خصوص عوارض افزایش ظرفیت پزشکی، گفت: امکان پذیر نبود. تا زیرساخت های لازم برای این افزایش ظرفیت در کشور فراهم شود و هم اکنون نیز بسیاری از روسای دانشگاه ها در جلسه امروز نکاتی را در خصوص مشکلات و عوارض جدی این طرح و کمبود امکانات آموزشی، دانشجویی و رفاهی و دانشگاهی مطرح کردند. اعضای کارکنان وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های آموزش پزشکی در عرصه بین الملل یادآور شد: آموزش پزشکی باید در چرخه بین المللی قرار گیرد زیرا اگر بخواهیم دور آموزش پزشکی حصاری بکشیم قطعا دچار رکود و افت آموزش خواهیم شد. همچنین هدف آموزش و پرورش باید نیازسنجی و رفع نیازهای کشور باشد.
وزیر بهداشت توسعه مبادلات بین المللی در حوزه پژوهش را ضروری دانست و گفت: افزایش نشریات و رشد سطح پژوهش در کشور که در سال های اخیر به هر دلیلی کاهش یافته است باید منجر به ارتقاء شود. وضعیت منطقه ای و بین المللی کشورمان با اقدامات لازم. تقویت و توسعه نیروی انسانی در حوزه پژوهش، حمایت از استارت آپ ها، توسعه و توجه به هوش مصنوعی از دیگر اولویت های پژوهشی وزارت بهداشت در دولت چهاردهم است.
ظفرکندی با بیان اینکه اقدامات اخیر وزارت بهداشت در حوزه مددکاری باعث افزایش انگیزه و امید در بین دستیاران شده است، افزود: در دو ماه گذشته برای افزایش حقوق برای دستیاران تدابیری اتخاذ شد که از اول مهرماه بر اساس فرمول اعلام شده حقوق آنها افزایش می یابد. همچنین در بودجه سال 1404 به درخواست دیرینه دستیاران پزشکی برای داشتن بیمه و حقوق شغلی توجه شده است که امیدواریم در مجلس به تصویب برسد و توجه پزشکان جوان را باز کند.
وی گفت: برای نیروهای برنامه ریزی شده نیز باید تدابیری اندیشیده شود تا هنگام اعزام به شهرهای مختلف در تامین هزینه ها دچار مشکل نشوند. البته در حال کار بر روی طرحی هستیم که به دوره اول طرح کمک کنیم تا تاخیر در پرداخت هزینه پزشکان برنامه ریزی شده جبران شود. وزیر بهداشت، گسترش کمی و کیفی شبکه بهداشت و درمان و الزام قانون اسناد بالادستی را از اولویت های حوزه سلامت برشمرد و گفت: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، نظام شبکه باید تعمیق و پزشکی خانواده شود. و سیستم ارجاع باید با تهیه طرح های خوبی اجرا شود و بررسی های کافی انجام شده و حداقل سه جلسه با رئیس جمهور و مسئولان اقتصادی دولت در این زمینه داشته ایم.
ظفر قندی خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد: یکی از خواستهها و انتظارات ما این است که تا زمانی که به اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برسیم و منابع لازم برای آن را فراهم کنیم، به فکر آمادگی پزشک باشید. سیستم دانشگاهی و اگر پیشنهادی برای بهبود آن هست اگر برنامه ای دارید حتما به وزارت بهداشت ارائه دهید.
وی با تاکید بر اینکه روسای دانشگاه های علوم پزشکی باید به نظام سطح بندی در حوزه درمان توجه جدی داشته باشند، گفت: منابع و امکانات کشور محدود اما مطالبات نامحدود است، باید در چارچوب اعتبارات موجود عمل کنیم. ، انضباط مالی و توجه به دارایی ها و امکانات. وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه درمان علاوه بر توجه به سامانه سطح بندی، تکمیل پرونده الکترونیکی، سامانه ارجاع، پزشکی خانواده و حمایت از نیروها و اعضای هیات علمی نیز برای ما در اولویت است. از آنجایی که کارکنان سرمایه های گرانبهای نظام سلامت هستند که متاسفانه دارای محدودیت ها و مشکلاتی هستند، لذا باید به نیازها و درخواست های آنان توجه جدی شود.
ظفرقندی با اشاره به اجرای طرح درور در کشور از سال گذشته گفت: در این طرح ارز ترجیحی از واردات حذف شد و مقرر شد مابه التفاوت به بیمه ها پرداخت شود اما منابع در نظر گرفته شده در اختیار بیمه ها قرار نگرفت. شرکت های بیمه و دانشگاه های علوم پزشکی. ما به دنبال جبران کسری منابع طرح درور از منابع دیگر از جمله صندوق توسعه ملی هستیم. همچنین پیگیری می کنیم که باقی مانده ارز ترجیحی تجهیزات مصرفی مربوط به 6 ماهه دوم سال جاری تامین و پرداخت شود. وی استفاده از ظرفیت خیرین سلامت و بهره وری از دارایی های دانشگاه را راهکارهای مناسبی برای توسعه امکانات و خدمات سلامت در کشور دانست و گفت: باید از سایر منابع و ظرفیت ها به جز منابع بودجه عمومی استفاده کنیم. خیرین سلامت کمک های ارزنده ای به سلامت در مناطق مختلف داشته اند.
وزیر بهداشت توجه به مطالبات کارکنان و نیروهای بهداشت و درمان را از دیگر اولویت های وزارت بهداشت در دولت چهاردهم دانست و خاطرنشان کرد: پرداخت به موقع پرسنل، پزشکان، پرستاران، کارکنان آزمایشگاه و رادیولوژی و سایر ادارات باید به موقع باشد. در این دو ماه سعی کردیم بخشی از معوقات پرسنل را پرداخت کنیم. همچنین در زمینه اصلاح فرمول افزایش اضافه کاری پرسنل بهداشتی اقداماتی انجام شده است که در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت معیشتی باشیم. ظفر قندی در پایان تصریح کرد: در کمیته انتصابات وزارت بهداشت یکی از شاخص های ارزیابی علاوه بر توانایی های علمی و مدیریتی، انضباط مالی و حمایت های پرسنلی در دانشگاه های علوم پزشکی است. زیرا پرداخت به موقع پرسنل برای ما مهم است.
منبع:خبرآنلاین