سلامت خانواده

حسینی: 800 هزار بیمار اوتیسمی در کشور وجود دارد – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر ، سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور از این انجمن بازدید کرد. اوتیسم ایران با بیان آن اختلال طیف اوتیسم در حال گسترش است، وی گفت: بر اساس اطلاعات آماری و اختلالات رفتاری رخ داده در این م 5 در سال 2022، گسترش طیف منتشر شد اوتیسم یک درصد در نسخه D اعلام شده است این م 4 منتشر شده در سال 94، 8 در 10 هزار بوده است.

وی از افزایش میزان طیف در این سال ها خبر داد اوتیسم ایجاد شده است، توضیح داد: این رشد می تواند به دلیل غربالگری ها و سیستم تشخیصی دقیق و یا به دلیل شرایط بروز این طیف و یا هر دو باشد. این در حالی است که در این مدت با کاهش میزان اکثر معلولیت ها اعم از جسمی، حرکتی، ذهنی، شنوایی و… مواجه بوده ایم.

حسینی با بیان اینکه با این روند رشد در سال های آینده با سونامی و گسترش اختلالات اوتیسم ممکن است مواجه شویم، افزود: اوتیسم زیر مجموعه ای از اختلالات عصبی رشدی است و بیشتر بر اساس عملکردهای سیستم عصبی است. این اختلال مادرزادی از دوره های جنینی شروع می شود و پس از تولد علائمی که این اختلال را نشان می دهد تا قبل از سه سالگی قابل تشخیص است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تشخیص طیف اوتیسم در دوران طلایی بسیار حائز اهمیت است، گفت: بر اساس سن تشخیص زیر سه سال بحث مداخلات دوران طلایی مطرح می شود و در آمریکا مداخلات لازم برای طیف است. اوتیسم از 2.5 سالگی شروع می شود اما در کشور ما متاسفانه سن مداخله بالای 4 سال و نزدیک به ابتدای مدرسه است که در صورت تشخیص و مداخله در مورد طیف تا 7 سالگی می باشد. اوتیسم اگر انجام نشود، تقریباً امکان مداخله مؤثر را نخواهیم داشت.

وی افزود: نکته مهم این است که در بدو تولد و تا دو سالگی نیاز به غربالگری داریم که متاسفانه در کشور ما به همدیگر متصل نیست. مثلاً با ورود به دبستان غربالگری برای سنجش آمادگی تحصیلی و بدنی داریم که اطلاعات ارزشمندی در دست آموزش و پرورش استثنایی است، در سنین 3 تا 5 سالگی غربالگری تنبلی چشمی و شنوایی را در سازمان بهزیستی نیز داریم. ، که تاکنون 56 میلیون نفر آن را داشته اند. در غربالگری تنبلی چشم شرکت کرد هستند و مداخلات آن باعث شده است که شیوع تنبلی چشم از 3.5 تا 4 درصد در جهان به 1.5 تا 2 درصد در ایران کاهش یابد و همچنین اطلاعاتی در وزارت بهداشت و درمان در طرح وجود دارد. آب وجود دارد

حسینی تاکید کرد: اگر سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش استثنایی بتوانند این اطلاعات را از جمله در طیف ارائه کنند. اوتیسم و با رویکرد تشخیص اوتیسم در سن 2 تا 3 سالگی آنها را به هم وصل کنید، در نتیجه می توان مداخلات را در زمان طلایی انجام داد و در درمان و تغییر رفتار در جهت کار و فعالیت حرفه ای موفق بود. من می تواند موثر باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد اوتیسم درمان طب سنتی تنها راه درمان نیست اوتیسم توانبخشی است، توضیح داد: در مداخلات طیفی اوتیسم ابتدا فعالیت ها توانبخشیدوم تمرین مبتنی بر توانبخشی و سوم سن مداخله است که بهترین زمان 2 تا 3 سالگی است.

وی تاکید کرد: رویکردهای نوین در خصوص مداخلات توانبخشی طیف اوتیسم مانند رویکرد طلوع آفتاب، گیج شده یا تمام وقت نشان داده شده است که وقتی با دیدگاه توانبخشی و آموزش مبتنی بر توانبخشی و در سن مداخله به موقع شروع به کار کنیم، نتیجه مداخلات ما موثرتر خواهد بود و اگر این کار تا 7 سال انجام نشود، کار مداخله موثر بسیار دشوار و غیرممکن خواهد بود.

حسینی، همچنین مراحل انجام برنامه های طیف اوتیسم را در چهار مرحله بیان کرد و افزود: مرحله اول آگاهی و حساس سازی در جامعه و محیط خانواده است، یعنی باید مجموعه برنامه ها و فعالیت هایی برای آگاهی بخشی نسبت به طیف داشته باشیم. اوتیسم و تشخیص اختلال طیف اوتیسم و نوع نگاه و برخورد با این افراد در خانواده و جامعه و محله اصلاح شود.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: تا سال 1381 آموزش های طیفی اوتیسم در مدارس استثنایی یعنی بچه های طیف نداشتیم اوتیسم و به طور معمول در همان مکان و رفتار طبیعی طیف مطالعه می کردند اوتیسم برای معلمان این کار به عنوان یک رفتار غیرطبیعی و کار مزاحم و شلوغ تعبیر شد که ظلمی آشکار در حق این کودکان بود. از سال 1382 تا 1384 مدارس تفم اوتیسم تشکیلات و مربیان آموزش دیدند و ما جلو رفتیم، اما به شکلی گسترده تر در جامعه، از فروشندگان بلیط هواپیما گرفته تا ارائه دهندگان خدمات فروشگاهی و… اوتیسم آنها نمی دانند و باید آگاهی و حساسیت نسبت به این طیف ترویج شود.

وی تصریح کرد: بهترین بستر برای این آگاهی، انجمن ها هستند اوتیسم مخصوصا انجمن اوتیسم ایران است. در سازمان بهزیستی طرح بهزیستی محله بستر بسیار مناسبی برای استفاده از بخشهای غیردولتی و نهادهای مردمی فعال در این طیف است. اوتیسم از جمله انجمن طیف اوتیسم می توانیم فعالیت های دوجانبه گسترده ای را آغاز کنیم.

حسینی با اشاره به اینکه در اکران ها متاسفانه اکران های طیفی انجام می شود اوتیسم ضعیف است، افزود: غربالگری ها به صورت مجزا و مجزا و ابعاد مختلف طیف انجام می شود. اوتیسم در غربالگری خیلی مهم نیست.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: وزارت آموزش و پرورش در برنامه آمادگی آموزش و پرورش بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر را با 22 هزار پایگاه و 22 هزار پرسنل ارزیابی می کند. غربالگری های کمی و کیفی و سیستم شبکه ارتباطی که داده های خوبی ارائه می دهد را می توان در نظر گرفت.

او اعلام کرد که به دنبال تشخیص است انیمه وی برای تعیین شدت اختلال افزود: سامانه ای طراحی شده و اطلاعات با چک لیست های موجود وارد سامانه می شود و پس از بررسی در صورت وجود علائم، افراد برای بررسی های تکمیلی به 151 مرکز توانبخشی بهزیستی ارجاع داده می شوند. ارزیابی اعتبار

حسینی گفت: هر نفر 4 میلیون و 450 هزار تومان اوتیسم این است که نسبت سایر معلولیت ها بیشتر است، اما باز هم این مقدار کم است.

رئیس سازمان بهزیستی در خصوص تشخیص اوتیسم وی تصریح کرد: سیستم ها و فرآیندها باید تقویت شود و اطلاعات در تالارها به ویژه انجمن تقویت شود اوتیسم باید از ایران ایست برای تشخیص بیشتر استفاده کنیم، از جمله تست های جدید و به روز و تقویت مرکز تخصصی آزمون های آموزش و پرورش استثنایی و جدیدترین و جدیدترین آزمون‌ها باید در روزی که روایی و پایایی اندازه‌گیری شده است استفاده شوند.

وی همچنین گفت: موثرترین اقدامات مداخلات توانبخشی است که از یک سو باید کیفیت مراکز توانبخشی روزانه ارتقا و گسترش یابد و توانبخشی خانواده محور نیز راه دیگری است که رفاه 6 هزار نفر در سال 151 را پوشش می دهد. در حالی که 30 هزار نفر در سامانه بهزیستی ثبت نام کردند هستند و بر اساس نرخ جهانی 800 هزار اوتیسم در کشور وجود دارد.

حسینی ادامه داد: بیشتر این افراد در خانواده هستند و هر چه خانواده توانمندتر باشد، کار بهتر می شود. اوتیسم دبیرخانه کیفیت تعامل و توانمندسازی خانواده ها با طیف اوتیسم راه اندازی خواهیم کرد

رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: جامعه باید دوستانه مردم و افراد دارای معلولیت باشد اوتیسم ایران با همکاری ستاد مناسب سازی کبیری انواع مناسب سازی های انسانی، محیطی و… را تدوین می کند. در رفاهی بوده و مبنای قانونی برای این کار خواهد بود اقدامات موثری انجام خواهد شد.

علی ربیعی معاون اجتماعی رئیس جمهور نیز در این بازدید با بیان اینکه سند ملی اوتیسم پیگیری می کنیم، گفت: یکی از ویژگی های انجمن است اوتیسم ایران همان پدر و مادر بچه هاست اوتیسم در این انجمن افراد فعالی وجود دارند که از مشکلات رنج می برند و درک بهتری از مشکلات دارند در آنها گروهی از جامعه را دارند.

وی با بیان اینکه دولت برنامه ویژه ای برای ارتقای سازمان های مردم نهاد دارد، گفت: در مراحل اولیه این اقدام آموزش هایی برای ارتقای این نهادها و در سطح بالاتر اتصال به انجمن های بین المللی انجام می شود. بین المللی و رفع موانع در نظر گرفته خواهد شد.

ربیعی همچنین به ضعف در عدم اتصال دیتا در کشور اشاره کرد و گفت: قطعا اتصال سیستم های دستگاه ها به یکدیگر را به ویژه در غربالگری ها پیگیری خواهیم کرد.

در پایان این دیدارها خانواده ها به بیان مشکلات و نظرات خود پرداختند. معاون اجتماعی رئیس جمهور در پایان گفت: جامعه و دولت از خانواده های دارای فرزند طیف حمایت می کند اوتیسم باید افزایش یابد تا مشکلات نگهداری این افراد توسط خانواده ها کاهش یابد. در پایان کیفیت بالای کار انجمن اوتیسم ایران ابراز خرسندی کرد و قول داد مرکز منطقه 22 را فعال کند و سند ملی را پیگیری کند. اوتیسم وی همچنین اعلام کرد که وضعیت بیمه را با حسینی پیگیری خواهیم کرد. وی گفت: شما را درک می کنیم و دولت وظیفه دارد حمایت از این افراد را در برنامه های خود قرار دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا