سلامت خانواده

حسرتی که در دل می ماند

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ختم آگاهانه حاملگی یا سقط جنین ممکن است تاثیرات عمیقی بر وضعیت روحی و روانی زوجین بگذارد و افراد با تجربیات و احساسات مختلفی مواجه شوند که در کوتاه مدت یا بلندمدت بر روی آنها تاثیر بگذارد و این تجربیات ممکن است احساس افسردگی، اضطراب، گناه و سرزنش خود را شامل شود.

بسیاری از افرادی که سقط جنین را تجربه کرده اند ممکن است علائم افسردگی را تجربه کنند که می تواند شامل احساس پوچی، ناامیدی و کاهش انگیزه برای انجام فعالیت های روزانه باشد. بر روابط اجتماعی و خانوادگی آنها تأثیر می گذارد.

اضطراب یکی دیگر از مشکلات رایج روانی است که ممکن است پس از خاتمه آگاهانه بارداری تجربه شود و افراد ممکن است دائماً نگران آینده باشند و احساس کنند که نمی توانند آرامش داشته باشند که می تواند بر کیفیت خواب و تمرکز آنها تأثیر منفی بگذارد.

بسیاری از افراد ممکن است پس از سقط جنین احساس گناه کنند و احساس گناه می تواند منجر به سرزنش خود و کاهش اعتماد به نفس شود و سرزنش خود می تواند استرس و فشار روانی را افزایش دهد و منجر به مشکلات روانی جدی تری شود.

سقط جنین می تواند تأثیرات منفی بر روابط فردی و خانوادگی داشته باشد، زوجین ممکن است با مشکلات ارتباطی مواجه شوند و احساس کنند که نمی توانند به درستی با یکدیگر صحبت کنند و این مشکلات ارتباطی می تواند به تدریج منجر به فاصله عاطفی بین افراد شود.

سقط جنین و از دست دادن دردناک

فرشته فرشته، روانشناس و مشاور خانواده وی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بیشتر گزارش ها حاکی از آن است که بیشترین احساسات و عواطف منفی در سقط جنین متوجه مادر است، اما غم از دست دادن فرزند نیز برای پدران بسیار سنگین و دردناک است، گفت: غیبت سقط جنین نیز بسیار سنگین و دردناک است. یک فرزند و یک تصمیم آگاهانه خاتمه بارداری برای والدین بسیار دردناک خواهد بود، حتی اگر این تصمیم به دلایل پزشکی باشد، به همان اندازه برای والدین سنگین است.

وی با بیان اینکه قطع آگاهانه حاملگی قطعاً یکی از استرس زاترین تجربه ها برای خانواده و اطرافیان است و در این فرآیند عواطف، احساسات و حالات ناخوشایند بسیاری را تجربه خواهند کرد، افزود: حتی اگر افراد به این موضوع اطمینان داشته باشند. تصمیم گیری و در صورت رضایت، خسارات این تصمیم متوجه آنان خواهد شد.

این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه معمولاً اکثر افراد پس از خاتمه آگاهانه بارداری دچار افسردگی می شوند، تصریح کرد: اگر زوجین قبلاً اختلالات روحی و روانی داشته باشند یا در روابط بین آنها مشکلاتی وجود داشته باشد، مشکلات آنها از سوی خودآگاه دوچندان می شود. ختم بارداری و بیشتر آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.

سالاری ادامه داد: وقتی افراد ازدواج می کنند مسئولیت بچه دار شدن یا نداشتن بر عهده هر دو زوج است و نمی توان به تنهایی در این مورد تصمیم گیری کرد، اما عمده این مسئولیت بر عهده مادر است و پشیمانی، پشیمانی، عصبانیت، شرم و احساس تنهایی بخشی از عواطف و احساساتی است که افراد به ویژه مادر پس از خاتمه آگاهانه حاملگی تجربه می کنند.

لزوم حمایت از زوجین برای جلوگیری از ختم آگاهانه بارداری و عوارض آن

وی با تاکید بر اینکه تصمیم به سقط نباید احساسی و بدون دلایل پزشکی باشد، گفت: آسیب ها و احساسات ناشی از ختم آگاهانه حاملگی ممکن است تا مدت ها برای افراد باقی بماند و آنها را از نظر روانی دستکاری کند و همراهی، حمایت و روشنگری از اطرافیان یک فرد زوج، خانواده و جامعه می تواند احساس امنیت را در زوجین افزایش دهد و بیان تجربیات و حمایت از زوجین می تواند از این اتفاق و آسیب آن جلوگیری کند.

این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه حضور فرزند در زندگی موجب رشد و تعالی والدین می شود و یکی از حقایق پنهان ازدواج، رشد زوجین در کنار هم و رسیدن به مراحل بالاتر رشد با حضور فرزندان است، افزود: : اثرات مخرب سقط جنین حتی می تواند برای نسل ها باقی بماند.

سالاری اضافه کرد: یکی از بزرگترین و ناخوشایندترین احساساتی که افراد پس از ختم آگاهانه بارداری تجربه می کنند، احساس گناه، عصبانیت و شرمندگی است و این تصمیم حتی می تواند اعتماد به نفس زوجین را تحت تاثیر قرار دهد و این تصمیم می تواند منجر به برای تجربه کابوس یا حتی افکار خودآزاری، از دست دادن جنین منجر به اختلال در چرخه هورمونی مادر می شود و تجربه احساسات منفی پس از این عمل بسیار بیشتر خواهد شد.

حسرتی که در دل می ماند

به گزارش ایمنا، ختم آگاهانه حاملگی به دلیل تأثیرات گسترده ای که بر زوجین، خانواده و جامعه می گذارد، نیازمند بررسی دقیق و ملاحظات اخلاقی است. تجربه سقط جنین می تواند اثرات منفی عمیقی بر وضعیت روحی و روانی زوجین داشته باشد و با جلوگیری از این اتفاق می توان از افسردگی، اضطراب و احساس گناه جلوگیری کرد.

یکی از راه های موثر برای جلوگیری از ختم آگاهانه بارداری آموزش و آگاهی و ارائه تجربیات افراد دیگر به زوجین و همچنین مشاوره و حمایت روانی زوجین می تواند به کاهش اضطراب و نگرانی های مربوط به بارداری کمک کرده و از این تصمیم جلوگیری کند. .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا