سلامت خانواده

حذف ارز ترجیحی بدون حمایت مالی، بیماران با بحران مواجه می شوند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور در خصوص مسائل مربوط به تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی و موضوع ارز ترجیحی بیانیه ای صادر کرد. این بیانیه با تاکید بر اهمیت بهداشت عمومی، عرضه به موقع کالاهای پزشکی با کیفیت بالا و کاهش هزینه های بیماران، دیدگاه ها و پیشنهاداتی را در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار داده است.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

به نام تعالی

بیانیه رسمی انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور در خصوص مسائل تامین کالا و ارز ترجیحی

با سلام خدمت تمامی دست اندرکاران حوزه تجهیزات پزشکی به ویژه مسئولان وزارت بهداشت، انجمن ها و اتحادیه های صنفی و سایر فعالان و دست اندرکاران حوزه سلامت.

با توجه به موضوع حیاتی تامین تجهیزات پزشکی و ملزومات مورد نیاز بیماران و مراکز تشخیصی و درمانی کشور عزیزمان و مسائل مربوط به ارز، با توجه به برخی جلسات و گفتگوها و گاه نظرات متفاوت، مجموع نکات زیر به صورت خلاصه نظرات انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور در این خصوص اعلام می شود:

1. این انجمن دارای نمایندگی در 17 استان کشور و دارای بیش از 5000 عضو رسمی است که در شرکت های تولیدی، بازرگانی، توزیع، بیمارستان های دولتی و خصوصی، مراکز دانشگاهی و ستاد تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت و درمان و غیره فعالیت می کنند. ادارات مختلف در سراسر کشور ایشان در این زمینه فعال هستند، اشراف لازم را برای انعکاس نظرات دارند و گاه در کلیه امور مربوط به تجهیزات و ملزومات پزشکی از جمله مسائل تامین کالا و ارز، راهکارهای لازم را ارائه می دهند و بر اساس اساسنامه آن است. ماموریت و او وظیفه خود را می داند. بدیهی است که این مجمع همواره از بررسی دیدگاه ها و نظرات خود از سوی مسئولان و صاحب نظران این حوزه در یک گفت وگوی سازنده استقبال می کند.

2. از نظر این انجمن محور اصلی تمامی فعالیت ها باید رضایت مردم و کاهش هزینه ها (پرداخت از جیب مردم) بیماران برای کلیه امور تشخیصی و درمانی باشد.

3. به گفته همه کارشناسان اقتصادی وجود ارزهای چند نرخی و قیمت گذاری دستوری کالاها ضررهای زیادی را به نظام عرضه کالا وارد کرده و ذاتا مفسده آور است.

4. به گفته این انجمن، دغدغه اصلی وزارت بهداشت باید کاهش آلام مردم از طریق تهیه به موقع اقلام مورد نیاز با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت باشد و مسئولان کشوری و لشکری ​​از همه استفاده کنند. تلاش آنها برای تامین سلامت مردم علاوه بر تامین امنیت کشور. .

5. به نظر می رسد مسئولین ذیصلاح با سابقه وزارت بهداشت، ریاست محترم جمهور که خود پزشک هستند و بر امر مسلط هستند و معاونین متخصص ایشان در صورت توان یک میلیارد دلاری ترجیح داده اند. ارز قطعا می توانند مابه التفاوت ریالی را تامین کنند. البته اگر عزم قاطع، جدی و عملیاتی در بین سایر ادارات و سازمان های ذیربط (مانند سازمان برنامه و بانک مرکزی و…) در این زمینه وجود داشته باشد، ممکن است و شاید بسیار آسانتر باشد. باشد

لذا با توجه به پیش نیازهای فوق موارد زیر پیشنهاد می گردد:

1. دولت محترم و وزارت بهداشت برای تجهیزات و ملزومات پزشکی که تولید داخلی ندارند به ویژه تجهیزات و ملزومات ضروری و حیاتی ارز ترجیحی تهیه و تضمین کنند. پیشنهاد این انجمن تخصیص مابه التفاوت به انتهای زنجیره به شرط وجود تضمین های لازم و اجرای صحیح و به موقع آن و در صورت عدم وجود ضمانت اجرایی لازم با در نظر گرفتن تجربیات ناموفق است. طرح های مشابه در گذشته (دارو یار و طرح تحول سلامت) برای پرداخت آن به هر یک از روش های تضمینی با تشخیص وزارت بهداشت امکان پذیر و توصیه می شود.

2. مسئولان سازمان برنامه، بانک مرکزی و بیمه ها در یک فرآیند متمرکز و قانونی و با هماهنگی مجلس موظفند نسبت به تأمین ریالی وظایف خود عمل کرده و سامانه را برای پرداخت مابه التفاوت در پایان ماه به سرعت آماده کنند. زنجیره الزامی است و در صورت سهل انگاری و عدم رعایت قانون به طور جدی پاسخگو باشد.

3. تجربه نشان داده است (حداقل طرح دارو یار و بخشهایی از طرح تحول سلامت) در صورت نبود عزم ملی در رأس قوا و متولیان اصلی، تامین بودجه بهداشت عمومی با چالش جدی مواجه خواهد شد. این رابطه

4. در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخل پیشنهاد این انجمن عدم تخصیص ارز حمایتی به کالاهای وارداتی مشابه تولید داخل است. البته این امر منوط به داشتن یک تولید کننده واقعی با عمق ساخت بالا و با کیفیت و کمیت مورد نیاز کشور است.

امیدواریم مسئولان مستقیم تامین سلامت مردم در سطوح مختلف از مقام محترم وزارت تا مدیرکل محترم تجهیزات پزشکی در مقابل خواسته های بحق خود ایستادگی کرده و از بروز ابرچالش در کشور جلوگیری کنند. تامین سلامت مردم با حذف ارز ترجیحی یا تامین نکردن منابع ریالی به دلیل حذف این ارز این موضوع به معنای حمایت یا عدم حمایت از ارز ترجیحی نیست، بلکه موضوع اصلی اولویت تامین است. سلامت مردم با بالاترین کیفیت و حداقل هزینه.

در غیر این صورت با وعده عید و در صورت عدم تامین منابع مالی لازم برای حذف ارز ترجیحی، این انجمن مخالف این امر (حذف ارز ترجیحی) است و عواقب آن را قطعاً غیر قابل جبران می داند.

و در آخر از ریاست محترم جمهور، وزیر محترم بهداشت، رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، وزیر محترم اقتصاد، نمایندگان محترم مجلس و رئیس محترم بانک مرکزی تقاضا داریم به بالاترین سطح یک بار برای همیشه و خیلی سریع در خصوص نحوه تامین ارز ترجیحی مورد نیاز و یا نحوه تامین مابه التفاوت ریالی به دلیل حذف ارز ترجیحی، قبل از ابلاغ قانون بودجه اقدام کنند.

نسخه برای احضار به مراجع ذیربط ارسال شده است.

با تجدید سلسله مراتب ادب و احترام

انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور

این بیانیه به تامین سلامت عمومی و اصلاح فرآیندهای مالی در حوزه تجهیزات پزشکی توجه ویژه ای دارد و خواستار اقدام فوری مسئولان ذیربط برای جلوگیری از چالش های آینده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا