جهل و ناتوانی در حل مشکل اساس سقط جنین است – خبرگزاری مهر ایران و جهان
حجت حاجی کاظم محقق اندیشکده حریم حیات جنین در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت تغییر ذهنیت افرادی که قصد سقط جنین دارند، گفت: ما در اتاق فکر حریم حیات جنین هستیم. تلاش برای توسعه و نظارت بر روش ها و دستورالعمل های پیشگیری از سقط جنین آنچه را که برای فعالیت حامیان جنین ضروری است، فراهم می کند. هدف اصلی ما ارائه آموزش های تخصصی به حامیان جنین است تا بتوانند در حمایت از زندگی جنین موثرتر عمل کنند.
وی تصریح کرد: فعالیت ما بیشتر تحقیقاتی است و بر تدوین راهکارها و دستورالعمل هایی متمرکز است که حامیان جنین بتوانند از آن استفاده کنند. به هر حال ما وارد بحث ترک سقط هم می شویم. راه حل هایی که ارائه می شود ابتدا بر تغییر ذهنیت فرد متمرکز است. زیرا باید قبول کرد که پایان دادن به زندگی جنین راه حل مشکلات او نیست.
این محقق تاکید کرد: برای ایجاد این تغییر ذهنیت، دلایل اخلاقی و آگاهی از آسیب های ناشی از سقط جنین عمدی بسیار حائز اهمیت است. زمانی که فرد این موضوع را پذیرفت، فرآیند جستجوی راه حل های خلاقانه متناسب با شرایط و موقعیت او آغاز می شود. در این مرحله می توان دریچه های جدیدی را برای حل مشکلات فرد باز کرد و به او کمک کرد تا راه حل مناسبی برای چالش های خود بیابد.
این محقق افزود: مشکلات افراد که باعث می شود به فکر سقط جنین بیفتند معمولاً تنوع زیادی دارد و گاهی اوقات این مشکلات به گونه ای سرریز می شود که جنین هدفی برای حل آنها می شود. بنابراین تنوع مشکلات مستلزم ارائه راهکارهای متنوع و مناسب برای کمک به مردم برای حل مشکلات خود بدون توسل به سقط جنین است.
وی بر اهمیت آموزش های تخصصی برای حامیان جنین تاکید کرد و گفت: هدف ما این است که با تدوین دستورالعمل ها، مستندات و ارائه آموزش های تخصصی، حامیان جنین را به ابزار و دانش لازم مجهز کنیم تا بتوانند به طور موثر از زندگی جنین حمایت کنند. تغییر ذهنیت افراد در این زمینه کمک خواهد کرد.
خطرات اخلاقی و جسمی سقط جنین
حاجی کاظم در خصوص خطرات سقط جنین برای مادر تصریح کرد: سقط جنین علاوه بر آسیب های جسمی، پیامدهای اخلاقی قابل توجهی نیز به همراه دارد. از نظر اخلاقی سقط جنین می تواند باعث کاهش اهمیت و ارزش جان انسان در نزد مادر، خانواده و جامعه شود و توجه به حقوق دیگران را تحت تأثیر منفی قرار دهد. این موضوع می تواند آسیب های اخلاقی جدی در سطح فردی و اجتماعی ایجاد کند. بر اساس تحقیقات و نظرات متخصصان زنان، سقط جنین ممکن است خطرات جسمی زیادی برای مادر به همراه داشته باشد. از جمله این خطرات می توان به ناباروری اشاره کرد که می تواند زندگی مادر و حتی خانواده او را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه این آسیب ها ممکن است، اما از نظر شدت و پیامدهای احتمالی بسیار جدی و قابل توجه هستند.
هشدار در مورد پیامدهای روحی و روانی برخی آسیب ها
وی درباره آثار مخرب برخی آسیب ها گفت: یکی از مهم ترین حوزه های آسیب ها حوزه روانی است که تحقیقات مختلف به فراوان و عمیق بودن آن اشاره کرده اند. از جمله این آسیب ها می توان به اختلال خواب، تشدید افسردگی و اضطراب و افزایش خطر خودکشی اشاره کرد. این موارد از پیامدهای جدی روانی این موضوع است. افرادی که درگیر این مسائل بوده اند اغلب گزارش هایی از وضعیت روحی خود ارائه می دهند که نشان دهنده تأثیرات عمیق و طولانی مدت است. این مسائل می تواند سال ها افراد را درگیر چالش های معنوی کند.
بررسی عوامل موثر در سقط جنین
محقق اندیشکده حریم حیات جنین در پاسخ به این سوال که چه عواملی می تواند منجر به سقط جنین شود، اظهار کرد: نگرش ما نسبت به پدیده سقط جنین بر این اساس است که علاوه بر عوامل، به روانی نیز توجه شود. پس زمینه و موقعیت های رانندگی اشتباه است که صرفاً به اینها به عنوان عوامل مستقل نگاه کنیم. چندین زمینه ذهنی وجود دارد که می تواند این عمل را تسهیل کند. یکی از مهمترین زمینه ها عدم پذیرش انسانیت و شخصیت برای جنین در مراحل اولیه است. به خصوص جنین های یک یا دو ماهه که برخی فکر می کنند فاقد انسانیت و شخصیت هستند. در این میان شواهد تجربی و یافته های فرهنگی- مذهبی نشان می دهد که زندگی انسان از همان ابتدا آغاز شده و جنین دارای شخصیت قابل احترامی است.
جهل و ناتوانی در حل مشکل اساس سقط جنین است
حاجی کاظم با اشاره به عوامل موثر در افزایش آمار سقط جنین گفت: یکی از دلایل اصلی این اقدام ناآگاهی و عدم اطلاع از واقعیت های مرتبط با موضوع است که افراد را به این سمت سوق می دهد. از سوی دیگر، این تصور غلط که سقط جنین آسان است و ناتوانی در حل مشکلات نیز از عوامل مهم این پدیده است. بسیاری از مردم تنها راه حل را در پاک کردن صورت مشکل به جای مواجهه با مشکلات و تلاش برای حل آن می دانند. این تفکر و رفتار زمینه ساز انجام این عمل ناخوشایند در شرایط سخت می شود.
شناسایی 22 موقعیت دشوار موثر در تصمیم گیری برای سقط جنین
وی از شناسایی 22 موقعیت دشواری که می تواند فرد را به تصمیم برای سقط جنین سوق دهد، خبر داد.
محقق اندیشکده حریم حیات جنین در این خصوص گفت: این 22 حالت شامل مواردی است که در شرایط خاصی ممکن است افراد تحت تأثیر خود تصمیم به سقط جنین بگیرند. مثلاً یکی از این حالات، باور ذهنی افراد به کافی بودن تعداد فرزندان است، بدون اینکه دلیل منطقی خاصی برای این باور ارائه شود. این یک نگرش ذهنی است که ممکن است فرد را به این تصمیم سوق دهد. یکی دیگر از این شرایط در دوران ازدواج است که افراد احساس می کنند نمی توانند فرزندی را که به آنها داده شده نگه دارند. گاهی اوقات این احساس ناشی از ترس از قضاوت افراد یا ناتوانی در مدیریت شرایط است. این عوامل نقش مهمی در شکل گیری چنین تصمیماتی دارند.
شناسایی تاثیر مشکلات شغلی و مالی بر تصمیم به سقط جنین
وی از شناسایی موقعیت هایی که می تواند در تصمیم گیری افراد برای سقط جنین موثر باشد خبر داد و گفت: یکی از این موقعیت ها نگرانی والدین نسبت به مسائل شغلی است. برخی از والدین احساس می کنند که حضور یک فرزند جدید ممکن است به شغل آنها آسیب برساند یا مانعی جدی برای موفقیت شغلی آنها ایجاد کند. مشکلات مالی به ویژه برای پدر خانواده از دیگر عوامل موثر است. بسیاری از والدین به دلیل نگرانی از ناتوانی در تامین هزینه یا مشکل در تامین مسکن به این نتیجه می رسند که تعداد فرزندانشان نباید افزایش یابد. این نگرانی به ویژه زمانی که خانواده ها مستأجر هستند تشدید می شود، زیرا احساس می کنند یافتن مسکن برای یک خانواده پرجمعیت دشوار خواهد بود.