سلامت خانواده

جزئیات بیشتر از شیوع ویروس های تنفسی در کشور؛ علائم ویروس HMPV چیست؟

به گزارش آنلاین، کتایون طیری، فوق تخصص بیماری های عفونی و فلوشیپ HIV گفت: همه ساله از ابتدای پاییز و گاهی اوقات از اواخر تابستان با افزایش موارد عفونت های تنفسی در سنین مختلف مواجه هستیم که عجیب و غیرمنتظره نیست

ایسنا در خبری نوشت: وی با بیان اینکه گزارش جدی از تغییر رفتار ویروس ها نداشته ایم، افزود: این روند ادامه ساده ترین سرماخوردگی ها به انواع سرماخوردگی است. این شامل ویروس های آنفولانزا می شود. ما با توجه به قدرتی که برای جداسازی انواع مختلف ویروس ها در افراد علامت دار داریم، نام ویروس ها را شناسایی می کنیم.

وی ادامه داد: مهمترین عامل بیماری های حاد تنفسی که به صورت علائم آنفولانزا، تب، سرفه، بدن درد، گلودرد، آبریزش بینی ظاهر می شود، انواع ویروس هایی هستند که می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: برخی از ویروس ها ممکن است در برخی افراد علائم شدیدتری مانند علائم گوارشی نشان دهند. امسال نیز شاهد علائم عفونت های تنفسی هستیم، اما این علائم تقریباً در همه ویروس ها مشترک است.

طیری با بیان اینکه وقتی شرایط خیلی غیرعادی نیست و اتفاقات مشابهی می افتد خیلی نگران نیستیم، اظهار کرد: با روندی که در کشور داریم مانند تمام دنیا مراکزی برای ردیابی ویروس ها راه اندازی شده است که به نام مراکز و پایگاه های نظارتی

وی افزود: این پایگاه ها نمونه ترشحات تنفسی افراد علامت دار را در موارد سرپایی و بستری بررسی می کنند. پس از ماجرای اپیدمی کووید، معمولاً ویروس هایی که شایع تر هستند ردیابی می شوند. پس از شیوع ویروس کرونا، ردیابی ویروس کووید-19 همراه با آنفولانزا یکی از اقدامات اساسی انجام شده در کشور است. مراکزی وجود دارند که ویروس های بیشتری را ردیابی می کنند که یکی از آنها متاپنوموویروس انسانی (HMPV) است.

وی ادامه داد: همه دنیا به سمتی می رود که باید یک سیستم نظارتی و نظارتی وجود داشته باشد تا بتوان رفتار ویروس ها را رصد کرد. در چین، مراکز مشاهده همان ویروس ها را رصد می کنند

طیری با بیان اینکه اگر این رفتار از الگوی نسبتاً طبیعی فصل جدا شود، زودتر متوجه آن می شویم و اقدامات سریع تری انجام می دهیم، گفت: در ردیابی های انجام شده در چین که مراکز مختلفی برای بررسی پاتوژن های تنفسی دارد، مشخص شد. که این ویروس در حال افزایش است. همانطور که گزارش شده افزایش یافته است، اما در همان کشور، ویروس غالب آنفولانزا است.

وی افزود: چین نیز در تابستان ویروس کووید 19 بیشتری داشت، مثل ما کم کم آنفولانزا جای آن را گرفت و از جمله متاپنوموویروس بود که رو به افزایش بوده و چینی ها گزارش داده اند.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این ویروس ده‌ها سال است که وجود داشته، اما در سال ۱۳۸۰ به طور رسمی گزارش شده و مشابه سایر ویروس‌های تنفسی است، گفت: متاپنوموویروس در سراسر دنیا شناسایی شده است. و علائمی که ایجاد می کند اغلب نشانه یک بیماری حاد تنفسی یا سرماخوردگی است.

طیری افزود: این ویروس مانند همه سرماخوردگی ها ممکن است در برخی افراد علائم شدیدتری مانند ذات الریه و برونشیت را نشان دهد اما بیماری غیرعادی و عجیبی نیست. ایران مانند همه جای دنیا ویروس ها را برای نظارت بر رفتار آنها ردیابی می کند. تاکنون تفاوتی در دنیا دیده نشده است و همه جا گزارش شده که در این فصل و زمان انتظار افزایش عفونت های تنفسی را داریم. البته انتظار ما این است که یک سری افراد به شدت و مدت طولانی تری تحت تاثیر قرار بگیرند و حتی احتمال بستری شدن آنها در بیمارستان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در ایران نیز مانند سایر کشورها موارد کمی از این ویروس توسط مراکز پایش در فصول سرد سال گزارش شده است، تصریح کرد: در ماه های اخیر هیچ گزارش جدی مبنی بر تغییر رفتار افراد نداشته ایم. ویروس ها عفونت‌های تنفسی در اواخر تابستان کووید در کشور شیوع داشت، آنفولانزا به تدریج شیوع پیدا کرد و مواردی از سرماخوردگی‌های معمولی و ویروس‌های کرونا نیز مشاهده شد.

طیری بیان کرد: علاوه بر ردیابی این ویروس ها در کشور، تغییرات سایر کشورها را نیز با توجه به تحرکاتی که وجود دارد رصد می کنیم تا در صورت تغییر رفتاری در هر ویروسی حتی غیر از ویروس سرماخوردگی، سریعا آن را صادر کنیم. یک هشدار

وی ادامه داد: اما در حال حاضر هیچ اخطار و محدودیت سفر در هیچ جای دنیا وجود ندارد. مراقبت مانند مراقبت های تنفسی مانند حفظ فاصله اجتماعی، اقدامات پیشگیرانه مانند استفاده از ماسک، رعایت آداب سرفه به ویژه در گروه هایی که به عنوان گروه های پرخطر شناخته می شوند، می باشد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، وی با بیان اینکه افراد بالای 65 سال، مبتلایان به بیماری های زمینه ای تنفسی، ریوی و قلبی، پیش دیابتی ها و کودکان زیر 5 سال ممکن است علائم شدیدتر سرماخوردگی را تجربه کنند، گفت: : بدون مراقبت فعلاً نیازی به چیز دیگری نیست، همان توصیه هایی که در دوران کووید به جدی ترین شکل رعایت می کردیم، انشاءالله هیچ اتفاق غیرمنتظره ای نمی افتد.

مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: هیچ واکسنی برای متاپنوموویروس وجود ندارد. فقط آنفولانزا واکسنی دارد که برای افراد پرخطر توصیه می شود.

طیری افزود: درست است که توصیه ها برای تزریق واکسن در اواخر تابستان و اوایل پاییز است، اما برای افراد پرخطر که هنوز به این ویروس مبتلا نشده اند، تزریق این واکسن در حال حاضر به طور بالقوه می تواند کمک کننده باشد.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا