اخبار سلامت

ثبت سالانه 700000 مورد شپش سر؛ افزایش ابتلا نداشتیم

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمد زینلی; رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله از راه آب و غذا معاونت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پدیکلوزیس یا آلودگی به شپش شایع ترین آلودگی انگل خارجی بدن انسان است. شپش ها حشرات کوچک و خونخوار، انگل های خارجی بدن هستند که به سه نوع اصلی تقسیم می شوند: شپش سر، شپش بدن و شپش شرمگاهی.

به گفته وی آنچه در حال حاضر در مناطق مختلف کشور گزارش می شود آلودگی به شپش سر است و شپش تنها از انسان به انسان سرایت می کند و مخزن آن منحصر به انسان است و هیچ موجود دیگری نمی تواند به عنوان مخزن عمل کند.

افزایش موارد شپش سر از مهرماه

زینلی خاطرنشان کرد: در سال های اخیر گسترش این آلودگی در مناطق مختلف کشور متغیر و متوالی بوده است. با شروع فصل مدارس از مهرماه به بعد به دلیل تجمعات در مدارس به ویژه در بین کودکان شاهد افزایش موارد آلودگی هستیم.

وی گفت: آمارها نشان می دهد که بین 600 تا 700 هزار مورد آلودگی به شپش سر از مراکز بهداشتی درمانی در سطح کشور گزارش شده است. این در حالی است که امسال نسبت به سال های گذشته افزایش خاصی در موارد آلودگی ثبت نشده است.

رئیس اداره بیماری های منتقله از آب و غذا معاونت مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: شپش سر به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم منتقل می شود که راه اول مستقیم و از فرد به فرد است. تماس با افراد به خصوص در محیط های شلوغ مانند مدارس و آلودگی در دختران بیشتر از پسران و در کودکان نسبت به بزرگسالان شایع تر است.

اهمیت بهداشت و شپش سر

وی بر اهمیت رعایت بهداشت در پیشگیری از انتقال شپش تاکید کرد و تصریح کرد: آلودگی به شپش محدود به طبقه یا جامعه خاصی نیست و در تمامی سطوح اجتماعی از شمال تا جنوب شهرها و در فقیر و غنی دیده می شود. مردم رعایت بهداشت جمعی و فردی نقش اساسی در کاهش انتشار این آلودگی دارد.

نقش پیشگیری و تشخیص در شپش سر

زینلی شناسایی منبع و مخزن آلودگی را اقدامی ضروری در کنترل شپش سر دانست و بیان کرد: معلمان، مربیان بهداشت مدارس و خانواده ها می توانند با غربالگری و توجه به علائمی مانند خارش مکرر سر، افراد مبتلا را شناسایی کنند. با رعایت اصول بهداشتی از جمله عدم استفاده مشترک از وسایل شخصی و شست و شوی منظم سر با شامپو پرمترین 1% و لوسیون دایمتیکون 4% و همچنین شستشو و استفاده از اسپری دافع حشرات برای لباس و ملافه می توان از انتقال شپش جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: این امر یادآور اهمیت آگاهی و پایش مستمر شرایط بهداشتی در محیط های شلوغ به ویژه مدارس است. وزارت بهداشت همچنان بر اقدامات پیشگیرانه تاکید دارد و آماده ارائه آموزش ها و خدمات لازم برای کنترل این آلودگی در سطح کشور است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا