تولید کنندگان داخلی در دام ارز دولتی! – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

گروه بهداشت آژانس خبری مهر: در حالی که تولید داخلی با ظرفیت های بالقوه و نیروی انسانی ماهر می تواند نیازهای بازار داخلی را برآورده و صادر کند ، اما هنوز هم با چالش های جدی روبرو است. یکی از این چالش ها پشتیبانی نادرست برای واردات و تخصیص ارز غیر شفاف است که به طور غیر مستقیم تولید کنندگان داخلی را تضعیف می کند. تولیدکنندگانی که علی رغم کیفیت بالا و توانایی رقابتی خود در بازار جهانی ، با مشکلاتی مانند فشار ارز و سیاست های ناکارآمد روبرو هستند.
در این میان ، حمایت از تولید داخلی باید از طریق روش هایی مانند تخصیص صحیح یارانه ها ، قیمت گذاری واقعی و جلوگیری از واردات غیر ضروری کالاهای خارجی مشابه ، به اولویت اصلی دولت تبدیل شود. بازگشت این پشتیبانی به مصرف کنندگان واقعی ، یعنی بیماران و افراد ، می تواند گامی مثبت در تقویت تولید داخلی ، جلوگیری از فساد و قاچاق و در نهایت افزایش کیفیت محصولات بومی باشد. فقط در این صورت اگر تولید کنندگان داخلی بتوانند جایگاه خود را در بازارهای جهانی در کنار رقابت با مارک های خارجی ادغام کنند و به موفقیت بیشتری برسند.
Sayed Imran Emami ، تولید کننده تجهیزات پزشکی در گفتگو با خبرنگار Mehr ، با توجه به اینکه تولید داخلی از ظرفیت بالایی برخوردار است اما تاکنون هیچ گونه حمایتی از طرف دولت دریافت نشده است و مسئله این است که ارز داخلی داخلی به وارد کننده داده می شود. مولد می شود با این حال ، قیمت واقعی کالاهای خارجی بدون دریافت ارز دولتی در کشورهای همسایه تا 5 میلیون دلار فروخته می شود.
وی گفت: “مشکل این است که این کالاها توسط بارکد وارد می شوند و ما به عنوان یک تولید کننده مجاز نیستیم آنها را برای مقایسه و بررسی فنی خریداری کنیم.” نتیجه این سیاست ها قاچاق معکوس است. یعنی کالاهای وارداتی به ارز دولتی ، به جای مصرف داخلی ، کشور را ترک می کنند و به راحتی می توان در چمدان ها قرار داد و به کشورهای همسایه منتقل شد و با قیمت چندگانه فروخت. به جای حمایت از ارز از واردات ، در واقع منجر به عزیمت غیرقانونی کالاها و فساد می شود.
امامی تأکید کرد: یارانه ها و پشتیبانی از ارزی باید مستقیماً به مصرف کننده ، بیمار و نه وارد کننده داده شود و از این طریق از قاچاق و اجاره جلوگیری می کند و بیماران واقعی از آن بهره مند می شوند.
وی گفت: در دولت شهید RAISI در برخی مناطق این پروژه اجرا شد ، یعنی یارانه ها و ارز مستقیماً به بیمار پرداخت می شد و نتایج مثبتی داشت. بیمه می تواند محصول را با قیمت واقعی خریداری کند و هزینه آن را بپردازد تا بیمار فقط مبلغ کمی از جیب خود را بپردازد. این یک روش عادلانه است ، از تولید داخلی پشتیبانی می کند و از اجاره و فساد جلوگیری می کند.
انتقاد از سیستم توزیع یارانه و نیاز به تحقق قیمت ها
تولید کننده تجهیزات پزشکی اظهار داشت: در جلساتی که برای بحث در مورد مسائل مربوط به تولید و واردات برگزار می شود ، برخی از افراد طوری رفتار می کردند که گویی قصد داریم فشار اقتصادی را به بیماران وارد کنیم ، در حالی که هدف ما تحقق بازار و قیمت ها است.
وی گفت: “ما معتقدیم که قیمت ها باید واقع بینانه باشند تا تولید داخلی اقتصادی شود ، زیرا تولید کننده داخلی در حال حاضر توسط این سیاست ها از بین می رود.” از طرف دیگر ، پولی که باید به نفع بیمار هزینه شود ، به هیچ وجه به بیمار نمی رسد.
ممنوعیت واردات بدون حذف اجاره ارز
امامی از تأثیر محدود ممنوعیت واردات در تولید داخلی انتقاد کرد و گفت: “اگر ممنوعیت واردات اجرا شود اما پول دولت هنوز به برخی داده می شود ، در واقع برای تولید کننده واقعی اتفاق نمی افتد.” همان وارد کننده سابق به عنوان تهیه کننده با تحول و عنوان ظاهر می شود و هنوز هم مزایای آن را دارد.
وی افزود: “زمانی که ممنوعیت واردات برداشته شد ، برخی از فعالان این حوزه سعی در نابودی تولید داخلی با شکایات دارند.” یکی از این شکایات نامه ای بود که ادعا می کرد صد پزشک به کیفیت محصولات ایرانی اعتراض کرده است. با این حال ، ما با اکثر مراکز پزشکی در تماس هستیم و هرگز چنین بازخوردی دریافت نکرده ایم.
تولید کننده تجهیزات پزشکی گفت: هنگامی که تخصیص ارز و پشتیبانی از مسیرهای اجاره و لابی پیشرفت می کند ، ممنوعیت واردات صرفاً در حال تغییر است و واردکنندگان همچنان همان عنوان هستند. در حالی که تولید کننده واقعی از راه خارج است ، او فقط شعارها و وعده ها را می شنود.
رشد مداوم طی سه سال گذشته
وی با اشاره به تلاش های صادراتی تولید داخلی ، گفت: “ما از حدود سه سال پیش وقتی نامطلوب بودیم به طور جدی وارد میدان صادرات شده ایم.” خوشبختانه ، روند صادرات در حال رشد است و اکنون در سه کشور از CIS (کشورهای مستقل سابق اتحاد جماهیر شوروی) ، محصولات ما نمونه برداری شده است. تأیید دارای کیفیت و در دو کشور فروخته شده است.
وی اذعان داشت: در منطقه خاورمیانه ، نمونه محصول به چندین کشور ارائه شده است و یکی از آنها نهایی شده است. در صورت اتمام این روند ، صادرات ما در این زمینه همچنان گسترده خواهد بود.
رقابت تولید داخلی با مارک های جهانی
امامی در پاسخ به این سؤال که تولید داخلی قادر به رقابت با مارک های جهانی است ، گفت: “محصولات ما نه تنها با نمونه های خارجی رقابتی هستند ، بلکه آنها بهتر از مارک های هندی و چینی هستند.” در برخی از شاخص ها ، ما نیز با مارک های اروپایی مانند فرانسوی ، آلمانی و انگلیسی مطابقت داریم.
وی گفت: “مارک های ژاپنی و آمریکایی نیز در این زمینه فعال هستند و ما در تلاش هستیم تا با بهبود کیفیت و توسعه سبد محصولات ، فاصله خود را از این مارک ها کاهش دهیم.” ما همچنین برخی از مدل های خاص آنها را در برنامه توسعه خود گنجانده ایم و طراحی و تولید آنها را آغاز کرده ایم.
بازار صادرات بدون انحصار ؛ مبنای رشد محصولات ایرانی
“یکی از مهمترین اقداماتی که ما در مسیر رقابت برداشتیم ، افزودن مدل های جدید به نمونه کارها محصول ، تولید کننده تجهیزات پزشکی است ، با تأکید بر ظرفیت رقابتی محصولات ایرانی در بازارهای بین المللی. محصولاتی که ما را در کنار مارک های برجسته آمریکایی قابل مقایسه و رقابتی می کند.
وی گفت: “ما در بازارهایی مانند عراق ، پاکستان ، افغانستان ، اردن ، نیجریه ، کنیا و مصر بودیم و خوشبختانه ، با وجود رقابت آزاد و عدم انحصار ، ما در بیشتر موارد توانستیم مشتریان را برآورده کنیم.” در این کشورها مارک های متعلق به جهان وجود دارد ، اما تعادل قیمت و کیفیت ما رقابتی است. در بحث کیفیت ، تقریباً هیچ انتقاد جدی از طرف مشتریان دریافت نکردیم.
تضاد منافع و اصلاح سیاست های پشتیبانی را حذف کنید
تولید کننده تجهیزات پزشکی با اشاره به مهمترین خواسته های دولت و وزارت بهداشت گفت: “اولین تقاضای ما حل تضاد منافع در ساختار وزارت بهداشت است.” وزارت بهداشت همزمان سرپرست ، مجوز ، خریدار و سیاستگذار است. این تعدد نقش ها منجر به برخی از فرآیندها شده است که باید در جهت مخالف از تولید بهره مند شوند.
امامی خاطرنشان کرد: تقاضای دوم ما کاهش مداخلات دولت در بازار است. قیمت گذاری گرامر ، تخصیص ارز غیر شفاف و مداخلات بی شماری باعث شده است که بازار از مسیر واقعی خود دور شود. پیشنهاد ما این است که پشتیبانی به جای تزریق به وارد کننده ، به مصرف کننده نهایی منتقل شود. یعنی منابع ارزی برای بیمه هزینه می شود تا بیمار مستقیماً از حمایت دولت بهره مند شود.