تولید و صادرات غذا باید مبتنی بر دانش و نظارت باشد

طبق اعلام گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، وزیر بهداشت ، محمد رضا زافارگندی ، در کنفرانس جهانی روز غذا ، تأکید کرد که تولید مواد غذایی باید مبتنی بر دانش و سلامت باشد ، گفت: “دیپلماسی بهداشت می تواند تعامل علمی کشور را گسترش داده و از دانش و تجربه سایر کشورها استفاده کند.”
وی افزود: “صادرات مواد غذایی باید با کیفیت و سلامتی باشد ؛ ما باید بتوانیم با تهیه آمار مستند ، وضعیت واقعی محصولات غذایی کشور در منطقه و جهان را اثبات کنیم.
ظفرگندی با اشاره به تجربه موفقیت آمیز غنی سازی نمک با ید ، آن را نمونه ای از مداخلات علمی و اصلاحی توصیف کرد که باعث کاهش چشمگیر وقایع گواتر در کشور شده است.
وزیر بهداشت بر نقش دانش در ایمنی مواد غذایی تأکید کرد: اگر تولید مواد غذایی صرفاً در بازار و بدون دانش تغذیه ای بنا شود ، ما چاقی ، کبد چرب ، فشار خون بالا و دیابت را در جامعه خواهیم دید.
وی افزود: با اشاره به اینکه یک غذای کامل باید تعادل خوبی بین قند ، چربی ، پروتئین و ویتامین ها داشته باشد: دانش در طراحی ترکیب مواد غذایی بسیار مهم است و نباید از آن غافل شد.
به گفته ظفرگندی ، وزارت بهداشت ، با 700 متخصص و 450 آزمایشگاه ، بر تولید بیش از 17000 کارخانه و شرکت های غذایی در کشور نظارت دارد که باید تقویت شود.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: “ایران جزو سه کشور برتر منطقه است ، اما به مدت سه سال آمار رسمی این کشور به مدت سه سال به سازمان بهداشت جهانی ارسال نشده است که باید اصلاح شود.”
وی گفت ، با اشاره به دستاوردهای سیستم بهداشت ، از جمله کاهش مرگ مادران باردار به 22 در 100000 تولد ، این موفقیت ها باید به روشنی برای ارتقاء موقعیت ایران در مجامع بین المللی اعلام شود.
پایان پیام/