توضیح رئیس «رویان» درباره یافتن نصرالله با واکسن: دست به مجری تلویزیون زدم.
به گزارش خبرآنلاین، حضور «دکتر عبدالحسین شاهوردی» فوق تخصص جنین شناسی و درمان ناباوری و پاسخ وی به سوال مجری تلویزیون که البته با توجه به سابقه صدا و سیما عجیب نیست. در انعکاس دیدگاه های گروه های ضد واکسن، بهانه ای شد که گروه های ضد واکسن از آن برای تأیید ادعای خود استفاده کردند.
بیان چنین بحث هایی از زبان یک پزشک متخصص که رشته اش ارتباط مستقیمی با ساخت واکسن ندارد، بهانه خوبی برای کسانی شد که منتظر فرصتی برای مبارزه با واکسن هستند.
به گزارش ایرنا، دکتر شاهوردی که هم اکنون ریاست پژوهشگاه رویان را برعهده دارد، یکشنبه 15 آبان ماه در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه، سخنان بسیار عجیبی از زبان پزشک متخصص گفت. در پاسخ به دختر جوان مجری برنامه که پرسید: گفته میشود اسرائیل از طریق واکسنهای کرونایی که قبلاً تزریق شده است میتواند مکان حضور مردم را پیدا کند و به نوعی مردم را رمزگذاری کرده است و این بعد از شهادت سید عزیرمان». سیدحسن نصرالله» خیلی بحث شده، این موضوع چقدر صحت دارد؟
حداقل انتظار از دکتر شاهوردی به عنوان استاد دانشگاه و رئیس پژوهشگاه رویان این بود که بگوید این موضوع در حیطه تخصصی من نیست و البته می توانست پاسخ های روشنگرانه دیگری به برنامه بدهد. مجری در مورد این سوال اما وی در پاسخی عجیب به مجری تلویزیون گفت: این ادعا می تواند درست باشد زیرا امروزه در بحث بیوتکنولوژی و دستکاری سلولی بسیاری از چیزهایی که زمانی غیرممکن بود می تواند امکان پذیر شود.
صحبت های دکتر شاهوردی رئیس پژوهشکده رویان در برنامه زنده درباره واکسن کرونا و امکان پایش افراد از طریق آن حواشی زیادی در جامعه و رسانه ها ایجاد کرد. بیان این جمله از زبان یک پزشک متخصص به قدری عجیب بود که با وجود اینکه برای هر عقل سلیمی واضح بود، حرفی غیرعلمی زد. اما به سرعت موج بزرگی در رسانه ها ایجاد کرد. از یک سو کام گروه های ضد واکسن را شیرین کرد و از سوی دیگر سوژه جذابی را برای رسانه های فارسی زبان خارج از کشور ایجاد کرد تا تنها با تکرار سخنان دکتر شاهوردی، وضعیت علمی ایران را بدون هیچ کار اضافی زیر سوال ببرند.
بسیاری از کارشناسان و مسئولان درباره این اظهارات رئیس پژوهشکده رویان صبح اظهار نظر کردند؛ دکتر علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی کرونا در اوج شیوع کرونا در این خصوص گفت: از سوال مجری صداوسیما که درباره واکسن کرونا پرسیده تعجب نمی کنم. تعجب می کنم از رئیس پژوهشگاه رویان که به عنوان مرجع علمی چنین پاسخی داده است.
وقتی مجری تلویزیون از توانایی رژیم صهیونیستی در کنترل و رهگیری افراد از طریق واکسن کرونا می پرسد، باید گفت که رژیم صهیونیستی توانایی فراتر رفتن از علم را ندارد در حالی که رژیم صهیونیستی واکسن کرونا تولید نکرده است. اصلا
پژوهشگر ایرنا برای روشن شدن موضوع به سراغ دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشکده رویان رفت. وی به پژوهشگر ایرنا گفت: برنامه ای که من در آن شرکت کردم یک برنامه علمی درباره سلول های بنیادی بود، موضوعات مختلفی از جمله ژن درمانی در این برنامه مطرح شد که امروزه درمان های جدیدی را در دنیا راه اندازی کرده است، اما به طور ناگهانی در پایان مصاحبه ، مجری برنامه بحثی را مطرح کرد و من پاسخ دادم که این ادعا می تواند درست باشد. این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم. اما باید بگویم که این بحث ها مانع رشد دانش می شود.
وی افزود: پس از صحبت های من در این برنامه، دو سه گروه موضع گیری کردند. آنها یک گروه ضد انقلاب بودند که در ایران اینترنشنال بد و نادرست می گفتند. اما واقعاً با علم امروزی نمی توان افراد را با استفاده از واکسن کرونا پایش کرد. اگرچه فناوریهای جدیدی مانند فناوری mRNA رشد کرده و علوم جدیدی در تولید واکسنها از جمله واکسن کرونا شکل گرفته است. اما امروزه نیز با این علوم جدید در دنیا نمی توان چنین واکسنی تولید کرد که بتوان از آن برای پایش انسان استفاده کرد. به عنوان مثال، واکسن باید دارای نشانگری باشد که بتوان آن را از طریق هوا مشاهده یا شناسایی کرد. امروزه نیز تولید واکسنی با چنین ویژگی هایی در دنیا امکان پذیر نیست. هیچ کس از آینده خبر ندارد، اما امروز چنین فناوری در جهان وجود ندارد.
شاهوردی: در دام سوال مجری افتادم
دکتر شاهوردی گفت: به هر حال تخصص من جنین شناسی است و از حرف هایم سوء استفاده شد. صحبت های من مورد سوء استفاده گروه های مختلف قرار گرفت، در مقابل جمعی از کارشناسان و افراد علمی، گروهی از افراد غیرعلمی هم بودند که از سخنان من سوء استفاده کردند.
پایش و شناسایی افراد از طریق واکسن کرونا مبنای علمی ندارد. در تله افتادم و مجری تلویزیون را از دست دادم. پاسخ من اصلا به معنای تایید سوال نبود
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: متاسفانه در دام سوال مجری افتادم، سوال اصلا درست نبود. راستی صحبت من تاییدی بر سوال مجری نبود و به قول ضرب المثل خیاط هم در کوزه افتاد. بالاخره برنامه زنده بود، وقت نداشت. این جور چیزها در برنامه های زنده تلویزیونی اتفاق می افتد. به هر حال این موضوع داغ روز باعث شد از این به بعد در مصاحبه ها دقت و دقت بیشتری داشته باشم. من کار می کنم و مسئولیت پذیر هستم اما یاد گرفته ام که از این به بعد بیشتر مراقب باشم.
وی ادامه داد: تاکید می کنم پاسخی که دادم بر اساس تایید سوال نبوده است. چرا که این کلمه امروز پایه علمی ندارد. بحث من این بود که این ادعاها مانند فیلم های تخیلی است. با علم امروزی، شخصی می تواند شخص دیگری را مشاهده کند که می تواند جسم جامدی را با اندازه معینی وارد بدن شخص دیگر کند و در جای خاصی از بدن شخص قرار دهد. به عنوان مثال، امروزه با قرار دادن یک کپسول در معده بیمار، می توانند از کل دستگاه گوارش یک فرد تصویربرداری کنند. این باید یک فرستنده و یک گیرنده باشد و بتواند با سیستم بیرونی ارتباط برقرار کند، اما با علم امروزی نمی توان با واکسن مایع روی کسی نظارت کرد.
دکتر شاهوردی گفت: بدیهی است که چنین سخنانی اشتباه است. هیچ کس آینده را نمی داند، اما با دانش امروز، هیچ مبنایی برای این بحث وجود ندارد که بتوان فردی را با استفاده از واکسن شناسایی کرد. در واقع پاسخ من به آن سوال منفی است اما در آن برنامه زنده به طور ضمنی گفته شد که گویا من آن را تایید کرده ام در حالی که قصد تایید سوال مجری را نداشتم اما قبول دارم که مجری را لمس کردم و واقعا منظورم نبود. برای تایید سوال مجری
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین