سلامت خانواده

توضیحات مهم یک پزشک متخصص در مورد شیوع شپش در مدارس را ببینید

فرهاد طالبیان: چندی پیش یک اینفلوئنسر ساکن شمال شرق تهران در صفحه اینستاگرام خود از رژه شپش در موهای فرزندش و تعطیلی کلاس های درسش خبر داد. اتفاقی افتاد که برخی شایع کردند یکی از دلایل تعطیلی مدارس در هفته های اخیر آلودگی هوا نیست، بلکه شپش است.

همشهری نیز در این باره نوشت: هرچند از سوی وزارت آموزش و پرورش هیچ خبر مستندی مبنی بر وجود شپش در مدارس منتشر نشده است، اما گشت و گذار در شبکه های اجتماعی و صحبت با والدین نشان می دهد که برخی مدارس برای جلوگیری از حضور این حشره شپش در دانش آموزان خود اقدامات موثری مانند تعطیلی کلاس و استفاده از گزینه عدم حضور را انجام می دهند. مقداد که فرزندش در یکی از مدارس منطقه 2 درس می خواند، چند هفته پیش گفته بود که کلاس های دخترش به دلیل شیوع شپش لغو شده و مدیر مدرسه تصمیم به برگزاری کلاس های غیرحضوری برای مدتی گرفته است.

شپش چیست؟

«شپش» نوعی عفونت انگلی است. وی افزود: شپش تخم هایی به نام «حسادت» دارد که به رنگ سفید یا زرد است. به طور کلی شپش ها به 3 دسته تقسیم می شوند، شپش «سر»، «تنه» و «شپش شرمگاهی». شپش سر معمولاً پشت گوش و گردن است، مسری است و اگر در محیط های آلوده باشد در افراد عادی ظاهر می شود، اما شپش بدن معمولاً در افرادی با سطح بهداشت بسیار پایین مانند افراد بی خانمان و یا در شرایط بحرانی خاص دیده می شود. زیرا زلزله و جنگ زمانی رخ می دهد که رعایت اصول بهداشتی ممکن نباشد. عفونت شپش بدن یکی از علائم شایع یک سری عفونت های دیگر مانند تیفوس است.

اولین علامت شپش ممکن است خارش باشد به گونه ای که فرد مبتلا احساس کند چیزی روی سرش راه می رود یا می خزد. شپش سر شایع ترین نوع آلودگی به این انگل است که معمولاً در پشت گوش دیده می شود که در مراحل پیشرفته تر این بیماری به راحتی با چشم غیر مسلح قابل شناسایی است.

کارشناس چی میگه

به گفته دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و از اعضای هیات علمی دانشگاه بقیه الله، شپش سر هیچ ربطی به مسائل بهداشتی ندارد و ممکن است فرد حتی با رعایت نکات بهداشتی به این بیماری مبتلا شود. .
وی تاکید می کند: علائم شپش سر به صورت خارش است که منجر به خاراندن پوست و ایجاد عفونت بیشتر در پشت سر و لاله گوش می شود. برای پیشگیری از این بیماری، دانش آموزان باید از انجام بازی ها و سرگرمی هایی که منجر به تماس پوست با پوست می شود، منع شوند. همچنین باید به دانش آموزان آموزش داد که کلاه، روسری و روسری مشترک نداشته باشند.

این کارشناس همچنین می گوید: اولیای مدرسه دقت کنند تا حد امکان لباس دانش آموزان کنار هم قرار نگیرد. مشاهده روزانه مو توسط والدین نیز ضروری است. شستشو و استحمام منظم و شانه زدن گردن در مراحل اولیه بیماری مفید است. توجه داشته باشید که پس از اولین دوز درمان، بیماری دیگر مسری نیست و حضور در مدرسه بلامانع است.

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا