توصیه کارشناسان: مادران مبتلا به آنفولانزا شیردهی را قطع نکنند – خبرگزاری مهر ایران و جهان

مژگان مظلوم مربی کشوری و مشاور شیردهی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد شیردهی مادر در دوران شیردهی یک تست به آنفولانزا گفت: مبتلا به بیماری های میکروبی از جمله آنفولانزا این یک بیماری ویروسی است علت است تولید آنتی بادی در بدن مادر می شود و این آنتی بادی ها از طریق شیر به کودک منتقل می شود، بنابراین بهترین راه برای محافظت از شیرخوار ادامه شیردهی است.
وی افزود: تنها نکات ضروری برای این مادران استفاده از ماسک، شستن دست ها و رعایت بهداشت در دوران شیردهی است.
واکسن آنفولانزا توصیه می شود
این کارشناس درباره واکسیناسیون نیز گفت: تزریق واکسن آنفولانزا به مادران شیرده نیز به همان دلیل فوق توصیه می شود، تجربه نشان داده است که حتی اگر فرد واکسینه شده آلوده شود، بیماری بسیار خفیف تر خواهد بود. همچنین واکسیناسیون نوزادان با تایید پزشک اطفال شدنی است
چای و قهوه؛ فقط در حد محدود
به گفته این متخصص، چای غلیظ و قهوه غلیظ باعث دفع آب از بدن می شود بدن توصیه می شود و توصیه نمی شود، اما مصرف یک یا دو بار در روز چای کم رنگ و قهوه رقیق شده اشکالی ندارد.
وی افزود: از سوی دیگر مصرف نمک زیاد، سرخ کردنی ها، نوشابه ها، شیرینی ها، غذاهای دودی و فرآوری شده باید کاهش یابد. بدن فشار بیشتری را در برابر آلودگی تحمل نکنید و نوشیدن مایعات نقش مهمی در دفع سموم دارد. آب، آب سبزیجات و دمنوش هایی مانند زنجبیل و نعناع می تواند برای مادران شیرده مفید باشد و مصرف منابع ویتامین E مانند بادام، فندق و تخمه آفتابگردان نیز توصیه می شود.
به گفته وی؛ همچنین منابع ویتامین C مانند پرتقال، لیمو، کیوی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی نقش محافظتی از ریه ها در برابر آلاینده ها دارند و مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک می کند. ناشی از آلودگی کمک می کند.
مظلوم ادامه داد: کلم کلم بروکلیگل کلم و کلم، اسفناج، جعفری، کرفس و هویج در حفظ سلامت مادر موثر هستند، حتی برخی از این سبزیجات مانند کرفس ترشح شیر مادر را افزایش می دهند.



