توصیه های وزارت بهداشت برای شب یلدا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نزدیک شدن به شب یلدا و افزایش مصرف آجیل در این ایام اظهار داشت: شب یلدا یکی از سنت های خوب و ریشه ای فرهنگی ماست که بر گردهمایی های خانوادگی و مصرف میوه هایی مانند هندوانه و به ویژه انار تاکید دارد. میوه ای که در فصل خود است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.
وی افزود: مصرف آجیل در یک شب حتی اگر کمی بیشتر از حد معمول باشد به خودی خود مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی کند و نگرانی زمانی مطرح می شود که مصرف زیاد آجیل به صورت مستمر و درازمدت و همراه با آن انجام شود. توجه به دلیل گرانی آجیل اکثر خانواده ها مصرف روزانه بالایی ندارند و مصرف زیاد آن در یک شب ضرری نخواهد داشت.
شب یلدا؛ فرصتی برای دورهمی و تغذیه سالم
اسماعیل زاده رعایت نکات بهداشتی در خرید آجیل را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: آجیل یکی از خطرناک ترین غذاها از نظر آلودگی به قارچ و کپک است چرا که از دانه های روغنی محسوب می شود و از این رو مردم باید آجیل را از مراکز معتبر و آجیل فروشی هایی که فروش بالایی دارند خریداری کنند. محصول در آنها ماندگاری زیادی ندارد و شرایط بهداشتی به درستی رعایت می شود.
وی ادامه داد: نصیحت استفاده می کنیم آجیل خام یا نهایتا بو داده بدون نمک بوده و آجیل شور به دلیل نمک زیاد برای بیماران قلبی، کلیوی و افراد مبتلا به فشار خون مناسب نیست و باید با احتیاط مصرف شود.
لزوم رعایت نکات بهداشتی هنگام خرید آجیل
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به مصرف مناسب آجیل گفت: آجیل پرکالری است اما مصرف متعادل آن مفید است و مصرف روزانه حدود 10 تا 15 مغز از جمله پسته، بادام یا فندق در طول سال توصیه می شود. مصرف زیاد و مداوم، مانند خوردن مقادیر زیاد در هر روز، می تواند برای سلامتی مضر باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه با توجه به افزایش قیمت آجیل ممکن است عده ای به فروشگاه هایی مراجعه کنند که فروش کمتری دارند و آجیل آنها مدت زیادی در انبار بوده و این موضوع می تواند خطر آلودگی و فساد را به همراه داشته باشد. محصول افزایش یابد، بنابراین انتخاب یک مکان خرید مطمئن مهمترین نکته برای مصرف است امن آجیل شب یلدا است.



