توصیه های طب سنتی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در اربعین
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، ایام اربعین در راه است و عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) این روزها راهی عراق می شوند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است زائران به ویژه در فصول گرم سال با آن مواجه شوند، مشکلات گوارشی است که عمدتاً به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی و جمعی و فساد زودهنگام مواد غذایی در هوای گرم رخ می دهد، اما زائران باید بدانند که رعایت برخی موارد نقاط می توانند به راحتی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنند.
به طور کلی رعایت موارد زیر می تواند از بروز بیماری های گوارشی جلوگیری کند:
- شستن دست ها قبل از خوردن غذا و میوه
- پرهیز از مصرف آب یا غذای غیربهداشتی یا آلوده
- از خوردن سبزیجات خام و سالاد خودداری کنید
- از خوردن غذاهایی که بیش از یک ساعت در محیط مانده است خودداری کنید
- کنسرو را قبل از مصرف 20 دقیقه بجوشانید
- استفاده از لبنیات پاستوریزه به جای ماست، دوغ و پنیرهای محلی
- استفاده از آب بطری برای مسواک زدن
یبوست، اسهال و استفراغ شایع ترین مشکلات گوارشی است که ممکن است برای افراد مشکل ایجاد کند، اما در طب مدرن و سنتی راه حل های ساده ای برای پیشگیری از این بیماری ها وجود دارد.
برای جلوگیری از یبوست توصیه های زیر را رعایت کنید:
- مصرف مایعات کافی
- جویدن بیش از حد غذا
- از پرخوری و پرخوری خودداری کنید
- پرهیز از مصرف زیاد ادویه های گرم و خشک و مصرف زیاد غذاهای یبوست آور مانند ذرت، برنج، چای پررنگ، کنسرو و ….
- استراحت کافی و پرهیز از بیداری طولانی شبانه
- ماساژ شکم در جهت عقربه های ساعت با روغن هایی مانند کرچک، بادام شیرین یا بنفشه مخصوصا در کودکان و افراد مسن.
- خوردن 5 تا 7 عدد انجیر خیسانده در آب یا آب و گلاب صبح ناشتا
- استفاده از ملین های ملایم مانند هویج آب پز یا میوه های نرم خام، شیرین و آبدار تابستانی رنده شده مانند آلو، هلو، هلو و شلیل.
- خوردن یک قاشق مرباخوری سیب یا مکیدن یک قاشق غذاخوری آب سیب نیم ساعت بعد از غذا
طب سنتی نیز راه حل هایی برای پیشگیری از اسهال در روزهای گرم دارد، از جمله:
- کاهش مصرف میوه های ملین در افراد مستعد و جایگزینی میوه های خشک
- از نوشیدن آب یخ و دوغ ترش خودداری کنید
- از سیب های رنده شده یا خرد شده استفاده کنید
- مصرف چای سیاه با آب نبات سفید یا عسل
- کم کم آب لیموی رقیق را با کمی نمک و عسل یا شکر میل کنید
- استفاده از سماق روی برنج یا با غذاهای سبک مانند سیب زمینی آب پز
انتهای پیام/