توصیه های تغذیه ای ویژه شب یلدا – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهری با بیان اینکه مهمترین دلیل برگزاری آیین شب یلدا است صلح رحم، دورهمی همراهی اقوام، دوستان و بزرگان فامیل است که می تواند در ارتقای سطح روانی اجتماعی جامعه موثر باشد، خاطرنشان کرد: در این بین باید مراقب بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشویم.
وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتارهای تغذیه ای وجود دارد که باید مراقب آن ها باشیم و برخی مواد غذایی که برای گروه های خاص باید با احتیاط مصرف شود.
مهری با اشاره به توصیه های غذایی در شب یلدا یادآور شد: یکی از میوه هایی که معمولا در سفره شب یلدا وجود دارد هندوانه است. با توجه به سرد بودن این میوه و اینکه این میوه در واقع میوه زمستانی نیست، بهتر است افراد سرد مزاج مصرف نکنند و یا به مقدار کم مصرف کنند.
وی بیان کرد: بهتر است از سایر میوه های سرد مزاج مانند پرتقال و انار ترش با احتیاط و به مقدار کم استفاده شود و در بیماران مبتلا به فشار خون استفاده از آجیل شور به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
سرپرست مدیریت طب ایرانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهایی که در این شب باید در حد اعتدال مصرف شود شامل مغز است، گفت: جتسنخود و کشمش، انجیر خشک و مغز دانه، گفت: انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین از جمله میوه های مناسب برای این شب است. استفاده از شلغم و لیپوماتیک نیز مناسب است.
وی در پایان اظهار داشت: استفاده از نوشیدنی سلام خوراکی لذیذی مانند چای لیمو، لیمو یا زعفران در کنار گفتگوی دوستان و آشنایان در این شب طولانی می تواند با طراوت باشد. بیا خوب است مراقب باشید تعادل خواب و بیداری را در افراد حساس با طولانی کردن بی مورد با هم به هم نزنید.