سلامت خانواده

توصیه های تغذیه ای ویژه شب یلدا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهری با بیان اینکه مهمترین دلیل برگزاری آیین شب یلدا است صلح رحم، دورهمی همراهی اقوام، دوستان و بزرگان فامیل است که می تواند در ارتقای سطح روانی اجتماعی جامعه موثر باشد، خاطرنشان کرد: در این بین باید مراقب بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشویم.

وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتارهای تغذیه ای وجود دارد که باید مراقب آن ها باشیم و برخی مواد غذایی که برای گروه های خاص باید با احتیاط مصرف شود.

مهری با اشاره به توصیه های غذایی در شب یلدا یادآور شد: یکی از میوه هایی که معمولا در سفره شب یلدا وجود دارد هندوانه است. با توجه به سرد بودن این میوه و اینکه این میوه در واقع میوه زمستانی نیست، بهتر است افراد سرد مزاج مصرف نکنند و یا به مقدار کم مصرف کنند.

وی بیان کرد: بهتر است از سایر میوه های سرد مزاج مانند پرتقال و انار ترش با احتیاط و به مقدار کم استفاده شود و در بیماران مبتلا به فشار خون استفاده از آجیل شور به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

سرپرست مدیریت طب ایرانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهایی که در این شب باید در حد اعتدال مصرف شود شامل مغز است، گفت: جتسنخود و کشمش، انجیر خشک و مغز دانه، گفت: انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین از جمله میوه های مناسب برای این شب است. استفاده از شلغم و لیپوماتیک نیز مناسب است.

وی در پایان اظهار داشت: استفاده از نوشیدنی سلام خوراکی لذیذی مانند چای لیمو، لیمو یا زعفران در کنار گفتگوی دوستان و آشنایان در این شب طولانی می تواند با طراوت باشد. بیا خوب است مراقب باشید تعادل خواب و بیداری را در افراد حساس با طولانی کردن بی مورد با هم به هم نزنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا