توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای وعده های سحر و افطار ماه رمضان
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، احمد اسماعیل زاده به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان درباره رعایت الگوی صحیح تغذیه در این ایام اظهار داشت: توجه به غذاهای مصرفی در سحر، افطار و شام در ماه مبارک رمضان می تواند به حفظ الگوی صحیح کمک کند. غذا در این ماه کمک کننده خواهد بود.
وی با تاکید بر مصرف غذاهای سبک در وعده افطار افزود: روزه داران نیز می توانند با مصرف غذاهای سبک در وعده افطار شام بخورند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یک اصل کلی در مورد تغذیه این است که تمام گروه های غذایی اصلی (5 گروه نان و غلات، سبزیجات، میوه ها، لبنیات، گوشت ها) به میزان کافی مصرف شود. به مقدار در سه وعده سحری، افطار و شام. بودن
نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب بین افطار تا سحر ضروری است
اسماعیل زاده با تاکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر خاطرنشان کرد: متأسفانه مشاهده می شود که برخی افراد بدون سحری روزه می گیرند که خلاف اصول تغذیه ای است و توصیه می شود سحری به مقدار کافی و مناسب مصرف شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مصرف دو عدد خرما، شیر، نان سبوس دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو سبوس دار و سایر نان های سبوس دار)، دو عدد گردو، یک عدد توصیه می شود. تخم مرغ و دو میوه فصل برای صبحانه. ، مورد استفاده قرار گیرد.
اسماعیل زاده همچنین گفت: استفاده از حبوبات (مانند عدس) در کنار آب پرتقال یا آبلیمو نیز در سحر گزینه غذایی مناسبی است، زیرا حبوبات دارای کربوهیدرات های پیچیده و فیبر فراوان همراه با مواد معدنی و ویتامین ها هستند و به تدریج قند خون را افزایش می دهند. داده ها و در نتیجه اثرات نامطلوبی بر سطح انسولین خون ندارند و افراد را برای ساعات زیادی سیر نگه می دارند. برای جلوگیری از نفخ یا احتمالاً ناراحتی گوارشی، بهتر است حبوبات را چند ساعت قبل از مصرف در آب خیس کرده و آب آن را دور بریزید و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنید.
وی با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، بسیار چرب و بسیار شیرین در سحری، افزود: بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه سرد و گرم)، آب جوشیده ولرم، سبزی تازه، پنیر مصرف شود. نان سبوس دار، مربا یا شعله زرد، بیسکویت سبوس دار، چای کم رنگ، خوردن سبزیجات یا خیار و گوجه فرنگی.
اسماعیل زاده تصریح کرد: در فاصله افطار تا سحری دو تا سه واحد از میوه های فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن برسد و از یبوست جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در شام می توانید از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران مانند خورش مرغ، چلوکباب، انواع خورش، آش، آش و آش استفاده کنید. در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجاتی که به صورت خوراکی مصرف می شوند. مصرف ماست در وعده شام نیز توصیه می شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است شام و افطار همزمان نباشد زیرا افطاری سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می آورد. با جداکردن افطار و شام از یکدیگر، مقدار غذای مصرفی در افطار و شام کم باشد; بعد از شام و در واقع قبل از خواب مصرف یک میوه فصل توصیه می شود.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: چه در هنگام سحری و چه در هنگام افطار، بهتر است در اولین وعده غذایی یک لیوان آب جوشیده گرم میل شود. برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی، ترشی و دل درد از مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب خودداری کنید.
انتهای پیام/