توصیه های تغذیه ای طب سنتی برای شب یلدا
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا مهری مهمترین دلیل برپایی آیین شب یلدا را اقامه صلاح ارحام عنوان کرد؛ دورهمی با اقوام، دوستان و بزرگترهای فامیل که می تواند در ارتقای سطح روانی – اجتماعی جامعه موثر باشد. . باید مراقب بود که با پرخوری و مصرف مواد غذایی نامناسب دچار مشکلات گوارشی و جسمی نشوید.
مهر در خبری نوشت: وی تصریح کرد: در شب یلدا برخی رفتارهای تغذیه ای وجود دارد که باید مراقب آن ها باشیم و برخی مواد غذایی که برای گروه های خاص باید با احتیاط مصرف شود.
مهری با اشاره به توصیه های غذایی در شب یلدا یادآور شد: یکی از میوه هایی که معمولا در سفره شب یلدا وجود دارد هندوانه است. با توجه به سرد بودن این میوه و اینکه این میوه در واقع میوه زمستانی نیست، بهتر است افراد سرد مزاج مصرف نکنند و یا به مقدار کم مصرف کنند.
وی بیان کرد: بهتر است از سایر میوه های سرد مزاج مانند پرتقال و انار ترش با احتیاط و به مقدار کم استفاده شود و در بیماران مبتلا به فشار خون استفاده از آجیل شور به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
سرپرست مدیریت طب ایرانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهایی که برای مصرف در این شب مناسب است شامل آجیل، نخود و کشمش، انجیر خشک و مغز دانه است، گفت: از جمله میوه هایی است که مناسب برای این شب می توان به انار شیرین، سیب و مرکبات شیرین نیز اشاره کرد. استفاده از شلغم و لیپوماتیک نیز مناسب است.
وی در پایان گفت: استفاده از نوشیدنی های لذیذ مانند چای لیمو، لیمو یا زعفران در کنار گفتگوی دوستان و آشنایان می تواند در این شب طولانی با طراوت باشد. خوب است مراقب باشید با طولانی شدن بی مورد زمان با هم، تعادل خواب و بیداری را در افراد حساس به هم نریزید.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین