توصیه های تغذیه ای در هنگام آلودگی هوا

به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، احمد اسماعیل زاده ، مدیر وزارت بهداشت بهبود تغذیه ، خطرات قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را ذکر کرد: طبق یافته های علمی ، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده با طیف گسترده ای از مشکلات در سیستم تنفسی و قلبی عروقی و حتی افزایش مرگ و میر همراه است.
وی گفت: “بسیاری از ترکیبات در میکروب ها می توانند سرطان زا باشند و بیماری های مزمن مانند آلرژی تنفسی ، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی را تشدید کنند.”
اسماعیلزاده بر نقش تغذیه در کاهش اثرات مخرب میکروب ها تأکید کرد: میکروب ها در هنگام تنفس وارد بدن می شوند ، به سطح ریه ها پایبند و با ایجاد التهاب و کاهش آنتی اکسیدان ها ، به ویژه در روکش ریه ، می توانند به سلول ها آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.
وی در ادامه به توصیه هایی برای بهبود تغذیه در روزهای آلوده اشاره کرد: افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی ضروری است. هویج ، کدو تنبل ، گوجه فرنگی ، زردآلو ، آلو ، طالبی ، موز و انبه نقش موثری در کاهش اثرات مضر آلودگی به دلیل بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) دارند. استفاده بیشتر از منابع ویتامین C ، نارنجی ، لیمو ، نارنجی ، نارنگی ، توت فرنگی ، سیب ، خربزه ، انار ، اسفناج ، سبزیجات ، فلفل زنگ و پیاز توصیه می شود. جوانه ها ، آجیل ها و تخم مرغ های آفتابگردان با ویتامین E می توانند به کاهش التهاب کمک کنند.
وی افزود: افزایش مصرف منابع امگا -3 ، از جمله ماهی ، گردو و تعقیب ، به دلیل اسیدهای چرب مفید برای سلامت ریه بسیار مؤثر است. کلم بروکلی ، گل و کلم دارای موادی هستند که به از بین بردن سموم بدن و جلوگیری از سرطان کمک می کند. گنجاندن غذاهایی که بر کاهش خلط ریوی تأثیر می گذارد ، از جمله هندوانه ، پیاز ، تخم مرغ و سیر ، به تقویت ریه و کاهش خلط کمک می کند. مکمل ویتامین D نیز ضروری است و با توجه به نقش این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن ، آزمایش خون برای بررسی سطح آن و مشورت با متخصص توصیه می شود.
اسماعیلزاده گفت: استفاده از زردچوبه در غذاها ، این ادویه حاوی کورکومین است و در بهبود عملکرد ریوی مؤثر است. چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب و فشار بر روی اندام ها ، از جمله ریه و قلب ، مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا را کاهش می دهد. اگر اضافه وزن دارید ، یک متخصص تغذیه توصیه می شود.
پایان پیام/