توصیه هایی برای مراقبت از سلامت سالمندان در شرایط فعلی

سالمندان به عنوان یکی از آسیب پذیرترین بخش های جامعه در شرایط بحرانی شناخته می شوند. در این راستا ، ترس ، تنهایی ، اضطراب ناشی از بحران های اجتماعی و همچنین نادیده گرفتن مسائل مربوط به خود مراقبت ، علاوه بر آسیب رساندن به سلامت روانی ، سلامت جسمی آنها را نیز به خطر می اندازد.
بسیاری از سالمندان با مشکلات جسمی مزمن مانند فشار خون بالا ، دیابت ، بیماری قلبی یا حتی بیماری آلزایمر و ناتوانی روبرو هستند که این امر باعث می شود که در شرایط بحرانی از آنها مراقبت کند.
با این حال ، محافظت و محافظت از سالمندان در بحران های زیست محیطی و شرایط جنگ نیاز به برنامه ریزی دقیق و اقدامات مؤثر دارد.
در همین راستا ، دکتر عبدالرحیم اسدولهی ، استادیار و مدیر دانشکده بهداشت سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، تأکید کرد که ایجاد مکان های امن برای مراقبت از سالمندان در شرایط بحرانی و جنگ ضروری است ، و افزود: احتمالاً سالمندان به دلیل وضعیت جسمی و اخلاق جامعه است.
دکتر اسدولهی توصیه کرد: در شرایط فعلی ، داروهای اساسی سالمندان باید در صورت لزوم تهیه شوند و بهتر است از وجود داروها و دسترسی آسان به آنها اطمینان حاصل شود. همچنین توجه به مقدار و دوز مصرف مواد مخدر نیز مهم است.
وی گفت: آموزش خطرات کلاسهای سالخورده و کارگاههای آموزشی در مورد خطرات جنگ و چگونگی محافظت از خود ، استراتژی های مؤثر دیگری در مراقبت از سالمندان و ایجاد کمیته حمایت از سالمندان با ایجاد گروه هایی از داوطلبان برای نظارت و حمایت از سالمندان در شرایط بحرانی است.
اسدولهی با اشاره به اینکه مدیریت تغذیه در افراد مسن به دلیل وضعیت فیزیولوژیکی بدن و بیماریهای مزمن در شرایط بحرانی از اهمیت بیشتری برخوردار است ، گفت: تهیه غذا و تغذیه مناسب به سالمندان کمک می کند تا انرژی و توانایی کافی در انجام فعالیت های روزانه خود داشته باشند. بسیاری از سالمندان مبتلا به بیماری مزمن قلبی ، دیابت و فشار خون بالا هستند که از رژیم و توجه بیشتر به این امر در این شرایط جلوگیری می کند.
وی همچنین به برنامه ریزی برای ایجاد مسیرهای ایمن برای جابجایی سالمندان در صورت لزوم توصیه کرد ، و افزود که حمایت روانی و مشاوره روانشناختی برای مقابله با استرس مرتبط با جنگ نیز مهم است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: گوش دادن به اخبار ترسناک و نگران کننده می تواند منجر به بی خوابی ، حملات خون یا اضطراب در سالمندان شود ، که توصیه می شود اعضای خانواده از سالمندان حمایت کنند ، مانند نشستن در مذاکرات ، توجه به احساسات و حتی سؤال ساده.
اسدولهی با بیان اینکه سالمندان به دلیل آسیب پذیری جسمی در معرض خطر سقوط قرار گرفته اند و توصیه می شود کمک های حرکتی لازم از جمله نیشکر ، صندلی چرخدار و سایر تجهیزات را برای تسهیل حرکت خانواده سالمندان فراهم کند.
وی آموزش خانواده ها را در مورد نیازها و چالش های سالمندان در جنگ ارزیابی کرد و بر ایجاد برنامه های گروهی برای برگزاری فعالیت های اجتماعی برای حفظ روح سالمندان تأکید کرد.
این کارشناس سالخورده گفت که اطمینان از دسترسی به آب سالم و بهداشت سالم برای سلامت سالمندان مهم است.
پایان پیام/