سلامت خانواده

توصیه برای پرهیز از افزودنی های غیرمجاز در نانوایی ها – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی گفت: شورای عالی بهداشت هیچ مصوبه ای مبنی بر ممنوعیت افزودن موادی مانند کنجد یا سبزیجات به نان تصویب نکرده است، اما توصیه ما به مردم و نانوایان این است که از افزودن موادی که منشأ و نحوه نگهداری آن نامشخص است، خودداری کنند.

وی با بیان اینکه اتحادیه نانوایان و سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت بر کیفیت و سلامت افزودنی های مصرفی را بر عهده دارند، تصریح کرد: اما افزودنی هایی مانند کنجد و سبزیجات که در نانوایی ها به صورت سلیقه ای استفاده می شود، گاهی از مراکز غیرمجاز تهیه و در شرایط غیربهداشتی نگهداری می شود.

امامی رضوی تاکید کرد: آزمایش های انجام شده توسط سازمان غذا و دارو نشان داده است که برخی از این افزودنی ها آلوده هستند و می توانند برای سلامت افراد خطرناک باشند. به همین دلیل توصیه ما این است که از مصرف این مواد در نانوایی ها خودداری کنید.

وی در گفت و گوی رادیویی با اشاره به اهمیت اقتصاد نانوایان و لزوم حمایت از آنها گفت: در جلسات مشترک با وزارت کشور و مجلس مقرر شد قیمت نان با توجه به شرایط اقتصادی هر استان و شهرستان تعیین شود. تفاوت هزینه ها در مناطق مختلف از اجاره مغازه گرفته تا قیمت برق، گاز و دستمزد کارگران باید در قیمت نهایی نان لحاظ شود تا نانوایان متضرر نشوند و برای جبران هزینه ها مواد غیرمجاز اضافه نکنند.

مشاور وزیر در ادامه درباره نگهداری کنجد در نانوایی ها توضیح داد: کنجد ماده حساسی است و اگر در محیط های مرطوب یا گرم نگهداری شود به سرعت فاسد می شود. در خانه، مردم آن را در یخچال نگهداری می کنند. بنابراین نگهداری آن در شرایط نامناسب در نانوایی ها باعث آلودگی می شود. در بازرسی های ما موارد زیادی از نگهداری غیربهداشتی این مواد افزودنی مشاهده شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وضعیت بهداشتی برخی نانوایی ها گفت: تمامی اماکن عرضه کننده مواد غذایی اعم از نانوایی ها و رستوران ها تحت نظارت بهداشت محیط هستند. برای جبران کمبود نیروی انسانی، بخشی از این نظارت ها به شرکت های طرف قرارداد دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شده است. شهروندان در صورت مشاهده تخلف و یا شرایط غیربهداشتی می توانند موضوع را از طریق شماره 190 اطلاع دهند تا بازرسان سریعاً اقدام کنند.

امامی رضوی درباره برنامه های آتی شورای عالی سلامت نیز گفت: سیاست کلی ما حرکت به سمت تولید نان سالم و سالم است. نانی که سبوس کمتری دارد و با سبوس طبیعی خود به دست مردم می رسد. این نوع نان نه تنها خوشمزه تر است. همچنین به پیشگیری از بیماری های غیر واگیر کمک می کند.

وی در این گفت وگوی رادیویی افزود: در بسیاری از کشورها استفاده از نان های صنعتی و حجیم به دلیل نظارت دقیق تر کارخانجات سالم تر است. در ایران باید فرهنگ مصرف نان صنعتی و سالم ترویج شود تا احتمال آلودگی کاهش یابد.

مشاور وزیر در پایان به نظارت دقیق بر مصرف آرد سهمیه ای و آزاد اشاره کرد و گفت: اداره غله و سازمان تعزیرات بر نانوایی هایی که از آرد سهمیه ای استفاده می کنند نظارت کامل دارند. اگر نانوایی با علامت آرد مجانی از آرد دولتی استفاده کند، تخلف سنگینی انجام می دهد و با آن برخورد می شود.

وی تاکید کرد: هدف اصلی ما سلامت مردم است. نان سالم، آرد سبوس دار و رعایت بهداشت در نانوایی ها از مهم ترین اصول حفظ سلامت جامعه است و همه دستگاه ها باید در این راه هم افزایی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا