توسعه تجهیزات پزشکی بدون منطق اقتصادی پایدار نیست – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، علی جعفاریان ، وزیر بهداشت ، در اولین کنفرانس تجهیزات پزشکی ، دندانپزشکی و دندانپزشکی آزمایشی (کمک وی گفت: “نقش فناوری در سیستم بهداشت و درمان اکنون تعیین کننده است و جهل آن فقط به دلیل جهل است.” این واقعیتی است که مدتهاست در حال وقوع است و ما باید برای آن برنامه ریزی کنیم.
وی در سخنرانی در مراسمی به مناسبت چهلمین سالگرد ورود دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران ، وی افزود: “این احساس خوبی است که من در همان فضایی بوده ام که سالهاست که در آن تحصیل می کنم. انتخاب این مکان برای این رویداد نیز فضای خوبی را ایجاد کرده است.
جعفاریان تکرار کرد: در بخش بهداشت ، ما چهار هدف کلی را دنبال می کنیم: دسترسی ، کیفیت ، امور مالی مردم و عدالت در ارائه خدمات. در تحقق همه این اهداف ، نقش صنعت تجهیزات پزشکی بسیار مهم است. هزینه خدمات ، کیفیت تجهیزات و عدالت در توزیع منابع همه به این زمینه بستگی دارد.
وی افزود: اگر یک بیمارستان حتی یک ساعت سقوط کند ، بحران ایجاد می شود و افزود: “این نشان می دهد که منطقه بحرانی که در آن کار می کنیم.” بنابراین ، هرگونه پیشرفت یا ناکارآمدی در این زمینه تأثیر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد.
وی گفت که وزارت بهداشت کار سختی دارد ، وی گفت ، انتظارات مردم از خدمات پزشکی بالا رفته است و این به دلیل افزایش آگاهی عمومی ، رسانه ها و ارتباطات بین المللی است. امروز ، انتظار عمومی را نمی توان نادیده گرفت.
جعفاریان همچنین اذعان داشت: “ما باید در زمینه تجهیزات پزشکی واقع بینانه باشیم.” همه نیازها را فقط با تولید داخلی نمی توان پاسخ داد. هر کشوری باید از مزیت نسبی خود استفاده کند. بنابراین ، واردات هدفمند با سود منطقی کاملاً ضروری و منطقی است. تولید همچنین باید مبتنی بر منطق اقتصادی و سودآوری باشد. زیرا تا زمانی که ما ثروت ایجاد نکنیم ، هیچ پیشرفتی نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: تجهیزات پزشکی یکی از مناطقی است که می توانیم به آن افتخار کنیم. ما باید این مسیر را با ظاهری واقع بینانه و برنامه ریزی شده ادامه دهیم.
جعفاریان بر لزوم جلوگیری از بازاریابی از فن آوری های جدید تأکید کرد و گفت: “لازم نیست که برای هر فناوری جدید راهپیمایی کنید.” ما باید منابع کشور را در نظر بگیریم ، میزان دسترسی را اندازه گیری کنیم و بر اساس اولویت ها تصمیم بگیریم.
وی افزود: اگر با منطق و برنامه ریزی در زمینه تجهیزات پزشکی حرکت کنیم ، می توانیم مکان واقعی خود را در سطح بین المللی حفظ کنیم. ” ما نباید اجازه دهیم که تحریم های ما به حاشیه رانده شود. این تحریم ها بدون شک مشکلاتی از جمله انتقال ارز ایجاد کرده است ، اما راه حل هایی برای استفاده وجود دارد.
جعفاریان اذعان کرد: این هفته ما درگیر پرداخت هزینه های عضویت ایران در سازمان بهداشت جهانی شدیم. چیزی که حتی در انتقال پول به آن سازمان بین المللی به چالش کشیده شده است.
وی افزود: استاندارد سازی ، همکاری بین المللی و بهبود کیفیت تولید داخلی می تواند هزینه ها را کاهش داده و تأثیر مثبتی در بازار تجهیزات پزشکی در دو سال آینده داشته باشد. ما باید از این فرصت ها برای پیشرفت استفاده کنیم ، نه فقط به دنبال چالش ها هستیم.
وی گفت که ما باید در این مسیر برای هر دو حالت آماده باشیم. هم موفقیت و هم شکست. اگر انتظار نمی رود برنامه ها ، ما باید یک راه حل جایگزین داشته باشیم. در زمینه بهداشت ، ما وظیفه ای شبیه به امنیت و آموزش داریم که بخشی از وظایف حاکمیت است و باید یک دیدگاه مسئول داشته باشیم.
جعفاریان گفت: “خوشبختانه ، کارشناسان ارشد وزارتخانه با فعالان تجهیزات پزشکی تعامل دارند و این همکاری می تواند منجر به تصمیمات بهتر شود.” اگر شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد و منابع ارزی در دسترس تر شود ، مصرف آن نیز باید منطقی و دوراندیشی باشد.
وی گفت: “اگر نتوانستیم برخی از فناوری ها را بدست آوریم ، هنوز هم باید برنامه ریزی کنیم تا خدمات درمانی به مردم آسیب نرساند.” فعالیت ما در نهایت در خدمت مردم است و این بزرگترین مزیت شغلی ما است. ما باید از این فرصت قدردانی کنیم و اجازه ندهیم حاشیه ها آن را تحت الشعاع قرار دهند.
در پایان ، وی گفت: “من امیدوارم که با مشکلات ، منطق و همدلی غلبه کنم.” خوشحال شدم که امشب فرصتی برای حضور در کنار شما داشتم.