تنقلات سالم برای دانش آموزان / ساندویچ و تنقلات خانگی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل زاده با تاکید بر تهیه میان وعده های سالم و مقوی برای تامین سلامت دانش آموزان گفت: غذاهایی که به عنوان تنقلات مدرسه برای تفریح در کیف دانش آموزان قرار می دهید، بهتر است انواع مواد را با هم ترکیب کنید. پروتئین، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات.
وی افزود: میوه ها و سبزیجات یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه به شمار می روند، سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند و می توانند علاوه بر تامین بخشی از نیاز دانش آموزان به ویتامین هایی مانند ویتامین A. C، ویتامین های گروه B و مواد معدنی مانند پتاسیم به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک می کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو تنبل نیز گزینه های مناسبی برای میان وعده هستند. خیار و گوجه فرنگی را می توان به عنوان یک ساندویچ سالم برای دانش آموزان تهیه کرد. ساندویچ سالم به معنی ساندویچ هایی است که حاوی پنیر یا مغزهایی مانند گردو، پسته یا بادام یا سبزیجات و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کاکائو، فلافل است. خانگی باشد یا علویه و همبرگر.
وی گفت: برای تهیه ساندویچ سالم بهتر است از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده شود و تا حد امکان از نان لواش و باگت سفید برای ساندویچ استفاده نشود. همچنین به دلیل داشتن چربی زیاد از پنیر خامه ای استفاده نکنید.
وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویچ سوسیس و کالباس گفت: یکی از غذاهایی که این روزها طرفداران بسیاری از کودکان و نوجوانان است، کره بادام زمینی است که توصیه می شود مصرف آن را به یک بار در هفته محدود کنید. ، زیرا کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و به دلیل کم تحرکی در کودکان باعث اضافه وزن و چاقی می شود. لازم به ذکر است که اگر کودک دارای اضافه وزن یا چاق است، کره بادام زمینی را باید به یک بار در ماه محدود کرد.
اسماعیل زاده افزود: سمنو نیز سرشار از ویتامین های گروه B است و می تواند بخشی از نیاز دانش آموزان را برطرف کند. کدو تنبل بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده های دانش آموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا می رسد و ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی فصلی افزایش می یابد، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو تنبل، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز به پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک می کند. پس سعی کنید هر روز از این غذاها برای میان وعده کودکتان استفاده کنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است از شیر ساده به جای شیر طعم دار، آبجو و نوشابه به دلیل دارا بودن قند بالا و به جای کیک و بیسکویت به ویژه آن ها استفاده شود. با خامه باید از بیسکویت سبوس دار استفاده کرد.