تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟
سید ناصرالدین مصطفوی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا اظهار کرد: سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که توسط بیش از 350 ویروس مختلف ایجاد می شود که سه مورد آن ویروس آنفلوانزا است. معمولاً سرماخوردگی به دلیل احساس خارش یا خراش در گلو ایجاد می شود و پس از آن افراد علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گرفتگی بینی را تجربه می کنند.
وی با بیان اینکه سرماخوردگی در کودکان می تواند همراه با تب باشد، افزود: معمولا سرفه در سرماخوردگی شدید نیست و افراد دچار تب شدید نمی شوند و پس از سه تا چهار روز با تقویت سیستم ایمنی بدن ترشحات بینی غلیظ می شود. که ترشحات لاشه سلول های دفاعی و ویروس ها کشته و آسیب می بیند.
این فوق تخصص بیماری های کودکان تصریح کرد: پس از پنج تا هفت روز ترشحات بینی در افراد مبتلا به سرماخوردگی بهبود می یابد و پس از گذشت 10 تا 14 روز بیماری به پایان می رسد و مصونیت نسبت به بیماری در بدن ایجاد می شود که منجر به ایمنی می شود. تا آخر عمر خود را درگیر این ویروس نکنید.
مصطفوی ادامه داد: با توجه به اینکه کودکان تجربه کمتری با ویروس ها دارند، بیشتر در معرض سرماخوردگی هستند، اما پس از هشت تا ده سالگی، کودکان مانند بزرگسالان دو تا چهار بار در سال دچار سرماخوردگی می شوند اما کودکان زیر هشت سال ممکن است شش تا هشت بار در سال سرما بخورد.
وی با بیان اینکه عفونت گوش، ریه و سینوس از جمله عوارض شایع سرماخوردگی است، گفت: شدت علائم آنفولانزا به ویژه علائم سیستمیک بیماری مانند تب، سردرد، بدن درد، تهوع و استفراغ بیشتر است. آن سرماخوردگی آنفولانزا باعث علائم تنفسی و عوارض بیشتری برای افراد می شود.
فوق تخصص بیماری های کودکان با بیان اینکه آنفولانزا در واقع سرماخوردگی با علائم و عوارض شدیدتر است، افزود: آنفولانزا در بیشتر موارد خود به خود بهبود می یابد، اما عوارض آن بیشتر از سرماخوردگی است. عفونت گوش میانی یکی از شایع ترین عوارض سرماخوردگی و آنفولانزا است که قابل درمان است، اما در صورت درمان نشدن، ممکن است استخوان پشت گوش نیز درگیر شود.
مصطفوی با بیان اینکه عفونت ریه که یکی از عوارض دو بیماری ذکر شده است نیز قابل درمان است اما گاهی عفونت ریه شدیدتر است، افزود: شیوع این عوارض در جمعیت عمومی بسیار کم است، بنابراین وجود ندارد. نیاز به نگرانی در مورد این داشت