تغذیه هدفمند؛ کلید آرامش مادر در دوران استراحت مطلق

شمیم پیلیوری ، متخصص زنان و زایمان گفت: “استراحت مطلق یکی از اقدامات پزشکی در حاملگی های پرخاشگر است که برای جلوگیری از عوارض احتمالی مادر و جنین توصیه می شود.”
وی گفت: “این بیماری معمولاً در مواردی مانند فشار خون بالا ، انقباضات زودرس ، نارسایی گردن رحم ، خونریزی یا زایمان زودرس مورد استفاده قرار می گیرد.”
متخصص زنان و زایمان خاطرنشان كرد: اگرچه استراحت مطلق محدود به كاهش فعالیت بدنی است ، اما در صورت عدم جاهل ، عواقب جسمی و روحی آن می تواند برای مادر خطرناک باشد. به همین دلیل ، مراجعه منظم به پزشک ، دریافت مشاوره تخصصی و همراهی فعال عوامل مهمی در کاهش استرس و اضطراب مادران است.
با تأکید بر نقش تغذیه در کاهش تحرک ، پیله خاطرنشان کرد: در زمان استراحت مطلق ، مصرف کالری باید با توجه به سطح فعالیت تنظیم شود.
وی گفت: “رژیم غذایی مادر باید از نظر فیبر ، کلسیم ، آهن و پروتئین زیاد باشد و برای جلوگیری از افزایش وزن غیر ضروری در مورد مصرف چربی ها و کربوهیدرات ها مراقب باشید.”
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان هشدار داد: کاهش حرکت در این دوره می تواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست ، لخته شدن خون و افزایش وزن شود ، به خصوص برای جلوگیری از لخته شدن خون ، حرکات ساده پا ، حتی در حالت استراحت.
Piliuri گفت: “زوجین باید در مراجعه به پزشک شریک باشند.”
وی گفت: “این همراهی نه تنها به کاهش استرس مادران کمک می کند بلکه در تصمیمات پزشکی نیز مفید است.”
متخصص زنان و زایمان در پایان به علائم خطر هشدار داد و گفت: انقباضات مكرر یا شدید ، خونریزی غیر طبیعی ، پارگی کیسه آب ، سردردهای مداوم ، علائم مسمومیت بارداری یا اختلالات پایدار دستگاه گوارش از جمله مواردی است كه مادر باید در صورت مشاهده بلافاصله ببیند.