تغذیه مناسب در ماه مقدس ماه رمضان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، علاوه بر کف معنوی ، رمضان فرصتی برای بهبود سلامت جسمی و روانی است. با یک رژیم غذایی مناسب و متعادل ، می توانید کبد چرب را کاهش دهید ، قند خون را تنظیم کنید ، مقاومت به انسولین را کاهش داده ، وزن را کنترل کرده و فشار خون را کاهش دهید. در صورت جلوگیری از پرخوری ، چرب و غذاهای شیرین در وعده های غذایی ، می توان این مزایا را بدست آورد.
بلوک فرهاد لشکار ، یک متخصص تغذیه بالینی در مورد تغذیه در ماه مقدس رمضان ، گفت: “اگر شخصی به غذاهای ناسالم مانند غذاهای پر از چربی ، پر و قند در طول ماه رمضان روی آورد ، او نه تنها اثرات مثبت روزه را افزایش می دهد ، بلکه باعث افزایش اثرات مثبت ناشتا می شود ، بلکه همچنین.
این متخصص تغذیه گفت: “میان وعده های شیرین ، غذاهای سرخ شده ، غذاهای چرب و شور ، شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه و محصولات گوشتی آماده مانند سوسیس و سوسیس از جمله مواردی هستند که باید از بین بروند.” این غذاها علاوه بر افزایش کالری میزان مصرف ، باعث تشنگی و اختلال در دستگاه گوارش می شوند.
وی با اشاره به مصرف غذاهای حاوی آرد سفید به عنوان یکی از رایج ترین غذاهای ماه رمضان ، گفت: “Halva به دلیل آرد و قند سفید بالا انرژی بالایی دارد و فاقد فیبر کافی است.” اگرچه مصرف مقدار کمی ممکن است برای تسکین ضعف مفید باشد ، اما مداوم و بیش از حد از HALVA می تواند باعث افزایش وزن و اختلال در تعادل قند خون شود.
بلوک فرهاد لشکر در مورد وعده غذایی افطار گفت: “افطار باید با غذای سبک و کم حجم شروع شود.” اب لکچای کم رنگ یا شیر گرم با خرما گزینه های مناسبی برای باز کردن روزه است. بعد از استفاده از این مواد ، بهتر است کمی صبر کنید و سپس یک شام سبک و سالم بخورید.
وی گفت: “خوردن نان ، پنیر ، گردو ، سبزیجات و چای می تواند یک افطار ساده و ساده باشد.” پس از آن ، شام ، که شامل غذای اصلی است ، می تواند در زمان مناسب خورده شود.
متخصص تغذیه تأکید کرد: “وعده جادو هرگز نباید از بین برود.” سپیده دم باید کامل باشد ، موضوع و بسته به وضعیت جسمی افراد و فعالیت روزانه افراد متعادل و تنظیم کنید. فعال و جوانان می توانند از طلوع کامل تری استفاده کنند ، اما برای افراد مسن و افرادی که متابولیسم کم دارند ، قول جادو باید سبک تر باشد.
بخش بلوک خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای شور ، چرب و تند در سپیده دم ممنوع است ، زیرا این غذاها در طول روز باعث تشنگی بیش از حد می شوند. همچنین توصیه نمی شود که آب زیادی را در سپیده دم مصرف کنید ، زیرا بدن قادر به حفظ حجم زیاد آب نیست و بلافاصله دفع می شود. بهتر است آب را به تدریج از افطار تا سحر مصرف کنید.
وی گفت: یکی از مشکلات مهم روزه گرفتن ، ضعف چند ساعت پس از طلوع آفتاب است و گفت: “خوردن مواد شیرین در سپیده دم مانند نان و عسل یا مربا می تواند به سرعت قند خون را افزایش داده و ترشح انسولین را تحریک کند ، که منجر به افت شدید قند خون و ضعف می شود.” راه حل مناسب شامل منابع پروتئینی مانند جوش تخم مرغ ، گوشت بخارپز ، ماست یا پنیر کم مصرف در سپیده دم برای حفظ انرژی بدن در طول روز است.
به گفته داوطلب هلال احمر ، تهیه آب و مایعات کافی یکی از مهمترین نقاط غذایی ماه رمضان است. وی گفت: “علاوه بر آب ، بخش مهمی از مایعات بدن باید از طریق میوه و سبزیجات تهیه شود.” استفاده از میوه هایی مانند پرتقال ، سیب ، کیوی و سبزیجات تازه یا سالاد به حفظ آب بدن کمک می کند. لبنیات نیز توصیه می شود ، به ویژه شیر و ماست ، زیرا پروتئین و کلسیم را نیز در اختیار بدن قرار می دهد.
بخش بلوک ، با اشاره به نوشیدنی های مفید ، گفت: چای کمرنگ ، آب ساده ، شربت های سنتی مانند شربت یا شربت آب لیمو (پایین) نوشیدنی های خوبی برای افطار هستند. اما چای و قهوه جسورانه به دلیل خاصیت مادر (دیورتیک) می تواند باعث کم آبی بدن شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود تأکید کرد: افرادی که بیماری هایی مانند دیابت یا فشار خون بالا و روزه دارند باید در مورد تغذیه خود با یک پزشک مشورت کنند. این افراد باید به اندازه کافی مایعات بنوشند و داروهای خود را با پزشک خود در طی ساعات مجاز مصرف آب و مواد غذایی تنظیم کنند. و وی گفت ، سالادهای تازه ، سبزیجات و میوه های متنوع منابع خوبی برای ویتامین ها هستند. لبنیات همچنین می تواند ویتامین D و کلسیم را در بدن فراهم کند. همچنین برای جلوگیری از ضعف عضلات ، پروتئین کافی مصرف می شود. منابع پروتئین شامل گوشت ، تخم مرغ ، حبوبات ، آجیل (مانند گردو ، بادام و غیره) و لبنیات است.
بلوک فرهاد لشکر در مورد نیازهای غذایی گروههای سنی مختلف گفت: “نوجوانان به دلیل رشد سریع به پروتئین و انرژی بیشتری احتیاج دارند.” سالمندان برای جلوگیری از تجزیه و تحلیل عضلات نیز باید پروتئین کافی دریافت کنند. لبنیات ، سبزیجات پخته شده و غذاهای نرم و نرم برای افراد مسن توصیه می شود.
در پایان ، وی خاطرنشان كرد: یكی از خطاهای متداول در افطار و سحر در حال پرخوری است. این رفتار هضم ، وزن معده و مشکلات دستگاه گوارش را مختل می کند. وعده های غذایی باید غذاهای سبک و متنوع و مفید با حجم مناسب باشند.
تغذیه مناسب یک کلید یک روزه ایمن ، مؤثر و مولد است. اگر یک روزه می داند که چگونه و چه موادی را در وعده های جادو و افطار مصرف می کند ، نه تنها از بروز مشکلات مانند ضعف ، کم آبی بدن یا مشکلات هضم جلوگیری می کند ، بلکه می تواند از این فرصت طلایی برای پاکسازی بدن ، بهبود عملکرد بدن و حتی تقویت روحیه ذهنی و آرامش نیز استفاده کند. ماه رمضان فرصتی برای تجدید نظر در شیوه زندگی و بازسازی سلامت است ، که در آن تغذیه مناسب نقش مهمی را ایفا می کند.