تغذیه مناسب در زمان آلودگی هوا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، در عصر آلودگی هوا باید با رعایت نکات تغذیه ای سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و اثرات منفی آلاینده ها را کاهش دهیم. نوشیدن مایعات کافی مانند آب، چای سبک، چای و آب میوه به دفع آلاینده ها از بدن کمک می کند. همچنین مصرف میوه های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و کیوی و فلفل دلمه ای طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث دفع بهتر مواد مضر می شود.
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم کلم بروکلی و مصرف سبزیجات به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها با عوامل مضر مقابله می کنند و مصرف شیر و لبنیات کم چرب به مرطوب نگه داشتن غشای مخاطی مجاری تنفسی و کاهش سوزش گلو کمک می کند. مغزها و دانه ها از جمله بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و کنجد با داشتن ویتامین E از بدن در برابر آسیب های ناشی از آلودگی محافظت می کنند.
در این مدت، کارشناسان توصیه می کنند که غذاهای کبابی و سرخ شده کمتر مصرف شود و غذاهای بخارپز و آب پز جایگزین شوند. مصرف عسل و لیمو برای کاهش التهاب و خشکی گلو نیز مفید است و غذاهای حاوی امگا 3 مانند ماهی، گردو و دانه کتان به کاهش التهاب بدن کمک می کند.
در این راستا باید از فست فودها و غذاهای بسیار چرب نیز پرهیز کرد، زیرا فشار بیشتری به بدن وارد می کنند و خستگی را افزایش می دهند.
در کنار این موارد مصرف سوپ ها و سوپ های سبک مانند سوپ سبزی، سوپ جو و عدس توصیه می شود زیرا علاوه بر مغذی بودن به مقابله بهتر بدن با آلودگی هوا کمک می کنند.



