تعداد سقط جنین روزانه در ایران چقدر است؟
به گزارش خبرآنلاین، نشست خبری با موضوع پیشگیری از سقط جنین و عوارض آن با حضور صدیقه حنطوش زاده رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران، سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان و زهرا برگزار شد. طولی، رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت. و گردهمایی متخصصین زنان و زایمان ظهر چهارشنبه ۱۴ دی ماه در ساختمان ولیعصر بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد.
صدیقه حنطوش زاده رئیس پژوهشکده سلامت در این جلسه گفت: روزانه 1200 سقط جنین صورت می گیرد. این سقط های بی دلیل می تواند به سلامت مادر و جنین آسیب برساند.
باید بدانیم که نمی توانیم برای زندگی دیگران تصمیم بگیریم. بسیاری از مادرانی که سقط جنین می کنند بعداً پشیمان می شوند. برخی از مادران فکر می کنند که جنین های هشت هفته ای انسان نیستند. در حالی که از نظر علوم فلسفی و دینی، هر موجودی که حیات دارد، حق حیات دارد.
وی در خصوص عوارض بعد از سقط گفت: عوارضی که ما متصور هستیم محدود به بارداری نیست. زمانی که جنین سقط می شود، مادر در بارداری های بعدی با مشکلاتی مواجه می شود. ممکن است چسبندگی شدید داشته باشد. چسبندگی، عفونت، ناباروری و… از جمله عوارض بعد از سقط جنین برای مادر است.
در مامایی و زنان اولویت ما حفظ سلامت مادر است.
دکتر حنظوش زاده درباره تغییر تعداد کودکان مبتلا به سندرم داون در تست های غربالگری گفت: در تحقیقی که در هلند انجام شد، پس از تست غربالگری تغییری در تولد کودکان مبتلا به سندرم داون مشاهده نشد. زیرا مادران تنها پس از تشخیص سندرم داون تصمیم به سقط جنین نگرفتند، بلکه سبک زندگی خود را تغییر دادند تا با مراقبت از کودک آسیب دیده هماهنگ باشد.
سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان درباره عوامل سقط جنین گفت: باید عواملی که مادران را به سقط جنین سوق می دهد شناسایی کنیم. تجارت سقط جنین مرحله فاجعه و مافیا را پشت سر گذاشته و به صنعت تبدیل شده است. شما با دو کلیک در اینترنت به قرص های سقط جنین دسترسی دارید.
وی گفت: سالانه نزدیک به 500 هزار سقط جنین در کشور انجام می شود. اما با توجه به آمار بالای سقط جنین غیرقانونی، آمار دقیقی از تعداد کل سقط جنین در کشور وجود ندارد.
وی افزود: قانون جوانان جمعیت قوانین سخت گیرانه ای را وضع کرده است اما کسانی که در حال سقط جنین هستند پرونده کرامت به مراجع قضایی ارسال می شود اما پرونده به سرعت مختومه می شود. نمی توان تمام تغییرات را به گردن مادر انداخت. باید بین قوه قضائیه و نهادهای نظارتی همکاری شود
باشد
کاظمی در پاسخ به این سوال که بیشترین آمار سقط جنین در کدام استان است، تصریح کرد: در استان گیلان که طبابت می کنم، زاد و ولد بسیار پایین است. بسیاری از زنان به دلیل کار یا تحصیل، بارداری خود را به تاخیر می اندازند، در حالی که بارداری در سن 25 سالگی بسیار راحت تر از سن 38 سالگی است.
در ادامه اخوان ستارگان; این متخصص زنان و زایمان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی پزشکان خودشان اقدام به سقط جنین می کنند، گفت: همانطور که در همه زمینه ها تخلف صورت می گیرد، در حوزه زنان و زایمان نیز کسانی هستند که حساب و ذهن هستند این اقدام را انجام می دهند. آنچه مهم است ارتقاء آگاهی مردم است.
وی در ادامه تاکید کرد: همکارانی که این کار را انجام می دهند باید نسبت به عوارض سقط جنین آگاهی پیدا کنند.
اخوان تصریح کرد: سطح آگاهی زنان در جامعه ما باید افزایش یابد. باید بدانند که اگر جنین را نبینند دلیل نمی شود که زنده نباشد و حق حیات نداشته باشد.
زهرا طولی; رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: اگرچه مسائل اقتصادی ممکن است مادران را به سقط جنین تشویق کند، اما تجربه نشان داده است که وقتی مادران مشاوره خوبی می گیرند، در بسیاری از موارد از این تصمیم خودداری می کنند. موارد
وی با اعلام اینکه بسته پیشگیری از سقط جنین از سوی وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شده است، افزود: این بسته شامل آموزش مشاوره پیشگیرانه برای همکاران سلامت نیز در قالب تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و درمان است. بسیج جامعه پزشکی 300 مرکز. نفس (نجات کودکان از سقط جنین) تلاش می کند تا با ارائه مشاوره های لازم، زنان را از تصمیم به سقط منصرف کند.
منبع:خبرآنلاین