تعداد زنان در سن باروری سالانه 5 درصد کاهش می یابد

به گفته خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تاسنیم ، فاطمه محمد بیگی بر لزوم توجه جدی به قانون جمعیت در کنفرانس ملی “امید رویش” که امروز در سالن احدی حرم مقدس رضوی برگزار شد ، تأکید کرد.
وی گفت: قانون جوانان جمعیت ، که بارها و بارها توسط رهبر عالی به عنوان یک برنامه حیاتی و استراتژیک تأکید شده است ، باید کاملاً اجرا شود.
یکی از اعضای جناح حفاظت از جمعیت و خانواده مجمع مشورتی اسلامی ، با اشاره به آمار جمعیتی ، گفت: 60 ٪ از زنان متاهل در باروری (35 تا 49 سال) عمدتاً تمایلی به اتخاذ زایمان ندارند ، که این امر نیاز به سیاست های تشویقی برای این گروه دارد.
محمد بیگی افزود: “قانون جوانان جمعیت برای مقابله با پدیده تک رنگ و کاهش رشد جمعیت طراحی شده است و علاوه بر اجرای کامل آن ، ما باید قوانین و برنامه های دیگری را اتخاذ کنیم.”
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در سیستم بهداشتی کشور ، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ، ماماها در شبکه بهداشت و 10200 مامان در بلوک های تحویل بیمارستان ها خدمت می کنند که نقش مهمی در ارتقاء سلامت مادران و کودکان دارند. خوشبختانه ، در جوانان جمعیت ، خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و برنامه رشد ملی امید انواع مختلفی از بیمه را برای درمان ناباروری فراهم کرده است.
رئیس جناح جمعیت پارلمان با اشاره به پیشرفت های علمی این کشور ، گفت: “توسعه رشته های تخصصی مربوط به جوانان جمعیت نه تنها ظرفیت درمان زوج های نابارور داخلی را فراهم کرده است ، بلکه ارائه خدمات به زوج های خارجی است.”
محمد بیگی با مقایسه آمار جمعیت دهه های گذشته و حال ، گفت: در حالی که در گذشته با 10 میلیون زن در سن باروری ، امروز با 16 میلیون زن در 1403 ، تنها 980،000 تولد ثبت شده است که نشانگر تغییر در نگرش کودک به عنوان سرمایه است. در اینجا است که نقش حمایتی دولت و پارلمان در ایجاد تمایل به فرزندآوری زیاد است.
سرانجام ، با اشاره به الگوی جغرافیایی ازدواج و فرزندآوری در کشور ، نماینده مجلس گفت: استان های تهران ، خوراسان رازوی ، خوزستان و فارس بیشترین تعداد ازدواج و فرزندآوری را دارند که نشان می دهد تسهیل ازدواج جوانان می تواند به افزایش نرخ باروری کمک کند.
پایان پیام/