تشریح اهداف «درمانی» برنامه پزشکی خانواده

به گفته وبدا ، سید ساجاد رازاوی گفت: “از سال ، تمام اقدامات انجام شده در چارچوب برنامه پزشکی خانواده عمدتاً روی سلامت متمرکز شده است ؛ در حالی که در زمینه درمان ، متأسفانه ، ما حدود 5 سال با عقب نشینی روبرو هستیم تا اهداف این برنامه را انجام دهیم.
وی افزود: سطح دو و سه پیچیدگی خاص خود را در زمینه درمان دارند و افزود: فقط در دو استان فارس و مازندران در سطح 1 و 2 برنامه پزشک خانواده ، کار کمی وجود داشته است.
Razavi ادامه داد: برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع یک ضرورت است ، صرف نظر از تأکید رئیس جمهور و قانون برنامه توسعه هفتم ، و راه دستیابی به اهداف برنامه در سطح 1 و 2 ، که شامل ارتقاء سلامت جامعه ، دسترسی منصفانه به افراد و بهره مندی از خدمات بهداشتی فعال و با کیفیت ، حفظ و مدیریت منابع بهتر ، پشتیبانی مالی ، کارآیی و پشتیبانی مالی است.
معاون وزیر بهداشت ، با اشاره به محرومیت از مناطق کمتر و حتی حومه های اطراف پایتخت ، خاطرنشان کرد: بی عدالتی در دسترسی به خدمات درمانی هنوز یکی از مهمترین چالش های سیستم بهداشتی کشور است. متأسفانه ، منابع موجود در زمینه بهداشت محدود هستند و همان منابع محدود به درستی مدیریت و مورد استفاده قرار نمی گیرند. در نتیجه ، مردم نمی توانند از این منابع بهره مند شوند.
رازاوی تأکید کرد که در حالی که برخی از شهروندان به طیف گسترده ای از خدمات پیشرفته مانند نفت ، آنژیوگرافی و سی تی اسکن دسترسی دارند ، ساکنان مناطق محروم از دسترسی به این امکانات عاری هستند. و این در عزت جمهوری اسلامی ایران نیست و باید اصلاح شود.
وی تأکید کرد: راه حل این نابرابری چیزی غیر از اجرای کامل و یکپارچه برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع در تمام سطوح خدمات درمانی نیست.
رازاوی به تفاوت های نیازهای بهداشتی در استان های مختلف اشاره کرد و گفت: این نیازها باید با وضعیت موجود و مطلوب وظیفه داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: حمایت مالی و بهترین درمان برای عموم از راهبردهای سیاست های پزشکی خانواده است ، به شرط آنکه مردم خدمات مناسبی را دریافت کنند زیرا ما باید به آنها آموزش دهیم.
رازاوی با انتقاد از کسانی که مسئولیت مراحل مختلف را بر عهده داشته اند اما به برنامه پزشک خانواده اعتقاد ندارند ، گفت: “در شرایط فعلی ، نباید کسی در موقعیت تصمیم گیری یا اجرای آن وجود داشته باشد که در این برنامه مهم و استراتژیک باورنکردنی باشد.” از آنجا که تجربیات تلخ از کنار گذاشتن این برنامه در دوره گذشته از ما جلوتر است و تکرار آن جبران ناپذیر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: روسای دانشگاه برای موفقیت در برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع در استان ها باید با مقاماتی مانند فرمانداران و امامان و جماعت به بازرگانان و بازاریابان تماس بگیرند و همکاری های بین بخش را توسعه دهند ، در غیر این صورت این برنامه صرفاً اجرا نمی شود.
رازاوی افزود: “اگر ما اعتقاد داشته باشیم که اجرای این برنامه یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای سیستم بهداشت ایران است ، مانند کشورهایی که در اجرای آن موفق بوده اند ، ما موفق خواهیم شد.”
معاون وزیر بهداشت گفت که یکی از راهکارهای مربوط به مناطق محروم یک کار دشوار در برنامه پزشک خانواده است ، اما با کمک هوش مصنوعی و فن آوری های الکترونیکی و فناوری. در بدر یعنی 5 تا 5 درصد از نیاز کشور به متخصصان ، به ویژه ویزیت دوم و سوم ، بیماران را کاهش می دهد.
معاون وزیر بهداشت با ابراز شور و شوق حدود چهار میلیون ایرانی خدمات در بدر وی در ایران گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران تهران در بدر حدود 5 پزشک پزشک خود را دارند.
رازاوی از روسای دانشگاه های پزشکی این کشور خواست تا بسته های خدماتی را انجام دهند و اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور را تسهیل کنند.
وی اظهار داشت که حتی این بسته ها در تست هایی مانند هیئت مدیره طرح مورد سؤال قرار می گیرند ، و افزود که مدیریت منابع بخش مهم دیگری از اجرای برنامه های ما است. منابع این است ما داریم و می توانیم به جز مدیریت مناسب آنها کار دیگری انجام دهیم. همه ما می دانیم که منابع ما کم است ، اما همه ما معتقدیم که این منابع پایین به خوبی مدیریت نشده اند.
معاون وزیر بهداشت ، با اشاره به درخواست قبلی معاون دانشگاه های پزشکی برای اعلام ظرفیت ها و امکانات موجود ، اظهار داشت: لازم است درک کاملی و جامع از تجهیزات ، توانایی ها و کاستی ها در زمینه درمان داشته باشیم تا بتوانیم پزشک خانواده و سیستم ارجاع را اجرا کنیم. بنابراین انتظار می رود که دانشگاه ها در کمترین زمان ممکن پاسخگو باشند.
رازاوی در ادامه گفت: ضروری است که زیرساخت های لازم ، بیمارستان های برنامه ، ظرفیت ها و قابلیت های بخش دولتی و خصوصی و سایر ابعاد مرتبط با آن شناسایی و شناسایی شوند تا اجرای برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع به نیازهای واقعی و مراجعه به افراد در سطوح مختلف خدمات پاسخ داده شود.
وی بر اهمیت و ضرورت توانمندسازی مدیران برنامه ، از جمله پزشکان و مراقبان بهداشت ، درباره برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع تأکید کرد و گفت: “این افراد باید تحت سلطه وزیر و معاون وزرای بهداشت باشند تا بتوانند علاوه بر درک اهمیت برنامه ، آن را اجرا کنند.”
معاون وزیر بهداشت گفت: اهمیت دستورالعمل های اجرای برنامه مهم است: مهم نیست که دستورالعمل های این برنامه چه شکست خورده است. هر استان نباید راه خود را پیاده سازی کند. اگر مکانی وجود دارد که کار ناقص باشد ، مواردی را به مرکز گزارش دهید که در دستورالعمل ها گنجانده شود.
رازاوی بر اتصال به سیستم کلینیک ها و بیمارستان ها و از بین بردن نواقص آن برای اجرای بهتر برنامه پزشک خانواده تأکید کرد: مشکلات از طریق مرکز فناوری اطلاعات دنبال می شوند.
در پایان ، وی مهمترین بخش برنامه پزشکی خانواده و سیستم ارجاع و هدف از خدمات را می سازد. بی پایان او می دانست که هر دانشگاهی که بتواند این رفتار را در شرکت تابعه خود تغییر دهد ، در اجرای برنامه موفق خواهد بود.