تشدید مشکلات اقتصادی آزمایشگاه ها؛ پیامدهای حذف ارز 4200 تومانی – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
سلامت جو، محمد صاحب زمان دبیر انجمن انجمن های علوم آزمایشگاهی روز چهارشنبه در نشست خبری که در سالن همایش های انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی تشخیصی پزشکی برگزار شد، گفت: آزمایشگاه مجموعه ای است که فعالیت های بهداشتی و اقتصادی دارد و باید از این آزمایشگاه ها حمایت کنند. در یک چرخه
وی افزود: وزارت بهداشت، بیمه های پایه و تکمیلی و خود دولت و سازمان برنامه و بودجه از آزمایشگاه های تشخیص پزشکی حمایت کنند. اما در سال های گذشته این مجموعه ها همراه با آزمایشگاه ها نبوده است.
آقا زمان وی ادامه داد: در سال های اخیر که شاهد تشدید مشکلات اقتصادی در کشور بودیم، شرایط آزمایشگاه ها نیز بدتر شده است و دولت باید مابه التفاوت نرخ ارز مورد نیاز آزمایشگاه ها را پرداخت کند.
وی افزود: بیمه ها نیز از پرداخت مطالبات آزمایشگاه های تشخیص پزشکی کوتاهی کرده اند و در حال حاضر 9 ماه بدهی به آزمایشگاه ها دارند.
آقا زمان وی گفت: اکنون ارز 4200 را حذف می کنند و از اسفند سال گذشته دولت تصویب کرد که این نوع ارز به تدریج حذف شود.
وی افزود: آنچه مسلم است دولت است مابی نابرابری نرخ ارز باید به مردم یارانه بدهد تا افزایش هزینه ها تاثیری بر آنها نداشته باشد.
آقا زمان وی ادامه داد: دولت باید این تعهد را به آزمایشگاه ها بدهد زیرا با گران شدن ارز، کیت نیز گران می شود. آزمایشگاه هایی که توان پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز را ندارند و دولت باید پرداخت کند.
وی افزود: متاسفانه چهار ماه است که بلاتکلیفی وجود دارد. در ما در شورای عالی بیمه سلامت هستیم و آزمایشگاه ها مشکل پیدا کرده اند.
آقا زمان وی گفت: قیمت کیت ها 5 تا 6 برابر گران شده و با تعرفه های فعلی نمی تواند این کیت ها را تهیه کند.
وی افزود: دولت در این زمینه کوتاهی کرده و آزمایشگاه ها را با مشکل مواجه کرده است.
دبیر مجمع انجمن های علوم آزمایشگاهی کشور تاکید کرد: اکنون آزمایشگاه ها در کنار مردم هستند چی و چگونه می توان این هزینه را به مردم تحمیل کرد.
غلامرضا حمزه اگر دبیر انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی تشخیصی پزشکی ایران گفت: هیچ خدمتی در حوزه پزشکی بدون کار آزمایشگاهی انجام نمی شود و بیشترین خدمات در حوزه سلامت در حوزه پزشکی است. پاراکلینیک انجام می شود
وی افزود: سالانه بیش از 500 میلیون آزمایش آزمایشگاهی در کشور انجام می شود که هر ساله حدود 20 تا 30 درصد به این تعداد اضافه می شود.
حمزه اگر وی ادامه داد: وابستگی آزمایشگاه ها به ارز بیش از سایر خدمات در حوزه سلامت است و در این بین بیشتر خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی انجام می شود و هرگونه تغییر نرخ ارز بر خدمات این بخش تاثیر می گذارد. . پرتو قرار می دهد
وی افزود: در حال حاضر با حذف ارز ترجیحی، چرخه اقتصادی آزمایشگاه ها مختل شده است و این شرایط در مناطق کمتر برخوردار است. بیشتر قابل مشاهده است.
حمزه اگر وی ادامه داد: اگر این مشکل در اسرع وقت و با یک اقدام حل نشود، با فوریت؛ شرایط برای آزمایشگاه ها و البته مردم سخت تر خواهد شد.
وی افزود: تمامی تشخیص های آزمایشگاهی متاثر از نرخ ارز تهیه کیت های تشخیصی است.
حمزه اگر وی در خصوص کیفیت کیت های تشخیصی گفت: تمامی کیت ها از فیلتر سازمان غذا و دارو عبور می کنند و از این نظر مشکلی وجود ندارد.
وی در خصوص استفاده از کیت های قاچاق در آزمایشگاه ها افزود: ممکن است برخی کیت ها از مجاری غیرقانونی و قاچاق وارد آزمایشگاه ها شود و در صورت عدم اقدام عاجل وضعیت بدتر می شود.
حمزه اگر وی ادامه داد: ارز 4200 آزمایشگاه از اول آذر 1403 حذف شده و دولت به واردکنندگان لوازم آزمایشگاهی اعلام کرده است که باید از ارز 28500 استفاده کنند.
سیدحسین فاطمی، رئیس انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی بالینی ایران گفت: 90 درصد مردم از آزمایشگاههای بخش خصوصی استفاده میکنند و همچنین بیمهها نیز از خدمات آزمایشگاهی پشتیبانی میکنند.
وی افزود: ارز 4200 قطع شده است و آزمایشگاه ها توان خرید مواد مصرفی با ارز 28500 را ندارند و آزمایشگاه ها در حال فروپاشی هستند.
فاطمی گفت: وقتی تشخیص درست نیست درمان هم زیر است پرتو و ما نمی خواهیم این اختلال در مسیر درمان مردم ایجاد شود.
وی افزود: افزایش قیمت مواد مصرفی آزمایشگاه ها نه برای مردم قابل قبول است و نه برای آزمایشگاه هایی که می توانند آنها را خریداری کنند.
فاطمی گفت: دولت باید با حذف ارز ۴۲۰۰ از آزمایشگاه ها حمایت کند.
محمدهادی صادقی عضو شورای عالی نظام پزشکی و هیات مدیره انجمن آسیب شناسی گفت: وضعیت تشخیص و درمان در کشور روند نزولی دارد و امکان ارائه برخی خدمات وجود ندارد. “
وی افزود: مابه التفاوت نرخ ارز باید در اسرع وقت به آزمایشگاه ها تزریق شود تا از شرایط سخت در مسیر خدمت رسانی به مردم جلوگیری شود.