تشخیص زودرس و مداخله ، کلید پیشگیری از توانمندسازی روانی در کودکان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

علی اکبر مامن ، متخصص کودکان و نوجوانان و عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور آهواز گفت: اگر تکامل طبیعی کودکان مبتنی بر چهار پایه اصلی باشد ، از جمله حرکات بزرگ ، حرکات ظریف ، گفتار و ارتباطات شخصی و اجتماعی ، وی گفت: “اگر کودک در سنین کودکی نتواند این مهارت ها را بدست آورد ، طبق گفته سازمان بهداشت جهانی” اختلال تکاملی و پس از آن خواهد بود. “
وی ادامه داد: در هر یک از این چهار منطقه (حرکات بزرگ ، حرکات ظریف ، گفتار و ارتباطات شخصی و اجتماعی) ، علائم و نشانه هایی مانند ضعف در کنترل حرکات بزرگ عضلات مانند سر ، گردن ، تنه و اندام ، عدم توانایی در جابجایی اشیاء ، بازی با توپ یا بسته شدن لباس و بسته بندی لباس.
این متخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: مشکلات توانایی ذهنی بیشمار بوده و گفته می شود: مشکلات مربوط به بارداری ، زایمان ، حوادث و بیماری های پس از زایمان ، عوامل ژنتیکی و محیطی مانند تغذیه ، محل زندگی و دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی همه می توانند بر مغز و رشد ذهنی کودک تأثیر بگذارند.
مؤمن بر اهمیت توجه به فرصت طلایی پیشگیری و تشخیص زودهنگام این اختلالات تأکید کرد و افزود: اقداماتی مانند مشاوره ژنتیکی قبل از تولد ، تست های غربالگری بارداری و پس از زایمان ، واکسیناسیون به موقع ، نظارت بر تغذیه و رشد نوزاد و نوزاد و همچنین انجام آزمایشات ارزیابی.
وی همچنین به اهمیت مراجعه و تشخیص در زمان این اختلال اشاره کرد و گفت که تأخیر یا کمبود در این مراحل می تواند منجر به آسیب جبران ناپذیر شود.
یکی از اعضای دانشگاه علوم پزشکی Jundishapur Ahvaz خاطرنشان کرد: با ترویج آگاهی والدین در این زمینه و تشخیص زودرس و مداخلات ، می توان از بسیاری از اختلالات رشد و رشد و رشد و پیشرفت در کودکی جلوگیری کرد.