تزریق واکسیناسیون در کودک و غربالگری ، پیشگیری از راه سل – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، علی پولارگ ، به مناسبت روز جهانی سل ، ابراز شیوع گسترده سل در سراسر جهان ، روش های انتقال ، علائم ، راه های تشخیص و درمان آن ، و گفت که امروزه حدود یک نفر از جمعیت جهان در معرض بیماری قرار دارد و سل یکی از رایج ترین عفونت های انسانی است.
Polarg گفت: “اگرچه این بیماری عفونی است ، اما همه بیماران علائم بالینی ندارند.” بسیاری از افراد ممکن است بدون علامت باشند ، اما هنوز هم می توانند عفونت را به دیگران منتقل کنند.
وی افزود: سل ناشی از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که از طریق سیستم تنفسی وارد بدن می شود و در صورت تکثیر در ریه ، می تواند منجر به علائم بالینی شود.
به گفته متخصص ریه ، علائم اصلی این بیماری شامل سرفه خشک یا خلط (گاهی با مخلوط کردن خون ، تنگی نفس ، کاهش وزن ، تعریق شبانه و بی حسی.
راه های انتقال و گسترش بیماری
متخصص ریه تأکید کرد: سل به طور عمده از طریق هوا منتقل می شود ، هنگامی که فرد مبتلا به سرفه ، عطسه یا حتی صحبت کردن ، ذرات حاوی باکتری ها در هوا پخش می شوند که اگر این ذرات بسیار کوچک باشند ، می توانند به ریه شخص دیگر نفوذ کنند و باعث عفونت شوند.
وی خاطرنشان کرد: در محیط هایی که دارای تراکم بالای جمعیت ، ضعف سیستم ایمنی بدن و سطح سلامتی پایین هستند ، شیوع این بیماری شیوع بیشتری دارد: سل در کشورهای آفریقایی ، بخش هایی از آسیا و مناطق محروم جهان سوم شیوع بیشتری دارد. افراد مبتلا به نقص ایمنی یا تحت درمان با داروهای سرکوبگر ایمنی نیز در معرض خطر بیشتری برای این بیماری هستند.
تشخیص و درمان سل
عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی همادان درباره روشهای تشخیصی سل گفت: تشخیص این بیماری معمولاً از طریق تحقیقات انجام می شود مخلوط کردن و مشاهده سل انجام می شود. اگر جوانه در نمونه است مخلوط کردن دیده نمی شود ، این بیماری به طور قطعی تأیید نمی شود و تحقیقات بیشتر ، از جمله تست های تصویربرداری و آزمایش های پوستی مانند آزمایش سلسله (PPD) در آنجا.
با توجه به درمان این بیماری ، وی توضیح داد: سل یک داروی است و شامل حداقل 6 ماه داروهای ترکیبی است. در موارد خاص مانند سل مغزی ، دوره درمان ممکن است تا 6 ماه یا بیشتر ادامه یابد.
اهمیت پیشگیری از سل
Polarg پیشگیری از سل را بسیار مهم دانست و گفت مهمترین محورهای پیشگیری از بیماری ، از جمله تزریق واکسیناسیون “بنفش“(BCG) در نوزادان تشخیص زودرس بیماران است و از انتشار آن برای دیگران جلوگیری می کند.
همچنین ، آزمایش های غربالگری مانند تست های پوستی سلسله و تصویربرداری پزشکی برای افراد در معرض خطر توصیه می شود و در صورت تشخیص آن ، درمان پیشگیری با داروهای ترکیبی حداقل برای 6 ماه انجام می شود.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان توضیح داد: برای جلوگیری از عفونت در بدن می توان از افرادی که در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند ، جلوگیری کرد.