سلامت خانواده

ترس و توهم به بهانه قبولی در امتحان! – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

گروه بهداشت خبرگزاری مهر – محدث رمضانعلی: می دانم که کار درستی نمی کنم، اما زندگی من بدون این مواد نمی تواند زندگی کند! وقتی این ماده را مصرف می کنم حالم بهتر می شود و از هیاهوی دنیا رهایی می یابم. اگر بخواهم زندگی سالمی را دنبال کنم چقدر زنده خواهم ماند؟ اینها سخنان نوجوانی است که با مصرف این داروها به دنبال اوقات خوشی است.

زهرا یکی از دخترانی است که برای درس خواندن با تمرکز بهتر در دام استفاده از مسکالین افتاد اما از قضا به جای تمرکز با مصرف مسکالین دچار توهم کاذب شد و در حالی که از مدرسه برمی گشت. از پل گذشت هوا در حال عبور بود، تصور کرد گربه ای از پل هوایی آویزان است و برای نجات گربه تا کمر خم شد، غافل از اینکه گربه ای وجود ندارد و جان خود را به خطر انداخت.

پوریا درباره تجربه اش از مصرف این دارو می گوید ما مثل بچه های کوچک داشتیم خوش می گذشت. انگار چیزی برای من جدید بود. انگار بچه شده بودیم و وسط دیزنی بودیم زمین ما را تنها گذاشتند. باد خنک را روی صورتم حس می کردم.

دوستان من این حس را نداشتند، اما من هنوز آن را به یاد دارم. در آن لحظات همه را کوچکتر از خودم احساس می کردم. می دانستم که کار مهمی در این دنیا دارم که باید انجام دهم من آنجا هستم دادن گاهی اینطوری بودم که ناتوان بودم سلام نمدی ندیدم هر چیزیمن می توانم هر کاری که بخواهم در یک لحظه انجام دهم و هیچ مانعی برایم وجود ندارد.

اما این احساسات خوشایند حدود 2 ساعت طول کشید و سپس وارد فاز بسیار ناخوشایندی شد. یکی از دوستانم خانه آنها را در محاصره مارها دید. احساس پرواز و استایل زیاد دوام نیاورد. دوباره همه چیز با همان احساسات بد برگشت. احساس کردم قلبم طوری می تپد که انگار قلبم را بیرون آورده و به من داده اند. سرگیجه لحظه ای قطع نشد. نمی دانستم کجا هستم و کجا باید بروم. تعادلمو از دست دادم…

با نزدیک شدن به فصل امتحانات و افزایش استرس، برخی به دنبال یافتن راهی برای تمرکز بیشتر بر مطالعه و شروع استفاده از داروهایی هستند که عوارض جبران ناپذیری دارند و گاهی اوقات باعث زوال عقل و از دست دادن حافظه می شوند.

مصرف موادمخدر به ویژه در گروه های دانشجویی در شب های امتحان روند قابل توجهی دارد و طبق آمارهای رسمی در سال های اخیر هر سال بر میزان مصرف مواد مخدر در این بازه زمانی افزوده می شود و این پدیده رو به رشدی است. جامعه و هیچ نظارتی بر این موضوع وجود ندارد.

خانواده باید محیط امنی را فراهم کند

خانواده آغوشی است که باید همیشه خود را در اختیار فرزندانش قرار دهد تا هر چالشی را با آنها مطرح کند، دعواهای خانوادگی، فشار مالی و … از جمله مسائلی است که تاثیر مضاعفی بر جوانان می گذارد، بسیاری از خانواده ها در ایام امتحان با فشارهای خودشان مواجه می شوند. فصل ها آنها به فرزندان خود فشار می آورند که درس بخوانند و نمرات خوب بگیرند و برای افزایش تمرکز شروع به مصرف مواد می کنند. اما عوارض جبران ناپذیر این گونه مواد، علاوه بر وابستگی شدید، ایجاد اضطراب، تپش قلب، بی خوابی و خستگی، افسردگی، فراموشی و سایر علائم است.

نقش خانواده ها و جوامع در زمینه مصرف این گونه مواد و مواد اعتیاد آور باید بسیار پررنگ باشد و آموزش های متفاوتی در این زمینه به افراد داده شود، زیرا تحت تاثیر این باورهای غلط و به اصرار دوستان خود، آنها شروع به مصرف این داروها و مواد کنید. حتی با یک آزمایش در دام اعتیاد می افتند.

ماموریت پلیس در فصل امتحانات پایگاه خبری جماران

توهمات بینایی یکی از شایع ترین عوارض جانبی این دارو است

سعید صفاتیان، کارشناس ترک اعتیاد او گفت و برو مهر به خبرنگار گفت: مسکالین به جز مواد توهم زا زا طبق طبقه بندی سازمان ملل از سال 1971، این ماده به عنوان مواد غیر مصرفی طبقه بندی شده است.

وی افزود: بیشترین تاثیر مواد مسکالین بر اساس توهم زا هستی چیزی است که به صورت بصری در دید افراد ایجاد می شود و مردم نور را به صورت تار عنکبوت، شطرنج، اشکال کروی و حالت های دیگر می بینند.

توهم بینایی یکی از عوارض این ماده مضر است

صفاتیان ادامه داد: فرد پس از مصرف این دارو دچار خود خواری و توهم بینایی می شود که تمرکز ذهنی ندارد. افرادی که این دارو را مصرف می کنند در تخمین مسافت دچار اشتباه می شوند و این باعث افزایش تصادفات رانندگی می شود.

به گفته وی؛ افرادی که از این ماده استفاده می کنند نمی توانند زمان و حالت را تشخیص دهند گنگ زمان را تجربه می کنند. افسردگی و آشفتگی ذهنی از دیگر عوارض مصرف است مسکالین است

این متخصص اعتیاد گفت: به جز همین چند مورد روانپزشکی که فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، مصرف این ماده باعث مشکلات جسمی از جمله؛ ضربان قلب افزایش می یابد و فشار خون نیز افزایش می یابد که باعث تشنج در افراد با ضربان قلب افزایش می شود.

از گیاه کاکتوس گرفته تا ماده ای وحشتناک

وی ادامه داد: زمانی که یک ماده روانگردان وارد بدن می شود با عوارض کبدی و کلیوی همراه است. این دارو از طریق روده جذب شده و پس از دو ساعت به حداکثر اثر خود می رسد. این ماده از طریق نوعی کاکتوس در قسمت بالایی گیاه به دست می آید.

وی افزود: این ماده در آمریکای جنوبی بیشتر در مراسم مذهبی و بومی استفاده می شود و در کشورهای دیگر به صورت قرص و پودر به صورت غیرقانونی به فروش می رسد.

به گفته صفاتیان؛ برای ترک این ماده در مراکز از یک ماده جایگزین استفاده می کنند تا فرد بتواند آن را کنترل کند و به تدریج مصرف آن را کاهش دهد و مسیر درمان اعتیاد طی شود. مسکالین بین 3 تا 6 ماه است.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل وابستگی شدید روانی که پیدا می کنند تا یک سال باید تحت درمان قرار گیرند.

قاتل خاموش جنین های بی پناه

صفاتیان در پایان خاطرنشان کرد: همچنین باعث افزایش فشار خون در زنان باردار می شود که باعث تشنج بارداری و سقط جنین و گاهی نارسایی در جنین می شود.

به گفته وی؛ این ماده روانگردان بسیار خطرناک است و قابل مقایسه با مواد روانگردان معمولی مانند گل و شیشه نیست. مصرف این دارو باعث وابستگی و اعتیاد روانی می شود که درمان را سخت و طولانی می کند.

اعتیاد به ماده مخدر مسکالین توهم زا استخراج شده از کاکتوس پیوت - مرکز ترک اعتیاد تهران - دکتر شاه محمدی

حدیث آقایی کارشناس پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر که تحقیقات زیادی در زمینه روانگردان ها انجام داده است. می بینم در این امر انجام داده است بار گفت: مسکالین ماده ای است که از قسمت های قرص شکل نوعی کاکتوس به نام «سن پدروخاموش می شود. به دلیل طعم و بوی تلخ آن در کپسول ریخته می شود و در مقادیر مختلف مصرف می شود. حس سرزندگی و سرخوشی این ماده 3 برابر بیشتر از داروهای روانگردان است را این روز گزارش شده است.

خودآگاهی کاذبی که در دام جوانان می افتد

در این لحظات، مصرف کننده یک احساس کاذب از خود دارد. او احساس می کند که ماموریتی مانند ابرقهرمانان به او محول شده است. او احساس می کند که مانند دیگران فکر کرده است و دیگران باید از او پیروی کنند. برخی افراد جدای از توهمات بصری که گاه بروز می کنند، این نوع توهم شناختی را نیز به واقعیت می رسانند و سخنان کرامت در روزهای پس از مصرف مورد تمسخر اطرافیان قرار می گیرد. به همین دلیل این افراد احساس سوء تفاهم می کنند و آرام آرام خود را از جامعه جدا می کنند.

مواد توهم زا چیست و چگونه باعث ایجاد توهم می شود؟ | کلینیک سم زدایی اعتیاد طلوع دیگری

آقایی گفت: با مصرف بیشتر داروهای روانگردان این احساسات ظاهر می شود اما تفاوت وجود دارد. مسکالین در این است که خودآگاهی را ایجاد می کند. یعنی انسان نیاز روحی به بازگشت به یک احساس پیدا می کند و این نیاز روحی تمام ارکان اصلی زندگی او را تضعیف می کند.

این کارشناس پیشگیری از اعتیاد ادامه داد: تنها با کمک دارو و همچنین جلسات مستمر روانشناسی بالینی است که می توان عوارض مصرف این روانگردان ها را کاهش داد: معتقدیم تمایل به مصرف داروهای روانگردان در افراد بیشتر است. که اختلالات اضطرابی دارند . پس از مشاور کمک بگیرید حازق می تواند ریشه های این نوع بیماری را تا حد زیادی شناسایی و سپس درمان کند. در بسیاری از موارد خود مصرف کنندگان تمایلی به مراجعه ندارند و این اطرافیان هستند که با مشاهده این علائم باید بیمار را تشویق به حضور در مطب این روانشناسان کنند. توجه به نوجوانان، شناسایی نیازهای آنان، ایجاد حس اعتماد به نفس در آنان و همچنین نظارت بر رفتار و رفت و آمد آنان می تواند در پیشگیری از اعتیاد بسیار مؤثر باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا