بهداشت و درمان

 تدوین آیین‌نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مبدأ مزرعه

به گزارش خبرگزاری سلامت به نقل از سازمان غذا و دارو، دکتر مهدی پیرصالحی با تاکید بر لزوم نظارت مستمر بر زنجیره تولید مواد غذایی اظهار داشت: در حوزه مواد غذایی با دو موضوع مهم مواجه هستیم. یکی امنیت غذایی که مربوط به دسترسی افراد به غذای کافی و تامین کالری روزانه است و دیگری امنیت یا سلامت غذا که تضمین کننده سالم و بی ضرر بودن غذاست. تحقق همزمان این دو شرط سلامت جامعه است.

وی با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی مفهومی فراتر از بهداشت آن دارد، افزود: سازمان غذا و دارو بر اساس استانداردهای مشخص نظارت می کند و شرکت ها تنها در صورت رعایت آن مجوز تولید دریافت می کنند. با این حال، همه محصولات دوغ لزوما از نظر تغذیه ای سالم یا مفید نیستند. بنابراین فرهنگ تغذیه صحیح و آگاهی مردم نسبت به غذای سالم نیز باید ترویج شود.

دکتر پیرصالحی با اشاره به رشد فناوری و نوآوری در صنایع غذایی و دارویی کشور گفت: شرکت ها و برندهای ایرانی امروز در داخل و خارج از کشور عملکرد موفقی دارند و این نشان دهنده سرمایه گذاری موثر در حوزه صنایع دانش بنیان است.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: نظارت بر مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره انجام شود اما زنجیره نظارت در کشور هنوز کامل نشده است. باید مشخص شود که هر محصول در چه مزرعه ای و با چه کود و سم و شرایطی تولید شده است. عدم وجود شناسه برای محصولات مانع از پیگیری کامل و فراخوان در صورت آلودگی می شود.

وی ادامه داد: در قانون برنامه توسعه کشور شناسایی محصولات کشاورزی از مبدأ پیش بینی شده و آیین نامه آن در دولت تدوین شده است. با اجرای آن و همکاری وزارت جهاد کشاورزی، نظارت از مرحله تولید آغاز می شود. همچنین ایجاد سیستم های نظارت و نظارت هوشمند و تصمیم گیری بر اساس داده ها و فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی ضروری است.

دکتر پیرصالحی تاکید کرد: در زمینه ایمنی مواد غذایی همکاری بین دستگاهی ضروری است و شورای عالی سلامت و ایمنی غذا برای هماهنگی بین نهادهای مختلف تشکیل شده است تا غذای سالم به دست مردم برسد.

وی با اشاره به نقش تولید داخلی در ثبات امنیت غذایی کشور گفت: در بحران های اخیر از جمله جنگ 12 روزه با وجود شرایط اضطراری و جابجایی جمعیت، کمبودی در زمینه مواد غذایی سالم و سالم در کشور مشاهده نشد و این موفقیت مرهون توان تولید داخلی است.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: غذای سالم انسان را سالم و در نهایت جامعه ای قوی می سازد. اگر از سلامت غذا غافل شویم، باید هزینه های گزافی برای درمان بپردازیم. در حالی که هزینه پیشگیری از طریق تغذیه سالم بسیار کمتر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا