تحول در آموزش پزشکی با تمرکز بر سازمان بین المللی علمی و اعتباربخشی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنامه مهر ، سید جیلیل حسینی ، معاون وزیر آموزش و پرورش در افتتاح 10 مین کنگره قلبی عروقی ایرانی که در هتل قلب شهید رجائی برگزار شد ، گفت: “امروز ، بسیاری از اساتید ایرانی تلاش می کنند ، از سخنرانی ها و حتی جراحی های ما لذت می بریم ، اما ما باید از این کار بین المللی عمل کنیم.
وی افزود: تبدیل دانشگاه های ما به مراکز علمی معتبر و مشهور در سراسر جهان یکی از اولویت های جدی در برنامه ریزی آموزش پزشکی آینده در کشور است.
برنامه دیگری که قبلاً راه اندازی کرده است ، اجرای یک سند توسعه متعادل است که در آن به هر دانشگاه دستور داده شده است که دو یا سه محور تخصصی را به روشی هدفمند انتخاب و دنبال کند تا به اقتدار برسد.
حسینی همچنین به موضوع مهم اقتصاد و بهره وری در آموزش و پرورش اشاره کرد: “مسئله حقوق و موضوعات انگیزشی اساتید ، به ویژه اعضای هیئت علمی ، ضروری است.” در حال حاضر ، حقوق اساتید ، به ویژه در زمینه علوم پایه ، مناسب نیست و امکانات کاهش یافته است. ما سعی خواهیم کرد به این موضوعات در این برنامه بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: پدیده مهاجرت نخبه در سالهای اخیر افزایش یافته است و ما باید در نظر بگیریم که این موضوع برای کشور چه داشته است و فارغ التحصیلان ما در کشور چه تاثیری داشته اند. مجموعه این موضوعات باید در برنامه ریزی ، ارزیابی و نظارت بر عواقب در نظر گرفته شود.
وی افزود: “در تمام این برنامه ها ، تمام دانشگاه های پزشکی در کشور در زمینه های مختلف درگیر هستند و بسیاری از اساتید به گروه های مختلف دعوت شده اند تا نقش فعالی در توسعه فن آوری های مدرن در جهان داشته باشند.”
حسینی در ادامه گفت که برگزاری کارگاه های مختلف و پرداختن به برنامه های جدید ، هدف دیگری از این برنامه است. همچنین ، همراه با توسعه علمی ، مسئله سلامت معنوی نیز مطرح می شود. داشتن اساتید و فارغ التحصیلان مذهبی و همچنین تولید محتوای آموزشی در این زمینه از جمله محورهای موجود در دستور کار است.
وی گفت: “امروز دانش آموزان ما با لپ تاپ ، تلفن همراه و ابزارهای جدید کار می کنند ، بنابراین سخنرانی های سنتی باید تغییر کنند و آموزش پزشکی به روش های جدید و مبتنی بر مهارت حرکت می کند.” این مورد علاقه زیادی به برنامه های آینده خواهد بود.
وی گفت: برنامه های مربوط به اروپایی ، داروخانه و سایر مناطق نیز مورد بررسی قرار می گیرد. به خصوص در بخش اعتباربخشی ، دانشگاه های ما باید نظم آموزشی و پژوهشی بهتری داشته باشند. خوشبختانه در گذشته اعتباربخشی ساخته شده است ، اما اکنون ما به دنبال سرعت و عمق بیشتری هستیم.
حسینی ادامه داد: در مرحله بعدی ، ما وارد روند اعتباربخشی خواهیم شد. به طوری که برنامه آموزش عمومی پزشکی کشور ما توسط فدراسیون جهانی آموزش پزشکی تصویب شده است و این امکان وجود دارد که اگر کشورهای منطقه مایل به کمک به آنها باشند ، می توانند به آنها در اعتباربخشی کمک کنند.
وی گفت: “ما باید برنامه ریزی آینده نگر داشته باشیم.” با تمرکز بر توزیع منصفانه قدرت ، آموزش مبتنی بر مهارت ، توسعه مراکز آموزشی تخصصی در استان های کمتر با مالکیت ، اجرای سیستم اعتباربخشی در تمام سطوح و حمایت از تحقیقات کاربردی ، به ویژه در بیماری های قلبی عروقی ، از اهداف ما هستند. ما همچنین برای بهبود سطح تحصیلات باید ارتباط بین المللی با دانشگاه های معتبر در سراسر جهان را تقویت کنیم و امیدوارم که این تحولات برای همه رشته ها ، به ویژه برای استادان پیشرو قلبی عروقی که این کنگره را با همکاری انجمن های علمی برگزار می کردند ، تحقق یابد.