تحول در آموزش مدرسه – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، محمد جعفری ، معاون وزیر تربیت بدنی و بهداشت وزارت آموزش و پرورش ، در دوره آموزشی “ارزیابی و نظارت بر مجتمع های آموزشی و ورزشی کشور” در مورد تجربه و رویکردهای وزارت جدید برای توسعه زیرساخت های ورزشی و آموزشی صحبت کرد.
جعفری افزود: عملکرد چمن مصنوعی در کمتر از یک روز فقط شعار نبود. ما این کار را کردیم هدف ما ایجاد یک مدل دقیق ، شفاف و مکرر در سراسر کشور است.
وی گفت که این روند فیلمبرداری و مستند شده است تا استان ها و مناطق دیگر بتوانند با خیال راحت از این الگوی استفاده کنند.
جعفری با تأکید بر نقش مشارکت عمومی در پایداری پروژه ها گفت: “هیچ برنامه پایداری بدون حضور مردم دوام نخواهد داشت.” ما از ظرفیت ائمه ، والدین و حتی دانش آموزان برای اجرای پایگاه های ورزشی و فرهنگی در قلب محلات استفاده کردیم.
وی ادامه داد: “مدرسه ای که حیاط بلااستفاده ای داشت ، ما برای ورزش و خوشبختی کودکان به یک محیط زنده و ایمن تبدیل شده ایم ؛ فضایی که نه تنها در صبح بلکه در حضور خانواده ها و مردم نیز انجام می شود. این همان مدرسه با زندگی است که در حال تحول اساسی آموزش است.
جعفری با اشاره به ضرورت برنامه های مستند و اندازه گیری ، گفت: “اگر می خواهیم یک کار ماندگار باشیم ، باید یک شماره داشته باشیم.” به عنوان مثال ، چند دانش آموز از فضای ورزشی استفاده می کنند؟ چند خانواده در فعالیت های مدرسه شرکت می کنند؟ این آمار است که نیکوکاران و مقامات را برای مشارکت در آینده ترغیب می کند.
وی تأکید کرد که بدون تجزیه و تحلیل داده ها ، مسیر بازیابی یافت نمی شود یا نتایج اقدامات ارزیابی می شود. این نظارت مداوم کلید موفقیت سیاست های ملی در زمینه آموزش است.
جعفری در جلسه آموزشی گفت: “هر استان باید نمونه ای از این مدل را طراحی و اجرا کند و آن را با مستند سازی آن به شورای آموزش منطقه ای تهیه کند.” اکنون همه فرمانداران نسبت به محیط آموزشی و ورزشی حساس هستند و از چنین پروژه هایی پشتیبانی می کنند.
وی ادامه داد: “آموزش خارجی نباید فقط یک فعالیت مکمل تلقی شود ؛ بلکه بخشی از روند آموزش است و باید به روشی ساختاری ، هدفمند و مؤثر دنبال شود.
جعفری گفت: کل کشور حدود 2.5 فضای ورزشی فعال دارد که مساحت آن 2.5 متر مربع است. با این حساب ، فضای ورزشی سرانه به ازای هر نفر حدود 1.5 متر مربع است.
به گفته معاون وزیر آموزش و بهداشت وزارت آموزش و پرورش ، توافق نامه ای بین مدیران کل آموزش استان امضا شده است و تاکنون 5 ٪ از اعتبار مورد نیاز ارائه شده است.
وی افزود: در پروژه ملی نظارت ، استانها و مناطق آموزشی در چهار سطح بر اساس سرانه فضای ورزشی برای سرمایه گذاری در سرمایه گذاری مبتنی بر عدالت هدفمند و آموزشی در اولویت قرار گرفته اند:
اولویت اول: 1 منطقه با استاندارد کمتر از 2 ٪ (وضعیت بحرانی)
اولویت دوم: 1 منطقه با 5 ٪ سرانه (نیاز فوری به عمل)
اولویت سوم: 1 منطقه با کمتر از 2 متر مربع سرانه (کمتر از استاندارد)
اولویت چهار: مناطقی با سرانه مطلوب یا بالاتر که نیاز به سرمایه گذاری کمتری دارند.
جعفری تأکید کرد: “اگر ما به دنبال تحول پایدار در آموزش نادرست هستیم ، نمی توانیم توسعه فضاهای ورزشی را رها کنیم.”