سلامت خانواده

تب دنگی چقدر خطرناک است؟

تب دانگ در مناطقی از کشور تسلیم می شود و تا به امروز حدود 5 نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و تا حدی که چند روز پیش در این کشور درگیر شده است ، معاون وزیر بهداشت هشدار داد که اگر ما از آن جلوگیری نکنیم ، ما از آن جلوگیری نکرد ما با این بیماری درگیری شدیدی خواهیم داشت که بسیار پرهزینه است و می تواند سیستم بهداشتی را فلج کند.

Hamshahri Online در گزارشی نوشت: Dangie Fever یک عفونت ویروسی است که از طریق نیش پشه ها به انسان منتقل می شود. این پشه Aisdas و مواد است. این پشه تخم مرغ است و هر کجا که کمی آب پیدا کند ، بازتولید می کند. حتی در گلدان گلدان ها و لاستیک های ماشین قدیمی.

تب دنگی مستقیماً از شخص به شخص دیگر منتقل نمی شود. در عوض ، از طریق نیش های پشه آلوده منتقل می شود. ابتدا با نیش زدن فرد آلوده و سپس انتقال ویروس به شخص دیگری.

نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در معرض خطر تب هستند و تخمین زده می شود که سالانه 2 تا 5 میلیون نفر آلوده می شوند. براساس گزارش های جهانی ، حدود 5 میلیون نفر تا ماه گذشته در سراسر جهان مشخص شدند. در ایران ، تنها 5 مورد از سال 2 تا پایان سال در کشور گزارش شده است ، اما تنها از ابتدای سال جاری ، این بیماری به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، و 4 مورد در ایران گزارش شده است که 5 مورد از آنها گزارش شده است بشر پرونده از خارج از کشور بود. همچنین 5 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور ، که موارد محلی هستند ، وجود داشتند.

تب خطر خطرناک است؟

پشه Audas در سال 6 در ایران مشخص شد ، اما از آنجا که این پشه ها به ویروس آلوده نشده اند ، هرگز به دلیل بیماری تب ایجاد نشده اند. اما از ابتدای ماه مه امسال ، بیش از هزار نفر در کشور تحت تأثیر تب دانگی قرار گرفته اند. این پشه دارای چندین گونه است و شایع ترین گونه “مصری” یا گونه های مصری است که در مناطق گرمسیری زندگی می کنند. دلیل این نامگذاری این است که برای اولین بار در مصر مشاهده شد. گونه دیگری “albupicus” نامیده می شود که شیوع آن کمتر شایع است.

AUDS در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در ایران مانند استان های جنوبی زندگی می کند ، اما تغییرات آب و هوا زندگی در مناطق معتدل مانند استان گیلان و چندین استان دیگر را امکان پذیر کرده است. البته ، گونه های آلبوپتیکوس بیشتر در مناطق معتدل و نوع خطرناک آن زندگی می کنند. یعنی بیشتر در مناطق گرمسیری. به گفته کارشناسان ، پشه های شمال و جنوب متفاوت است. به عنوان مثال ، پشه Aisdah می تواند روزانه به 4 نفر برسد ، اما پشه آلبوپیکوس می تواند تعداد محدودی داشته باشد.

دکتر آمیتس رمضانی ، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در مورد پشه آیزدا و ارتباط آن با تب خطر ، توضیح می دهد: تب خطر یک بیماری ویروسی است که باعث “پشه” می شود و طیف گسترده ای از علائم را ایجاد می کند. یعنی داشتن تب با سردرد و درد بدن و سایر علائم بدون علامت است و همچنین طیف بسیار شدید بیماری که منجر به بستری شدن می شود و در موارد می تواند کشنده باشد.

به گفته متخصص بیماری عفونی ، این بیماری در 5 ٪ از افراد ، در 5 ٪ از بیماران بدون علامت است و تنها 5 ٪ از بیماران به شدت شدید و شدید هستند ، اگر به درستی به درمان مناسب مراجعه نشود. و عدم شناسایی سریع می تواند کشنده باشد. بنابراین کل مشکل ما بیماری شدید دانگ یا نوع خونریزی یا نوعی است که شخص به شوک می رود. یعنی همه بیماران از مرگ رنج نمی برند.

فقط 5 ٪ از بیماران تب شدید می گیرند

کدام یک از افراد در نوع شدید تب در معرض خطر قرار می گیرند و چه کسی می تواند کشنده باشد؟ رمازانی می گوید: دنگی دارای چهار نوع ویروس است و اگر فرد به یکی از ویروس ها آلوده شود و بعداً نوع دیگری ایجاد کند ، مصونیت قبلی به شما کمک نمی کند که این بیماری در مرتبه دوم ضعیف تر شود و اتفاقاً بیماری شدیدتر خود را نشان می دهد بشر

به گفته متخصص بیماری عفونی ، افرادی که سابقه ایجاد تاریخچه ، زنان باردار ، مبتلایان به بیماری های اساسی مانند دیابت ، بیماری کلیوی و هر نوع بیماری اساسی را دارند که فرد را مستعد طیف شدیدتر ، کاندیدای تب می کند. آنها دانگ هستند. این بیماری همچنین در کودکان نسبتاً شدیدتر است.

به گفته دکتر رمازانی ، سفرهای بی شماری به شمال و جنوب کشور می تواند باعث شیوع این بیماری شود. کشورهای همسایه ما نیز این بیماری را دارند. یعنی پشه های آنها آلوده شده و راه اصلی انتقال آلودگی از طریق پشه آلوده است.

علائم این تب را بدانید

تأخیر تب دنگی به طور متوسط ​​2 تا 3 روز است و ممکن است 5 روز طول بکشد. یعنی دوره ای که بعد از نیش برای علائم خارجی در شخص ادامه می یابد. تب دانگی طیف های مختلفی دارد. در بعضی از افراد ممکن است علائمی وجود نداشته باشد و در برخی از بیماران ممکن است علائم آزار و اذیت بی شماری وجود داشته باشد. برخی می گویند این علائم شبیه به سرماخوردگی است ، اما دکتر رمازانی می گوید: این بیماری در ابتدا تب ، سردرد ، درد و سایر علائم را نشان می دهد. خونریزی خفیف در لثه ها و بینی ، کبودی روی بدن ، درد در پشت چشم ، استفراغ ، شکم و بثورات پوستی مهمترین علائم تب دانگ است. بنابراین این بیماری نمی تواند سرماخوردگی در نظر گرفته شود. البته بسیاری از بیماری های عفونی نیز این علائم بالینی را دارند.

به گفته متخصص بیماری عفونی ، علائم در بیشتر موارد بیشمار است ، اما در برخی موارد فقط یک تب نشان می دهد که یک سری در این مرحله خوب است و بیماری ادامه نمی یابد. اما در بیشتر افراد هیچ علامتی وجود ندارد. یعنی فرد بیماری دارد و ویروس در خون خود است ، اما هیچ علامتی ندارد.

پزشک در ادامه می گوید که برخی از افراد پس از علائم به مرحله 2 تا 5 روز به شوک می روند که این یک مرحله بسیار خطرناک است. در این شرایط ، فرد باید 2 تا 4 ساعت در بیمارستان بستری شود تا بیماران مبتلا به درمان های مناسب – به ویژه درمان مایع -. البته این بیماری دارای آزمایش و نمونه برداری است ، اما درمان خاصی ندارد.

ODE در 2 استان / قبلاً فقط 2 استان درگیر شده است

پشه های Aisdas چند سال است که در استانهای جنوبی ایران زندگی می کنند و شهرکهای آنها هرگز در آنجا نبوده است و آنها هرگز حامل تب نبودند. زیرا آنها تا کنون آلوده نشده بودند. اما سفرهای خارج از کشور یکی از عواملی است که آن را منتشر می کند. دکتر رمضانی این را می گوید و ادامه می دهد: به عنوان مثال ، یک فرد آلوده از امارات وارد کشور می شود و نمی داند که بیمار است. زیرا بدون علامت است اما ویروس در خون خود دارد. این کافی است که یک پشه AISDIC این شخص را بدست آورد. پس از نیش ، پشه آلوده می شود و تا آخر عمر آلوده می شود و ویروس را به کودک خود منتقل می کند. در نتیجه ، این چرخه ادامه می یابد.

متخصص بیماری عفونی می گوید که فقط پشه های زن تب دانگ را منتقل می کنند و می گویند: تب دانگ قبلاً در کشور ما وجود نداشته همچنین در کشورهایی مانند امارات ، عمان و قطر یافت.

این پشه در ایران قبلاً فقط در دو استان گرمسیری بوشر و هورموزگان زندگی کرده بود. اما امسال ، شهرک های پشه گسترش یافته و اکنون در چهار استان دیگر این کشور از جمله سیستان و بلوچستان ، چاههایماهال و بختیاری ، اردبیل ، ایسفاهان ، گیلان ، مزانداران ، شرق آذربایجان ، زانجان ، زانجان و قازوین در دسترس و شناسایی شده اند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا