سلامت خانواده

تبیین شیوع اوتیسم در ایران و جهان – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، موهی الدین تیموری سنگانی در افتتاحیه هجدهمین کنگره کشوری گفتاردرمانی که روز پنجشنبه 8 دی 1403 در هتل المپیک تهران برگزار شد، افزود: این کنگره با هدف ارتقای سطح علمی و افزایش دانش برگزار می شود. از همکاران در زمینه گفتار درمانی. این کنگره بر روی روش های مبتنی بر شواهد در اختلالات گفتاری و قورت دادنمداخلات اولیه برای اختلالات عصبی رشدی در کودکان، آگاهی جامعه و اختلالات گفتار و زبان در حال برگزاری است.

وی در پاسخ به سوالی درباره شیوع اختلالات گفتاری در کودکان گفت: یکی از اختلالات گفتاری اختلال تلفظ است که شیوع آن از 5 تا 12 درصد است. شیوع لکنت در کودکان بین 7 تا 10 درصد است. اختلالات اوتیسم همچنین اختلال دیگری است که به دلیل تغییر سبک زندگی با آن مواجه هستیم. اختلالات طیف اوتیسم در کشورهای توسعه یافته افزایش یافته است و از هر 50 کودک یک کودک مبتلا به اختلال وجود دارد اوتیسم شناخته شده است

دبیر علمی کنگره ملی گفتار درمانی ایران ادامه داد: حوزه فعالیت گفتار درمانی از بدو تولد است و در نوزادانی که نارس هستند به فعالیت های تغذیه ای و دهانی می پردازند. ما انتظار داریم کودکان از حدود یک سالگی شروع به گفتن اولین کلمات خود کنند و شاخص هایی برای سنجش وضعیت گفتار کودکان وجود دارد، از جمله اینکه کودکان در یک سالگی می توانند مفاهیم ساده و پرکاربرد پیرامون خود را درک کنند و از کلماتی مانند مامان و بابا استفاده کنند. . اگر کودک محیط اطراف خود را درک نمی کند و به آن توجه نمی کند، والدین باید به آن توجه کنند و اختلال را تشخیص دهند گفتار درمانی به طور معمول در 18 ماهگی از کودکان انتظار می رود که بتوانند 50 تا 100 کلمه بگویند و از عبارات دو کلمه ای استفاده کنند. در سه سالگی انتظار می رود که کودک سه کلمه صحبت کند و اگر کودک اسباب بازی ها و اطرافیان خود را به خوبی درک نمی کند و فقط یک کلمه صحبت می کند باید اقدامات مداخله ای انجام شود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر اختلالات گفتاری درمان نشود، چه مشکلاتی برای کودک به وجود می آید، تصریح کرد: کودکانی که اختلالات تلفظی درمان نشده دارند، بعدا در سنین مدرسه دچار مشکل می شوند. بسیاری از افراد در تلفظ مشکل دارند و در برقراری ارتباط با همسالان خود در مهدکودک یا مدرسه مشکل خواهند داشت، اما خانواده آن را جدی نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی و تلفن همراه می تواند باعث تغییر در سبک ارتباطی کودکان و مستعد ابتلا به اختلالات گفتاری و گفتاری شود. اوتیسم کند ادامه داد: در ایران یک مطالعه منسجم در مورد میزان شیوع اوتیسم خیر و در ایران برخی از مطالعات نشان داده است که از هر 100 کودک یک کودک مبتلا می شود اوتیسم دلایل مختلفی برای افزایش وجود دارد اوتیسم در جوامع از جمله تشخیص این اختلال بیشتر و دقیق تر شده است.

بر اساس این گزارش، صادق روشندل، عضو هیئت مدیره انجمن علمی گفتار درمانی ایران نیز گفت: شعار کنگره امسال دکتری تخصصی گفتار درمانی، لزوم سلامت جامعه است. در این زمینه نیازمند به روز رسانی های علمی، تخصصی، بالینی و مدیریتی هستیم و دکترای حرفه ای گفتار درمانی می تواند این ظرفیت ها را در فارغ التحصیلان ایجاد کند.

وی افزود: در حال حاضر در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیریم و هم اکنون در شورای عالی برنامه ریزی پزشکی در مرحله تصویب شرایط دکتری حرفه ای گفتار درمانی هستیم.

روشندل گفت: از کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان مراجعات زیادی داریم و این حوزه در گردشگری سلامت نقش بسزایی دارد. ایران با توجه به سابقه 55 ساله خود در راه اندازی رشته گفتار درمانی، پیشرو در این زمینه در خاورمیانه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا