بارداری

تبعات جبران ناپذیر آلودگی هوا بر جنین

به گزارش سلامت جو به نقل از جام جم، شاید فکر کنید آلودگی هوا تکراری ترین و کسل کننده ترین کلمه ای است که این روزها می شنوید، اما بد نیست بدانید که هنوز بسیاری از جنبه های این موضوع تکراری نادیده گرفته می شود. به عنوان مثال می توان به اثرات آلودگی بر سلامت جنین اشاره کرد. اما به راستی آلودگی هوا چگونه می تواند سلامت جنین را به خطر بیندازد؟

آلودگی هوا یک خطر جدی برای جنین و مادر است. از آنجایی که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای کثیف و آلوده گاهی اوقات می تواند منجر به سقط جنین شود. البته اینطور نیست که قرار گرفتن در این هوای آلوده باعث نگرانی مادران باردار شود، اما خوب است که در حرکات و هوایی که در آن تنفس می کنند، احتیاط و دقت بیشتری داشته باشند: «در واقع آلودگی هوا یکی است. از عوامل مداخله گر در ایجاد سقط جنین است. این را اعظم السادات موسوی، فوق تخصص زنان و زایمان می گوید و معتقد است که البته نمی توان گفت که آلودگی هوا تنها عامل آن است. منجر به سقط جنین می شود اما بر اساس تئوری ها می توان گفت که آلودگی هوا می تواند بر کاهش باروری و افزایش سقط تاثیر بگذارد.


اختلال در رشد جنین

بررسی ها نشان می دهد در مناطق آلوده تعداد نوزادانی که ناقص و کم وزن به دنیا می آیند بیشتر از سایر مناطق است: «کودکان با وزن کمتر از 2500 گرم در دسته کم وزن قرار می گیرند و قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در دوران بارداری احتمال این امر را افزایش می دهد. عارضه می دهد. موضوعی که دکتر موسوی بر آن تاکید دارد. البته هنوز به وضوح مشخص نشده است که این خطر در چه سه ماهه بارداری بیشتر است. پس بهتر است در تمام دوران بارداری از هرگونه آلودگی و سیگار دوری کنید.


زایمان زودرس

زنان باردار که در مناطق آلوده، شلوغ و شلوغ زندگی می کنند با خطر زایمان زودرس روبرو هستند. اتفاقی که با خطراتی مانند رشد نکردن کامل ریه ها، وزن کم نوزاد در بدو تولد یا خدای ناکرده مرگ نوزاد در حین تولد یا مدت کوتاهی پس از آن همراه است. همانطور که کارشناسان می گویند، بین تأثیر آلاینده های رایج مانند دی اکسید گوگرد، اکسید نیتروژن، دی اکسید نیتروژن و ازن و زایمان زودرس رابطه مستقیم وجود دارد و می توانند بر سلامت جنین تأثیر بگذارند. آلودگی هوا می تواند رشد جنین را مختل کند و باعث شود نوزاد به طور غیر طبیعی کوچک به دنیا بیاید. البته این اتفاق 100 درصد و در تعداد و حجم بالایی نیست، اما شدنی و شدنی است و نباید در برابر چنین احتمالی ریسک کرد. در واقع وزن کم نوزاد یک عامل خطر برای بسیاری از مشکلات سلامتی، رشد و حتی مرگ نوزاد پس از تولد است. تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که دی اکسید نیتروژن اثر مستقیمی بر کاهش وزن نوزاد دارد.


از هر نوع آلودگی دوری کنید

به نظر شما چرا توصیه اکید کارشناسان در مورد زنان باردار دوری از هر نوع دخانیات و پرهیز از سیگار است؟ واقعیت این است که هر نوع دود و آلودگی استنشاقی می تواند تاثیر ناخوشایندی بر سلامت مادر و جنین بگذارد. فرقی نمی کند دود سیگار باشد یا دود غیرطبیعی ماشین های سنگین یا همان آلودگی هوا که در روزهای سرد سال گریبانگیرمان می شود. در واقع موضوع این است که مادران باردار به همان اندازه که باید از آلاینده های بیرون از خانه دوری کنند، نباید در معرض دود افراد داخل خانه قرار بگیرند. بنابراین بهتر است زنان باردار به طور مستقیم یا غیرمستقیم در معرض هوای آلوده قرار نگیرند. زیرا یک آمار تکان دهنده از مطالعه محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که مادرانی که در سه ماهه آخر بارداری در معرض مقدار زیادی ذرات معلق و آلاینده های محیطی قرار دارند، بیش از سایر مادران در معرض خطر به دنیا آوردن فرزند مبتلا به اوتیسم هستند.


دنبال راه حل!

وقتی میزان آلودگی هوا از هر نوع و هر جایی زیاد است اصلا در آن مکان نمانید. می خواهد در خانه ای پر از دود سیگار یا نزدیک آتش باشد. آلودگی هوا و هجوم آلاینده ها جای خود را دارد. در چنین شرایطی خیلی سریع به محیطی تمیزتر و عاری از آلودگی بروید. توجه داشته باشید که سموم شیمیایی و استنشاق آنها نیز می تواند دردسرساز باشد، پس بهتر است هنگام استفاده از مواد شوینده و پاک کننده از ماسک استفاده کنید.
از گیاهان در محیط هایی که زمان زیادی را سپری می کنید مانند خانه و محل کار استفاده کنید.
گیاهان به طور طبیعی می توانند هوای فضای شما را فیلتر کنند. انواع خاصی از گیاهان، مانند سانسوریا، ترکیبات آلی فرار را از هوا حذف می کنند و اکسیژن تازه و تمیز را جایگزین دی اکسید کربن می کنند. علاوه بر این، یکی از معقول ترین راه ها برای پاکسازی هوای محیط، استفاده از دستگاه تصفیه هوا است.
به نظر می رسد یک دستگاه تصفیه هوا با کیفیت بالا قادر است بسیاری از آلاینده های محیطی را از بین ببرد و هوای پاکی را برای شما به ارمغان آورد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا