اخبار سلامت

تاخیر در انتصابات وزارت بهداشت/وزیر در حال آزمودن آزموده ها

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، با وجود گذشت بیش از سه ماه از انتخاب محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، همچنان شاهد بلاتکلیفی در برخی دستگاه های وزارت بهداشت، درمان و درمان هستیم. آموزش و پرورش که وظیفه تامین سلامت میلیون ها ایرانی را بر عهده دارد. وزیر بهداشت هنوز نتوانسته معاونان مهم خود را منصوب کند و وزارتخانه ای که باید هدایت نظام سلامت کشور را بر عهده بگیرد همچنان با خلاء مدیریتی در سطوح کلیدی دست و پنجه نرم می کند.

با آغاز به کار دولت جدید، انتظارات از وزیر بهداشت برای بازسازی و اصلاح ساختار این وزارتخانه و مدیریت بحران های سلامت کشور بالا بود، اما این وزارتخانه که شرایط نابسامان ناشی از کمبود دارو، مشکلات درمان بیماران و عدم اجرای برخی از قوانین بالادستی، هم اکنون با تاخیر طولانی در نوبت دهی مواجه شده است که این امر بخش های مختلف این وزارتخانه را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

وزیر بهداشت دارد سوژه ها را آزمایش می کند

علاوه بر تاخیر در انتصابات، یکی از انتقاداتی که فعالان حوزه سلامت در این مدت به وزیر بهداشت وارد کرده اند این است که چرا وزیر بهداشت افرادی را به عنوان معاون خود منصوب کرد که در دولت دوازدهم نیز سمت هایی داشتند؟

از این میان علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت دولت روحانی بار دیگر به سمت معاونت وزارت بهداشت و طاهر محبتی به عنوان معاون توسعه و مدیریت منابع این وزارتخانه انتخاب شدند. دارای سابقه مدیریت بیمه سلامت و معاونت حقوقی وزارت بهداشت دولت. او دوازدهمین را در کارنامه خود دارد.

همچنین شاهین آخوندزاده که پیش از این معاون رضا ملک زاده جنجالی ترین معاون وزیر در دوران تصدی سعید نمکی در وزارت بهداشت بود، اکنون در سمت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفته است. سلامتی

بنابراین این انتقاد جدی متوجه وزیر بهداشت است که چرا در حالی که نظام سلامت با جدی ترین مشکلات یعنی کمبود نیروی انسانی مواجه است، تضعیف شدید نقش سلامت در نظام سلامت با غلبه بر نظام سلامت مواجه است. درمان بیش از سلامت و پیشگیری و تأخیر زیاد در کادر درمان. اپیدمی کرونا – که آزمونی برای ارزیابی عملکرد مدیران بهداشت و درمان محسوب می شد – آیا نتوانسته اند کارنامه قابل قبولی ارائه دهند؟

معاون درمان همچنان بلاتکلیف است

یکی از مهمترین پست های معاونت که در حال حاضر نیاز به تعیین فوری دارد، معاونت درمان است که وظایف خطیری مانند نظارت بر مراکز درمانی، توسعه خدمات درمانی برای آحاد جامعه و پاسخگویی به بحران را بر عهده دارد اما پس از گذشت سه ماه این معاونت وزارت بهداشت همچنان در بلاتکلیفی است و با وجود اینکه نام برخی افراد به عنوان گزینه معاونت وزیر بهداشت مطرح می شود، مشخص نیست وزیر بهداشت چه کسی را برای این مهم انتخاب خواهد کرد. موقعیت

ادعای تضاد منافع سازمان غذا و دارو

شاید یکی از جنجالی ترین انتصابات وزیر بهداشت مربوط به سازمان غذا و دارو باشد. مهدی پیرصالحی اگرچه در صنعت دارو کارشناس است، اما از زمان انتصاب وی شبهاتی در مورد تضاد منافع وی وجود داشت. وی که رئیس هیئت مدیره یک شرکت بزرگ دارویی است، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان دارو و از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان مکمل است.

بسیاری از فعالان حوزه دارو بر این باورند که جایگاه رئیس سازمان غذا و دارو در شرکت ها و سندیکاها ممکن است موجب سوگیری در تصمیم گیری های مربوط به سیاست های اتخاذ شده برای تولید و واردات دارو شود.

پاسخ مدبرانه وزیر بهداشت به کندی روند انتصابات

چندی پیش در نشست مشورتی وزیر بهداشت با مسئولان بسیج دانشگاه های علوم پزشکی کشور، یکی از نگرانی هایی که مطرح شد، تاخیر در انتصاب معاونان وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاه ها بود. دانشگاه های علوم محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در پاسخ به علت کندی این انتصابات گفت: انتصابات مسیر آسانی نیست، به طور کلی برای انتصابات در وزارت بهداشت فردی که در منطقه ای مسئولیت می پذیرد. یا دانشگاه باید پذیرش لازم را داشته باشد سپس مراحل تعیین وقت باید طبق قوانین انجام شود انجام می شود و امتیازدهی و ارزیابی باید بر اساس شاخص های خاصی انجام شود.”

این اظهارات در آذرماه در حالی مطرح شد که جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهرماه امسال وعده داده بود که تکلیف روسای دانشگاه های علوم پزشکی قبل از آبان ماه مشخص می شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا