تاثیر کافئین بر عملکرد دوپامین در بیماران پارکینسونی – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
سلامت جو به نقل از سلامتی محققان اخیرا گزارش دادند که مصرف کافئین به نظر می رسد توانایی مغز را برای استفاده از دوپامین، هورمونی که باعث علائم پارکینسون می شود، کاهش می دهد.
نتایج نشان داد که بیمارانی که کافئین بیشتری مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که کافئین کمتری مصرف میکردند، 8 تا 15 درصد کاهش بیشتری در توانایی دوپامین برای اتصال به گیرندههای مغز داشتند.
محقق اصلیوالتری کازینن“استاد نورولوژی دانشگاه تورکو فنلاند، در این بار او میگوید: «در حالی که کافئین ممکن است فواید خاصی در کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون داشته باشد، مطالعه ما نشان میدهد که مصرف زیاد کافئین هیچ فایدهای بر سیستم دوپامین در بیمارانی که قبلاً مبتلا به این بیماری شدهاند، ندارد.» هستندندارد.”
کازینن وی در بیانیه مطبوعاتی دانشگاه افزود: مصرف زیاد کافئین منجر به کاهش علائم بیماری مانند بهبود عملکرد حرکتی نمی شود.
پارکینسون زمانی اتفاق میافتد که سلولهای عصبی که ماده شیمیایی دوپامین مغز را تولید میکنند شروع به مردن میکنند.
کاهش سطح دوپامین منجر به مشکلات حرکتی مرتبط با این بیماری، از جمله لرزش، سفتی عضلات و اختلال در تعادل و هماهنگی می شود.
برای این مطالعه، محققان اسکن مغزی 163 بیمار پارکینسون در مراحل اولیه و 40 فرد سالم را انجام دادند. این اسکن تغییرات در الگوهای دوپامین در مغز آنها را که با مصرف کافئین فردی آنها مقایسه شد، ردیابی کرد.
محققان گفتند که کاهش عملکرد دوپامین بیشتر به دلیل از بین رفتن نورون های دوپامین است تا مصرف کافئین.
در عوض، آنها افزودند، این کاهش در اتصال دوپامین زمانی اتفاق می افتد که فرد از کافئین یا سایر محرک ها استفاده می کند.