تاثیر مصرف غذاهای فیبردار در پیشگیری از سرطان
امید صادقی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه با اقداماتی می توان از سرطان پیشگیری کرد و بسیاری از سرطان ها را می توان درمان کرد، اظهار کرد: از جمله غذاهای موثر در این مورد می توان به فیبر اشاره کرد که در پیشگیری از سرطان روده و معده موثر است.
وی افزود: یکی از عوامل موثر در بروز سرطان چاقی است، بنابراین پیشگیری از چاقی و عوامل مرتبط با آن می تواند منجر به پیشگیری از سرطان شود. کاهش مصرف نمک، زیرا غذاهای شور می توانند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: فرهنگ و عادات غذایی در هر منطقه متفاوت است، برخی از این عادات می تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند به عنوان مثال در برخی از غذاهای سنتی. فیبر بالا و سبزیجات زیادی وجود دارند که می توانند از سرطان جلوگیری کنند.
صادقی با بیان اینکه غذا پر از شکر و غذاهای چرب می تواند باعث چاقی و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود، ادامه داد: مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها به ویژه سرطان های دستگاه گوارش را افزایش دهد.
وی گفت: مصرف مواد غذایی در کنار عادات رفتاری نادرست می تواند باعث سرطان شود غذا افزایش دهید، مثلاً فردی که از دخانیات استفاده می کند، به غذاهای حاوی ویتامین C، میوه ها و سبزیجات بیشتری نیاز دارد و اگر این فرد به مقدار کمی از مواد غذایی ذکر شده استفاده کند، نیاز بدنش را برآورده نکرده است و بس. این می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به نقش عوامل دیگر در افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ها، خاطرنشان کرد: علاوه بر مصرف مواد غذایی، عادات سبک زندگی و عادات فردی، آلودگی های محیطی و باقی مانده سموم موجود در مواد غذایی می تواند نقش مهمی ایفا کند. نقش موثر در بیماری فرد سرطان دارند